Sigurnost i zaštita

Uvijek sigurno

Naravno, sigurnost ima najveći prioritet u novom Tourneo Customu. Razne tehnologije osiguravaju zaštitu vaših putnika i vašeg vozila. Sve tehnologije su pridonijele ocjeni od 5 zvjezdica Tourneo Customa na Euro NCAP sigurnosnom testu.

Značajke prikazane na ovoj stranici mogu biti dostupne samo u odabranim modelima. Ako su dostupne, te se značajke mogu koristiti kao opcija uz dodatnu cijenu. Preuzmite
brošuru za više informacija i trenutne specifikacije.

Održava prikolicu na putanji

Stabilizator prikolice prepoznaje zakretanje ili gibanje prikolice i usporava brzinu vašeg vozila dok se prikolica ne umiri - pružajući veću kontrolu pri vuči prikolica. Sustav smanjuje brzinu vozila smanjenjem zakretnog momenta motora i polako povećava pritisak kočnica na svim gumama.

Sustav za zaštitu pješaka

Pre-Collision Assist (Pomoć prije sudara) s prepoznavanjem pješaka otkriva spora vozila na cesti ispred vas ili ljude i vozila koja bi mogla prijeći putanju vozila, upozoravajući vas na njihovu prisutnost. Ako ne reagirate, sustav automatski koči za vas. Ova tehnologija namjerava smanjiti ozbiljnost nezgoda ili ih potpuno izbjeći. Sustav je djelotvoran (pri normalnim uvjetima na cesti i vozilu) pri brzinama do 80 km/h.

Sigurnost s 5 zvjezdica

Tourneo Custom je dobio ocjenu od 5 zvjezdica na NCAP sigurnosnom testu što dokazuje mogućnost vozila da zaštiti Vas i vaše putnike.

Kontrolni mehanizmi koji se prilagođavaju vašem teretu

Prilagodljivo upravljanje teretom regulira elektroničku kontrolu stabilnosti ovisno o ukupnoj masi vašeg vozila. Na taj se način može garantirati kontrola i stabilnost, bez obzira je li Tourneo Custom prazan ili pun tereta.

Okružen zračnim jastucima

Novi Tourneo Custom uključuje sveobuhvatan raspon zračnih jastuka. Uključeni su standardni zračni jastuk za vozača kao i opcionalni za suvozača, glavu i prsni koš, kao i bočni zračni jastuci za dodatnu zaštitu glave u slučaju sudara u gornjem području.

Jača karoserija

Čvršća karoserija novog Tourneo Customa nudi poboljšanu snagu i otpornost na udarce. Povećana snaga također donosi značajna poboljšanja u iskustvu vožnje i rukovanju te smanjuje razinu buke i vibracije unutar vozila.

Tako da Vaša djeca budu sigurna

Novi Tourneo Custom dizajniran je kako bi djeca bila zaštićena u svakoj vožnji. ISOFIX pričvršćivači dječjih sjedala integrirani su na stražnje sjedalo tako da možete lako pričvrstiti dva dječja sjedala.

Rano upozorenje kad padne tlak u gumama

Ako bilo koja od vaših guma iznenada izgubi tlak tijekom vožnje, sustav za nadzor tlaka u gumama upozorava vas osvjetljivanjem ikone na ploči s instrumentima.

Bookmark & Share