Iskustvo u vožnji

Okretan i lagan za vožnju

Za kombi vozilo srednje veličine,TransitCustom je iznimno lagan za upravljanje. Opremljen je s mnogim pametnim značajkama koje olakšavaju vožnju.

*Značajke navedene na ovoj stranici su dostupne samo na nekim modelima. Ukoliko su dostupne, značajke se mogu odabrati uz dodatni trošak. Preuzmite brošuru za više informacija i važeće specifikacije.

Uočava prometne znakove na cesti koji se lako mogu previdjeti

Značajka za prepoznavanje prometnih znakova može otkriti trajne i privremene znakove, kako na cesti, tako i iznad ceste. Ploča s instrumentima će prikazati odgovarajuće ograničenje brzine ili ikonu neovlaštenog pretjecanja drugih vozila. Indikatori na ploči s instrumentima se mijenjaju u stvarnom vremenu, ovisno o regulaciji prometa na području u kojem se nalazite.

Vaše vozilo Vam pomaže pri održavanju brzine unutar zakonskog ograničenja

Novi TransitCustom dolazi opremljen Sustavom pametne pomoći za brzinu koja optimizira kontrolu ubrzanja tako da svoju pažnju možete usmjeriti na cestu ispred Vas. Kamera za promet automatski prepoznaje važeće ograničenje brzine (ukoliko je postavka aktivirana), a sustav prilagođava Vašu brzinu zakonskom ograničenju.

*Vozač ima obvezu poštivanja zakonskogograničenja brzine. Sustav pametne pomoći za brzinu djeluje zajedno s Prilagodljivim tempomatom (Adaptive Cruise Control).

Kontrola brzine se automatski prilagođava

Adaptive Cruise Control sustav (Prilagodljivitempomat) Vam omogućuje izbor brzine za vožnju koju će sustav održavati za vrijeme vožnje. Kada ugrađeni RADAR-senzor uoči vozilo ispred Vas, Vaše vozilo će automatski usporiti kako bi održalo prije zadani razmak između vozila. Kada više nema vozila ispred Vas, sustav automatski ubrzava Vaše vozilo na prije
postavljenu brzinu vožnje. Sustav prednjeg upozorenja dio je Prilagodljivog tempomata i upozorava vas ukoliko se slučajno previše približite vozilu ispred vas.

BLIS tehnologija koja nadzire mrtvi kut

Sustav za nadzor mrtvog kuta (BLIS sustav) služi se radarskim senzorima te Vas upozorava na vozila u mrtvom kutu koja vam inače nisu vidljiva. Sustav je smješten na obje strane Vašeg novog TransitCustom-a te vas jasno vidljivim narančastim svjetlosnim upozorenjima na retrovizorima upozorava na potencijalno opasne situacije.

Uočavanje teško vidljivih vozila

Upozorenje na nadolazeći promet (CrossTrafficAlert) je integrirani dio BLIS sustava. Prilikom napuštanja parkirnog mjesta, kada Vam je preglednost okoline ograničen, CrossTrafficAlert uočava vozila u blizini te emitira zvučni signal upozorenja. Dodatno će se aktivirati svjetlosni signal na retrovizoru (na lijevom ili desnom retrovizoru, ovisno o smjeru približavanja drugih vozila Vašem) i upozorenje na višenamjenskom zaslonu.

Nova LED dnevna svjetla – stil i vidljivost

Nova poboljšana dnevna svjetla odlikuje visoka energetska učinkovitost uz koje je novi TransitCustomdobio karakterističan izgled. Zbog njih ćete biti primijećeni danju, a jasno vidljivi noću.

Prednja svjetla se uključuju automatski

Automatska prednja svjetla sadrže ugrađen senzor koji prepoznaje smanjivanje dnevnog svjetla, sumrak ili pak naglu promjenu u dnevnom osvjetljenju. Tada se prednja svjetla automatski uključuju te pomažu vozaču prilikom vožnje u mračnijim područjima.

Dodatno, pomoćni senzor gasi duga svjetla čim uoči vozila ispred Vas kao i nadolazeća vozila iz suprotnog smjera. Tako Vaše vozilo ne zasljepljuje ostale sudionike prometa. Poslije se duga svjetla automatski uključuju za optimalnu preglednost.

Napredni sustav drži vas u prometnoj traci

Ukoliko slučajno izađete iz vaše prometne trake Pomoć za ostanak u prometnom traku vas upozorava vibracijom upravljača i vizualnim indikatorom na zaslonu.

Lakša vožnja unatrag

Stupići, biciklisti, niski zidovi… stražnja kamera na zaslonu na središnjoj konzoli prikazuje sve što je iza vozila. Ovako ćete uočiti objekte koje je lako previdjeti. Olakšano Vam je parkiranje vozila a virtualne linije na zaslonu će Vam omogućiti parkiranje i na najmanjim prostorima. Kamera se aktivira automatski čim mjenjač prebacite u položaj za vožnju unatrag.

Senzori za parkiranje bez stresa

Prednji i zadnji senzori za parkiranje vam omogućuju da ocijenite udaljenost između vašeg vozila i objekata ispred i iza vas. Čim senzori uoče objekt, aktivira se zvučno upozorenje koje biva sve glasnije kako se približavate prepreci.

Stražnja osovina

Sustav zračnog ovjesa na stražnjoj osovini automatski održava vožnju na istoj visini bez obzira na teret koji prevozite. Ovako možete potpuno uživati u vožnji bilo da se vozite sami, s putnicima ili se vozite s potpuno iskorištenim teretnim prostorom.

Stabilizacija pri bočnom vjetru

Pri naletima jakog bočnog vjetra aktivira se elektronička kontrola stabilnosti vozila koja pomaže vozaču da ostane u odgovarajućoj prometnoj traci.

Ford SYNC Pomoć u slučaju nužde

Važna značajka Ford SYNC-a je Pomoć u slučaju nužde *. U slučaju nesreće, ako je aktiviran zračni jastuk ili je isključena pumpa za gorivo, ova usluga može pozvati hitnu pomoć putem mobilnog telefona spojenog na Bluetooth®. Ako je potrebno, možete obustaviti poziv ili razgovarati s hitnom službom. Posebno, sustav također prenosi važne informacije kao što su GPS koordinate, čak i ako niste u mogućnosti to učiniti sami.

* Ford Pomoć u slučaju nužde može se koristiti u više od 40 europskih zemalja. Da bi značajka ispravno radila, značajka mora biti uparena s kompatibilnim mobilnim telefonom koje je s vama kada se aktivira zračni jastuk (osim zračnog jastuka za koljena) ili kada senzor otkrije isključivanje pumpe za gorivo. Funkcija teksta i pomoći u slučajevima nužde nije podržana na svim europskim jezicima.

Bookmark & Share