Sigurnost i zaštita s kojima možete računati

Novi Transit Courier uključuje brojne pametne tehnologije, čiji je cilj pomoći zaštititi vas, vaše putnike i teret. To su, na primjer, tehnologije koje smanjuju opasnost proklizavanja na mokrim ili ledenim površinama, automatski skreću, pomažu kod uspostave hitnih poziva ili olakšavaju kretanje na uzbrdici. To su i sustavi koji omogućavaju zaključavanje i otključavanje pojedinih vrata, sa senzorima za pokrete koji pomažu zaštititi vaš teret i koji alarmiraju čak i kada je akumulator isključen.

 • Pomoć vozaču

  Detaljan popis tehnologija vozaču može olakšati život, te brzo reagirati u slučaju nesreće ili je čak spriječiti na vrijeme.

  Ford SYNC s funkcijom Pomoć u nuždi može pozvatiu pomoć i kada vi to ne možete
  Bitan dio sustava Ford SYNC, koji može spasiti život, je Pomoć u nuždi. U slučaju nezgode u kojoj je aktiviran zračni jastuk ili je isključena pumpa za gorivo, ova tehnologija umjesto vas može automatski pozvati nadležne hitne službe. Možete uspostaviti poziv i razgovor s hitnim službama, ako vam je to potrebno. Sustav će posredovati ključne informacije, ako što su GPS-koordinate, čak i ako niste pri svijesti.*
  * Fordova Pomoč u nuždi djeluje u više od 30 europskih država. Ova funkcija djeluje kada je povezana s mobilnim telefonom kojeg imate sa sobom, kada se aktivira zračni jastuk (ne uključuje zračne jastuke na koljenima) ili kada senzor koji prepozna udarac isključi crpku za gorivo. Govorna funkcija i Pomoć u nuždi nisu na raspolaganje na svim europskim jezicima.

  Dodatni nadzor pri kretanju uzbrdo
  Sustav pomoći pri kretanju na uzbrdici sprječava klizanje vozila unatrag. Radi na način da održava pritisak na kočnicu dodatnih 2,5 sekunde i time vam daje više vremena za prebacivanje stopala sa papučice kočnice na papučicu gasa. Sustav je također koristan prilikom kretanja i zaustavljanja na skliskim površinama.

  Optimalna vuča uz minimalan napor
  Naš napredni sustav za dinamičku kontrolu vuče (TCS) sprječava prekomjerno proklizavanje kotača i pruža optimalnu vuču, prijenos snage i stabilnost u trenutku kada ih najviše trebate. Sustav stalno prati i prilagođava količinu snage koja je dodijeljena svakom kotaču kako bi se osigurao najbolji mogući kontakt s podlogom i vuča prilikom ubrzavanja.

  Upozori vas ako padne tlak u vašim pneumaticima
  Bitno je uvijek imati pravilno napunjene gume e, čime štedite gorivo, čuvate pneumatike i brinete za svoju sigurnost. Zato senzori prate svaki kotač i upozoravaju vas ukoliko dođe do problema, tako da možete lako zaustaviti vozilo, provjeriti i ponovno napuniti gumu ili je po potrebi i zamijeniti.

 • Sigurnost

  Ford je neprestano u razvijanju inovativnih nagrađenih sigurnosnih funkcija i tehnologija. Veliki broj njih pronaći ćete i u novom Transit Courieru i svaka od njih brinut će za vašu sigurnost.

  Pouzdanost u zahtjevnijim slučajevima
  Elektronski program stabilnosti (ESC) objedinjuje niz tehnologija, koje su osnovane kako bi vam ponudile veći nadzor nad vozilom i koje će vas učiniti sigurnima. Senzori, primjerice, neprestano kontroliraju brzinu svakog pojedinog kotača, kutnu brzinu automobila (kao i smjer) i okretajni kut volana. Ukoliko morate oštro zavinuti u desno ili u lijevo, kako biste izbjegli prepreku na cesti, ESC precizno uravnotežuje snagu kočenja između pojedinih kotača i tako smanjuje snagu motora. To pomaže smanjiti proklizavanje, automobil je stabilniji i lakše je upravljati s njime. ESC i sprječavanje proklizavanja pogonskih kotača ujedno mogu smanjiti opasnost od okretanja kotača u prazno na mokrim ili ledenim površinama.

  Više snage za skretanje u nuždi
  Pomoć kod skretanja u nuždi (EBA) vašemu kombiju omogućava najveću učinkovitost kod skretanja u nuždi. Ovaj sustav prepoznaje koliko ste snažno pritisnuli kočnicu i tu silu po potrebi automatski poveća.

  Stražnje upozorenje pri naglom kočenju
  Sustav upozorenja pri naglom kočenju (EBL) automatski treperi svjetlima kočnica i upozorava druge vozače kada iznenada započnete naglo kočenje.

  Stalna zaštita od preokretanja
  Sustav za sprječavanje preokretanja (ROM) prati vaš kombi i prepoznaje opasne uvjete zbog kojih bi se vozilo moglo prevrnuti. Sustav nakon toga uključi ESC, koji nadzire brzinu i vraća vozilu stabilnost.

  Napredni sistemi za sigurnije kočenje
  ABS sustav i elektronska raspodjela kočione snage (EBD) omogućavaju vam veći nadzor nad kočenjem.

  Poboljšani sustav zračnih jastuka
  Novi Transit Courier je dostupan sa zračnim zavjesama, prednjim i bočnim zračnim jastucima za vozača i suvozača te s poboljšanim aktivatorima sustava. Na ključnim točkama u vozilu nalaze se i napredni senzori koji jamče brzu i kontoliranu reakciju.

 • Zaštita

  Opsežan niz sigurnosnih sustava pomaže u zaštiti tereta i kombija od krađe: to je vrlo bitno, naročito u situacijama kada ne možete birati gdje ćete parkirati.

  Vi birate koja vrata želite zaključati i otključati
  Novi Transit Courier je serijski opremljen s daljinskim središnjim zaključavanjem. U ovom novom sustavu zaključavanje je sigurnije nego ikad. To je stoga što može otvoriti svaka pojedina vrata, bez automatskog otključavanja ostalih vrata. Ostala vrata ostaju čvrsto zaključana sve dok pritisnete sigurnosni prekidač na vozačevim vratima. Ovaj se prekidač može koristiti za kontrolu zaključavanja i otključavanja svih vrata vozila.

  Dvije vrste alarmnih naprava s visokim performansama
  Vanjska alarmna naprava (dodatna oprema) štiti vaše vozilo tako što se upali ako se vrata otvaraju na silu. Za još veću zaštitu odaberite alarmni sustav Thatcham Category 1. Ovaj sustav se automatski upali kada zaključate vozilo i stvara snažan zvučni signal prilikom upada u vozilo, kod podizanja vozila ili ako senzori pokreta raspoznaju ikakvo kretanje u unutrašnjosti vozila.

  Dodatni neovisni alarm
  Zvučnik s pričuvnom baterijom je dodatni, pomoćni alarmni sustav. On aktivira sirenu kada se aktivira glavni alarm. Opremljen je svojom baterijom i aktivira se čak i ako je netko odspojio akumulator.

Bookmark & Share