Iskustvo u vožnji

Raskošno iskustvo u vožnji kao u automobilu

Novi TourneoCustom opremljen je značajkama dizajniranima za poboljšanje užitka u vožnji. Na primjer, električno podesivo, grijano vozačevo sjedalo i podesiv upravljač osiguravaju savršen i ergonomičan položaj u vožnji. Odaziv i povratne informacije s kontrolnih uređaja pružaju vam povjerenje u svim uvjetima vožnje, pri velikim brzinama, mokrim ili suhim cestama, sa ili bez tereta. Osim toga, dostupno je i nekoliko sustava za pomoć u vožnji, uključujući i pomoć pri kretanju na uzbrdici, kontrolu vektora zakretnog momenta i ublažavanje bočnih udara vjetra.

Značajke prikazane na ovoj stranici mogu biti dostupne samo u odabranim modelima. Ako su dostupne, te se značajke mogu koristiti kao opcija uz dodatnu cijenu. Preuzmite brošuru za više informacija i trenutne specifikacije.

Vidi znakove na cesti koje biste mogli previdjeti

Prepoznavanje prometnih znakova može otkriti trajne i privremene znakove kako na cesti tako i iznad ceste. Odgovarajuće ograničenje brzine ili ikona zabranjenog pretjecanja bit će prikazani na ploči s instrumentima i promijenit će se čim uđete u novo područje ograničenja.

Vaše vozilo pomaže vam zadržati ograničenje brzine

Novi TourneoCustom sada je opremljen sustavom IntelligentSpeedAssist (Sustavom pametne pomoći za brzinu). Sustav optimizira vašu kontrolu brzine tako da se možete usredotočiti na cestu. Prvo, kamera za otkrivanje prometnih znakova (ako je omogućena) automatski prepoznaje trenutno ograničenje brzine, a sustav prilagođava postavku ograničenja brzine na tu granicu *.

* Vozačeva je odgovornost osigurati da se u svakom trenutku poštuju važeća ograničenja brzine. Sustav pametne pomoći za brzinu djeluje zajedno s Prilagodljivim tempomatom (Adaptive Cruise Control).

Automatska kontrola brzine

S opcionalnim Prilagodljivim tempomatom možete odabrati željenu brzinu koju će sustav održavati. Kada ugrađeni RADAR senzor prepozna vozilo ispred vas, vozilo automatski koči kako bi se održala unaprijed određena udaljenost. Nakon što je cesta čista, sustav automatski ubrzava nazad na unaprijed odabranu brzinu. Sustav upozorenja prije sudara dio je sustava za kontrolu brzine i upozorava vas ako slučajno vozite preblizu vozilu ispred vas.

Tehnologija za nadzor mrtvog kuta

Sustav za nadzor mrtvog kuta (Blind Spot Information System) koristi RADAR senzore kako bi vidjeli skriveno vozilo u mrtvom kutu. Senzori su na obje strane vašeg novog TourneoCustoma, a narančastim svjetlom upozorenja, koje je jasno vidljivo na bočnim zrcalima, ukazuje se na potencijalno opasne situacije.

Otkrivanje teško vidljivih vozila

Upozorenje na nadolazeći promet (CrossTrafficAlert)integrirano je u Sustav za nadzor mrtvog kuta. Prilikom napuštanja parkirnog mjesta kada vam jepreglednost okoline ograničena,
Upozorenje na nadolazeći promet otkriva i upozorava na vozila koja se približavaju. Dodatno će se aktivirati svjetlosni signal na retrovizoru (na lijevom ili desnom retrovizoru, ovisno o smjeru približavanja drugih vozila vašem) i upozorenje na višenamjenskom zaslonu.

Nova, karakteristična prednja svjetla

HID prednja svjetla daju precizan i jak svjetlosni uzorak. Nisu samo praktična, već daju novom TourneoCustomu i jedinstveni izgled zahvaljujući uključenim LED dnevnim svjetlima. Osim toga, duga svjetla automatski se prilagođavaju odgovarajućim uvjetima osvjetljenja kako bi se izbjeglo zasljepljivanje vozača u nadolazećim vozilima. Da biste bolje vidjeli prilikom skretanja, novi prednja svjetla slijede smjer zavoja.

Lakša vožnja unatrag

Stupići, biciklisti, niski zidovi... stražnja kamera na zaslonu na središnjoj konzoli prikazuje sve što je iza vašeg vozila. Ovako ćete uočiti objekte koje je lako previdjeti. Olakšano vam je parkiranje vozila, a virtualne linije na zaslonu će vam omogućiti parkiranje i na najmanjim prostorima. Kamera će se automatski aktivirati čim mjenjač prebaciteu položaj za vožnju unatrag.

Stražnja osovina

Zahvaljujući zračnom ovjesu na stražnjoj osovini, sustav automatski osigurava stalnu visinu vožnje bez obzira na stanje opterećenja vozila. Na taj način možete uživati u tišoj vožnji, bilo da ste sami, s putnicima ili u potpuno napunjenom vozilu.

FORD SYNC Pomoć u slučaju nužde

Važna značajka Ford SYNC-a je Pomoć u slučaju nužde*. U slučaju nesreće, ako je aktiviran zračni jastuk ili je isključena pumpa za gorivo, ova usluga može pozvati hitnu pomoć putem mobilnog telefona spojenog na Bluetooth®. Ako je potrebno, možete prekinuti poziv ili razgovarati s hitnom službom. Posebno, sustav također prenosi važne informacije kao što su GPS koordinate, čak i ako niste u mogućnosti to učiniti sami.

* Ford Pomoć u slučaju nužde može se koristiti u više od 40 europskih zemalja. Da bi značajka ispravno radila, značajka mora biti uparena s kompatibilnim mobilnim telefonom koje je s vama kada se aktivira zračni jastuk (osim zračnog jastuka za koljena) ili kada senzor otkrije isključivanje pumpe za gorivo. Funkcija teksta i pomoći u slučajevima nužde nije podržana na svim europskim jezicima.

Bookmark & Share