Smirujuće siguran i pouzdano zaštićen

Novi Tourneo Connect uključuje brojne pametne tehnologije, čiji je cilj pomoći zaštititi vas, vaše putnike i teret. Tehnologije pomoću kojih vozilo automatski skreće, ili koje pomažu u uspostavi hitnih poziva ili koje smanjuju stres kod vožnje uzbrdicom, čine vožnju sigurnom i zaštićenom. Kod sustava koji omogućavaju zaključavanje i otključavanje pojedinih vrata, kopiranje ključa je skorom nemoguće, a alarm se oglasi i kada je akumulator otklopljen.

Novi Ford Tourneo Connect je prvi i jedini do sada u svojem razredu kojem je neovisna organizacija za sigurnost u prometu Euro NCAP dodijelila najvišu ocjenu s 5 zvijezdica.

 • Pomoć vozaču

  Detaljan popis tehnologija vozaču može olakšati život, te brzo reagirati u slučaju nesreće ili je čak spriječiti na vrijeme.

  Ford SYNC s funkcijom Pomoć u nuždi može pozvatiu pomoć i kada vi to ne možete
  Bitan dio sustava Ford SYNC, koji može spasiti život, je Pomoć u nuždi. U slučaju nezgode u kojoj je aktiviran zračni jastuk ili je isključena pumpa za gorivo, ova tehnologija umjesto vas može automatski pozvati nadležne hitne službe. Možete uspostaviti poziv i razgovor s hitnim službama, ako vam je to potrebno. Sustav će posredovati ključne informacije, ako što su GPS-koordinate, čak i ako niste pri svijesti.*
  * Fordova Pomoć u nuždi djeluje u više od 30 europskih država. Ova funkcija djeluje kada je povezana s mobilnim telefonom kojeg imate sa sobom, kada se aktivira zračni jastuk (ne uključuje zračne jastuke na koljenima) ili kada senzor koji prepozna udarac isključi crpku za gorivo. Govorna funkcija i Pomoć u nuždi nisu na raspolaganje na svim europskim jezicima.

  Kako biizbjegli sudare kod niskih brzina, auto skreće umjesto vas
  Sudari kod slabo prohodnog prometa, koji se zaustavlja svako malo, događaju se sve češće.
  Active City Stop je napredna tehnologija osnovana kako bi vam pomogla da ovakve događaje spriječite ili ih izbjegnete. Ako vozite brzinom ispod 30 km/h, a sustav prepozna da se auto ispred vas iznenada zaustavio, vozilo će početi automatski skretati. Sustav Active City Stop je zbog inovativnosti osvojio nagradu Euro NCAP Advanced za sigurnost.*
  * Nagrada je bila dodijeljena sustavu ugrađenom u automobil Ford Focus

  Dodatni nadzor pri kretanju uzbrdo
  Sustav pomoći pri kretanju na uzbrdici sprječava klizanje vozila unatrag. Radi na način da održava pritisak na kočnicu dodatnih 2,5 sekunde i time vam daje više vremena za prebacivanje stopala sa papučice kočnice na papučicu gasa. Sustav je također koristan prilikom kretanja i zaustavljanja na skliskim površinama.

 • Sigurnost

  Ford je neprestano u razvijanju inovativnih nagrađenih sigurnosnih funkcija i tehnologija. Veliki broj njih pronaći ćete i u novom Tourneo Connectu i svaka od njih brinut će za vašu sigurnost kad god ste na cesti.

  ESC pomaže sačuvati potpunu kontrolu u svim uvjetima
  Elektronski program stabilnosti (ESC) kontinuirano nadzire rad vašeg kombija. Otkriva bilo kakva odstupanja od odabranih putanja i automatski ispravlja položaj vozila na cesti i pomaže vam zadržati kontrolu nad vozilom. Ova tehnologija također pomaže smanjiti zaustavni put pri naglom kočenju.

  Optimalna vuča uz minimalan napor
  Naš napredni sustav za dinamičku kontrolu vuče (TCS) sprječava prekomjerno proklizavanje kotača i pruža optimalnu vuču, prijenos snage i stabilnost u trenutku kada ih najviše trebate.Sustav stalno prati i prilagođava količinu snage koja je dodijeljena svakom kotaču kako bi se osigurao najbolji mogući kontakt s podlogom i vuča prilikom ubrzavanja.

  Upozori vas ako padne tlak u vašim pneumaticima
  Bitno je uvijek imati pravilno napunjene pneumatike, čime štedite gorivo, čuvate pneumatike i brinete za svoju sigurnost. Zato senzori prate svaki kotač i upozoravaju vas ukoliko dođe do problema, tako da možete lako zaustaviti vozilo, provjeriti i ponovno napuniti gumu ili je po potrebi i zamijeniti.

