Sigurnost i zaštita

Nove razine zaštite


Tourneo Custom postavlja nove standarde sigurnosti u klasi. Vozilo je bogato opremljeno tehnologijama koje pomažu vozaču u potencijalno opasnim situacijama, a također uključuje tehničku opremu koja u slučaju nezgode može pozvati hitne službe. Opremljen je i sa raznim sustavima koji povećavaju sigurnost, od naprednih sustava za stabilnost i kočenje (koji se prilagođavaju opterećenju) do iznimno snažne šasije. Također je opremljen sigurnosnim sustavima poput novog sustava središnjeg zaključavanja, naprednog elektroničkog ključa i dva najsuvremenija alarmna uređaja vrhunske kvalitete, između kojih možete birati.

 • Pomoć vozaču
  ford

  Sustav za pomoć u nuždi

  slučaju nezgode u kojoj je aktiviran zračni jastuk ili je isključena pumpa za gorivo, uključuje se značajka SYNC poziv u nuždi. Dokle god je vaš telefon povezan s SYNC sustavom, ovu značajku možete koristiti za izravni poziv hitnim službama te i pružiti im ključne informacije kao što su GPS koordinate, a u isto vrijeme imate priliku razgovarati s njima. Sustav je osvojio titulu "najbolja mobilna inovacija u području automobilske industrije, transporta i komunalnih usluga." Ford pomoć u nuždi posluje u više od 30 europskih zemalja. Govorne značajke i pomoć u nuždi nisu dostupne na svim europskim jezicima.

  Dodatni nadzor pri kretanju uzbrdo

  Sustav pomoći pri kretanju na uzbrdici sprječava klizanje vozila unatrag. Radi na način da održava pritisak na kočnicu dodatnih 2,5 sekunde i time vam daje više vremena za prebacivanje stopala sa papučice kočnice na papučicu gasa. Sustav je također koristan prilikom kretanja i zaustavljanja na skliskim površinama.

  Upozorenje pri slučajnom napuštanju prometnog traka

  Ako vozilo otkrije slučajno napuštanje prometnog traka, obavijestiti će vas vibriranjem upravljača i prikazati poruku. (Možete postaviti tri različite razine intenziteta vibracije.)

  fordSustav upozorenja na umor vozača

  Sustav upozorenja na umor vozača stalno nadzire vašu vožnju i dizajniran je kako bi otkrio bilo kakve promjene uzrokovane umorom. Ako vozilo otkrije da ste sve manje budni, zaslon će prikazati ikonu upozorenja koja će vam savjetovati da se odmorite. Ford je za ovu tehnologiju dobio prestižno Euro NCAP priznanje za napredne tehnologije *.

  Stražnje upozorenje pri naglom kočenju

  Sustav upozorenja pri naglom kočenju (EBL) automatski treperi svjetlima kočnica i upozorava druge vozače kada iznenada započnete naglo kočenje.

 • Sigurnost

  5 zvjezdica za sigurnost

  Turneo Custom je jedini kombi u svojoj klasi koji je dobio najvišu moguću ocjenu, 5 zvjezdica za sigurnost na EuroNCAP testu.

  ESP pomaže zadržati potpunu kontrolu u svim uvjetima

  Elektronski program stabilnosti (ESP) kontinuirano nadzire rad vašeg Turnea. Otkriva bilo kakva odstupanja od odabranih putanja i automatski ispravlja položaj vozila na cesti i pomaže vam zadržati kontrolu nad vozilom. Ova tehnologija također pomaže smanjiti zaustavni put pri naglom kočenju.

  Sistem za stabilizacijo priklopnika

  Sistem za stabilizacijo priklopnika zazna vijuganje ali zanašanje priklopnika in zmanjša hitrost Turneo Customa ter tako pomaga razrešiti težavo in poskrbi za večji nadzor pri vleki. Vozilo upočasni z zmanjševanjem navora motorja in postopnim povečevanjem zavornega tlaka na vseh kolesih.

  ford

  Sustav stabilnosti prikolice

  Sustav stabilnosti prikolice otkriva vijuganjeili zanašanje prikolice i smanjuje brzinu Turneo Custom te na taj način pomaže u rješavanju problema, a kako bi osigurao veću kontrolu prilikom vuče. Vozilo usporava smanjenjem okretnog momenta i postupnim povećavanjem sile kočenja na sva četiri kotača.

  Optimalna vuča uz minimalan napor

  Naš napredni sustav za dinamičku kontrolu vuče (TCS) sprječava prekomjerno proklizavanje kotača i pruža optimalnu vuču, prijenos snage i stabilnost u trenutku kada ih najviše trebate.Sustav stalno prati i prilagođava količinu snage koja je dodijeljena svakom kotaču kako bi se osigurao najbolji mogući kontakt s podlogom i vuča prilikom ubrzavanja.

  Sigurnije kočenja bez obzira na opterećenje

  Turneo Custom kombinira ABS s elektronskom raspodjelom sile kočenja (EBD), koji izjednačava sile kočenja između prednje i stražnje osovine, ovisno o tome je li vozilo opterećeno ili ne.Rezultat je učinkovito kočenje i stabilnost upravljanja, što je ključno za kočenje pri prolasku kroz zavoje i poboljšan zaustavni put, bez obzira na uvjete.

  Poboljšani sustav zračnih jastuka

  Turneo Custom je dostupan sa zračnim zavjesama, prednjim i bočnim zračnim jastucima za vozača i suvozača te s poboljšanim aktivatorima sustava.

  Maksimalna zaštita s iznimno jakom karoserijom

  Turneo Custom je prvi Turneo čija karoserija sadrži borov čelik iznimno visoke čvrstoće. Bor i ostali čelici visoke ili iznimno visoke čvrstoće čine više od 40% karoserije, uključujući i dijelove sigurnosne kabine putnika. Ovakav sastav čini karoseriju iznimno laganom i otpornom na udarce. Oblik karoserije je optimiziran uz pomoć više od 4.500 računalnih simulacija i 30 testnih sudara cijelog vozila.

 • Zaštita

  Sigurniji sustav za daljinsko središnje zaključavanje

  Turneo Custom je serijski opremljen sa daljinskim središnjim zaključavanjem. U ovom novom sustavu zaključavanje je sigurniji nego ikad. To je stoga što može otvoriti svaka pojedina vrata, bez automatskog otključavanja ostalih vrata. Ostala vrata ostaju čvrsto zaključana sve dok pritisnete sigurnosni prekidač na vozačevim vratima. Ovaj se prekidač može koristiti za kontrolu zaključavanja i otključavanja vrata vozila.

  Protuprovalne brave

  Sve brave su zaštićene protiv krađe oklopom koji sprječava rezanje, bušenje ili razbijanje.

  Zbog napredne tipke središnjeg zaključavanja na ključu zaključavanje je dvostruko sigurnije

  Zbog novog naprednog ključa u obliku privjeska, Turneo Custom je dvostruko teže ukrasti, jer unutarnji odašiljač ima dva programa - to znači da je apsolutno nemoguće optički skenirati ili kopirati ključ. Ovaj privjesak ključa, koji se puni, također je nemoguće razbiti, vodootporan je i uspješno će proći sve neugodnosti u Vašoj radnoj okolini.

  Dodatni neovisni alarm

  Zvučnik s pričuvnom baterijom je dodatni, pomoćni alarmni sustav. On aktivira sirenu kada se aktivira glavni alarm. Opremljen je svojom baterijom i aktivira se čak i ako je netko odspojio akumulator.

Bookmark & Share