Preformanse i učinkovitost

Izvrsna izvedba i izvanredna učinkovitost

Novi TourneoCustom uključuje niz beskompromisnih sustava koji maksimaliziraju izvedbu i učinkovitost. To uključuje novi Ford EcoBlue 2.0 motor, automatski mjenjač koji vam omogućuje učinkovitije promjene stupnja prijenosa i sustav start-stop.

Značajke prikazane na ovoj stranici mogu biti dostupne samo u odabranim modelima. Ako su dostupne, te se značajke mogu koristiti kao opcija uz dodatnu cijenu. Preuzmite brošuru za više informacija i trenutne specifikacije.

Dugi servisni intervali

Napredni Ford EcoBlue 2.0 motori su izdržljivi i pouzdani, i nude dulje servisne intervale do 60.000 km* ili dvije godine, ovisno što se dogodi prije. Osim toga, sve komponente koje su podložne normalnom trošenju dizajnirane da traju duže i rjeđe se servisiraju.

*Ako se kvaliteta ulja pogorša toliko da je servis potreban prije, na ploči s instrumentima će se pojaviti svjetlo upozorenja.

Postignuće koje postiže ciljeve

Ford EcoBlue 2.0 motor je napredni dizelski motor koji zadovoljava zahtjeve izuzetno niske emisije Euro 6 standarda. Ovi su ciljevi postignuti uvođenjem naprednog katalizatora. Sve smo to postigli bez ugrožavanja performansi ili iskustva u vožnji.

Aditiv smanjuje razinu zagađivača

SCR-katalizator (selektivni katalitički reduktor) pretvara AdBlue®NOx ispušne plinove u dušik i vodu uz pomoć vodene otopine uree. Filtar čestica zatim filtrira više od 99 % čvrstih čestica iz ispušnog sustava. Pravilno izvršenje procesa je zajamčeno samo ukoliko je spremnik AdBlue®tekućine Vašeg Ford EcoBlue 2.0 motora punjen AdBlue® tekućinom. Svjetlosno upozorenje sustava se aktivira čim se razina AdBlue® tekućine spusti ispod minimuma.

Smanjena potrošnja goriva s automatskim start-stop sustavom

Ova tehnologija isključuje motor dok čekate zeleno svjetlo na semaforu ili ste u prometnoj gužvi (no ostale osnovne funkcije kao što su svjetla, klima, audio i Ford SYNC sustav nastavljaju raditi). Kad Vam se oslobodi prolaz za nastavak vožnje jednostavno pritisnite papučicu spojke, ručicom mjenjača odaberite prvu brzinu, a na vozilima s automatskim mjenjačem pritisnite papučicu gasa. Automatski start-stop sustav se svakako isplati, osobito u gradskoj vožnji gdje je moguće smanjenje potrošnje goriva i do 10 %.

SelectShift automatski prijenos snage

Motori od 130 KS i 170 KS dolaze opremljeni sa 6-stupanjskim SelectShift automatskim mjenjačem. Ovo je standardni pogon za različite modele šasija i težinskih razreda vozila. Omogućuje ugodnu i opuštenu vožnju osobito na relacijama koje uključuju puno privremenog zaustavljanja i kretanja. Automatski mjenjač također nudi mogućnost ručnog izbora brzina sklopkom koja se nalazi na središnjoj konzoli ručice automatskog mjenjača. Dodatno, prilikom vožnje otežanim uvjetima (primjerice na klizavim cestama ili nagibima) možete odabrati vožnju isključivo u jednoj od 6 brzina.

Bookmark & Share