  Sustav stabilnosti prikolice
  Sustav stabilnosti prikolice otkriva vijuganje ili zanašanje prikolice i smanjuje brzinu Tourneo Connecta, te na taj način pomaže u rješavanju problema, a kako bi osigurao veću kontrolu prilikom vuče. Vozilo usporava smanjenjem okretnog momenta i postupnim povećavanjem sile kočenja na sva četiri kotača.

  Više snage za skretanje u nuždi
  Pomoć kod skretanja u nuždi (EBA) vašemu kombiju omogućava najveću učinkovitost kod skretanja u nuždi. Ovaj sustav prepoznaje koliko ste snažno pritisnuli kočnicu i tu silu po potrebi automatski poveća.
  Kako biste smanjili put kočenja, nova hidraulika jamči dodatni kočioni tlak na zadnje kočnice tijekom zaustavljanja u nuždi, kada se aktivira kočioni sustav ABS.

  Napredni sistemi za sigurnije kočenje
  ABS sustav i elektronska raspodjela kočione snage (EBD) omogućavaju vam veći nadzor nad kočenjem.

  Poboljšani sustav zračnih jastuka
  Novi Tourneo Connect dostupan je sa zračnim zavjesama, prednjim i bočnim zračnim jastucima za vozača i suvozača te s poboljšanim aktivatorima sustava. Na ključnim točkama u vozilu nalaze se i napredni senzori koji jamče brzu i kontoliranu reakciju.

  Stražnje upozorenje pri naglom kočenju
  Sustav upozorenja pri naglom kočenju (EBL) automatski treperi svjetlima kočnica i upozorava druge vozače kada iznenada započnete naglo kočenje.

  Ne zaboravite na sigurnosni pojas
  Upozorenje za upotrebu vozačevog sigurnosnog pojasa upozorit će vas ako ste se zaboravili zavezati i dio je serijske opreme svakog modela.

  Da bi se osigurala sigurnost djece
  Pričvršćenje ISOFIX za dječje sjedalice na izbor je kod jednodijelnog vozačevog sjedala u inačici Van, te na dva vanjska zadnja sjedala ( u 2. Redu) u inačicama Kombi Furgon i Kombi.

 • Zaštita

  Više pretinaca, bolje će sakriti vaše osobone predmete. Niz naprednih sigurnosnih sustava zaštiti ih ok krađe i vozaču daje najveću sigurnost.

  Vi birate koja vrata želite zaključati i otključati
  Novi Tourneo Connect je serijski opremljen s daljinskim središnjim zaključavanjem. U ovom novom sustavu zaključavanje je sigurnije nego ikad. To je stoga što može otvoriti svaka pojedina vrata, bez automatskog otključavanja ostalih vrata. Ostala vrata ostaju čvrsto zaključana sve dok pritisnete sigurnosni prekidač na vozačevim vratima. Ovaj se prekidač može koristiti za kontrolu zaključavanja i otključavanja svih vrata vozila.

  Protuprovalne brave
  Sve brave su zaštićene protiv krađe oklopom koji sprječava rezanje, bušenje ili razbijanje.

  Napredni ključ kojeg nije moguće kopirati
  Uz napredni sustav centralnog zaključavanja, novi sklopivi ključ opremljen je odašiljačem s dva kanala. Nemoguće ga je skenirati ili kopirati. Može se ponovno puniti, vodootporan je i može se koristiti s udaljenosti do 30 m od svojeg kombija.

  Pregrada, u cijelosti izrađena od čelika, kradljivcima onemogućava provalu
  Čelična pregrada pune visine i širine kradljivcima onemogućava pristup sadržaju tovarnog prostora,čak i ako su se uspjeli probiti u kokpit. Pregrada je ujedno i sigurnosni sustav koji vas štiti od tereta ili alata u slučaju nezgode.

  To nisu obične brave
  Novi Tourneo Connect je opremljen s bravama koje nakon 45 sekundi ponovno automatski zaključaju vrata, ako ih niste otvarali, zatim uz koje je nemoguće zaključati prednja vrata ako su pritvorena, a to su i brave koje automatski otključavaju sva vrata ako se aktiviraju zračni jastuci.

  Još prostora za skladištenje dragocjenosti
  Dragocjenosti sigurno zaključajte u pretinac ispod suvozačevog sjedala.

  Dvije vrste alarmnih naprava s visokim performansama
  Vanjska alarmna naprava štiti vaše vozilo tako što se upali ako se vrata otvaraju na silu. Za još veću zaštitu odaberite alarmni sustav Thatcham Category 1. Ovaj sustav se automatski upali kada zaključate vozilo i stvara snažan zvučni signal prilikom upada u vozilo, kod podizanja vozila ili ako senzori pokreta raspoznaju ikakvo kretanje u unutrašnjosti vozila.

  Dodatni neovisni alarm
  Zvučnik s pričuvnom baterijom je dodatni, pomoćni alarmni sustav. On aktivira sirenu kada se aktivira glavni alarm. Opremljen je svojom baterijom i aktivira se čak i ako je netko odspojio akumulator.

Bookmark & Share