Siguran, snažan i zabavan

Nevezano uz to, volite li više benzinske ili dizelske motore, ručni ili automatski mjenjač, Tourneo Connect nudi vam obilje mogućnosti.  Koji god paket motora ili mjenjača odaberete, dobit ćete iznimno veliku upotrebljivost i ekonomičnost: približno 24 % nižu potrošnju s 1,0-litrenim motorom EcoBoost.  

 

S profinjenim dizajnom šasije i osovine, te pogona na prednje kotače i električnim servoupravljačem, osjećat ćete se kao da vozite osobni auto, a ne gospodarsko vozilo. 

 • Snaga

  Iskoristite svoj benzinski motor
  Novi 1,0-litreni 3-cilindarski benzinski motor EcoBoost sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem razvije 100 KS i 170 Nm okretaja. U kombinaciji s drugim tehnologijama za uštedu goriva, kao što je Auto-Start-Stop, ovaj nagrađeni motor jamči snagu, koju bi očekivali inače od običnog 1,6-litrenog motora, s time da postiže 24 % manju potrošnju i 25 % manju emisiju CO2, koje iznose svega 129 g/km.
  Ako želite automatski mjenjač , 1,6-litreni EcoBoost sa 150 KS i 240 Nm okretaja opremljen je sa 6-stupanjskim automatskim mjenjačem (nije na izbor sa sustavom Auto-Start-Stop).

  Snažni i štedni dizel motori
  Ukoliko više volite dizel motore, birati možete između tri 1,6-litrena dizel motora Duratorq TDCi: 75 KS, 185 Nm, 5-stupanjski ručni mjenjač, ili 95 KS, 230 Nm s 5- stupanjskim ručnim mjenjačem ili 115 KS, 270 Nm sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem. Motori sa 75 i 95 KS ma izbor su s odabranim paketima za manju potrošnju, kao što su Auto-Start-Stop, sustav za upravljanje akumulatora i pametno regenerativno punjenje, te aktivna mreža za dovod zraka.

 • Ekonomičnost

  Manja potrošnja goriva uz sustav Auto-Start-Stop
  Ova tehnologija, koja je na raspolaganju kao dodatna oprema, automatski zaustavi motor kada se vaš kombi zaustavi na semaforu ili u koloni.  Kada ste spremni za nastavak vožnje samo pritisnite kvačilo, odaberite prvu brzinu i sutav će ponovno upaliti vozilo. Auto-Start-Stop je izrazito učinkovit u gradu i na gradskim ulicama gdje smanjuje potrošnju goriva za do 10 % (gradska vožnja).

  Pametni informacijski sustav koji pomaže voziti ekonomičnije
  Inovativni sustav Ford Eco Mode neprestano ocjenjuje utjecaj vašeg načina života na potrošnju goriva. Sustav analizira vašu brzinu, mijenjanje brzina, skretanje i vrijeme reakcije, čak i broj kratkih i dugih putovanja koje obavite. Nakon toga vam pametna programska oprema savjetuje kako možete smanjiti potrošnju goriva.

  Bolja aerodinamičnost za poboljšanu potrošnju
  Kada vozite polako, a kako bi ohladio motor,  sustav aktivne mreže za dohvat zraka pušta otvoren prorez na prednjoj maski. Kada ubrzate, on se automatski zatvori i time se popravi aerodinamičnost i pomaže se sačuvati gorivo.

  Učinkovitiji način punjenja akumulatora
  Za razliku od uobičajenih, sustav tehnologija pametnog regenerativnog punjenja, akumulator puni samo kada je potrebno, iako jemoguće, ne onda kada stiskate papučicu za plin. To vam pomaže sačuvati što više goriva, a time smanjujete i ispušne plinove.  

 • Upravljivost

  Odlična vožnja koju uvijek imate pod nadzorom
  Osmišljen za najveći nadzor i udobnost, ovo vozilo daje i veće samopouzdanje i kod većih brzina, kod vlažnih ili suhih uvjeta, sa ili bez putnika. Podešena šasija i stabilizator  omogućuju vozilu veliku razinu stabilnosti i kontrole. Volan ima prilagodljiv doseg i nagib, pa ćete lako pronaći svoj idealni položaj vožnje. S idealno namještenim kompaktnim mjenjačem također ćete uživati u odličnom odazivu i povratnoj informaciji o nadzoru vozila.

  Jednostavna vožnja i kratki okretni krug
  S 5- ili 6-stupanjskim mjenjačem i visokim rasponom zavoja omogućeno je potrebno ubrzanje uz manje mijenjanja brzina.  S okretnim krugom od 11,3 m zavojita vožnja po prometnim ulicama bit će manje stresna.   

Bookmark & Share