Buduće tehnologije

 

Nema lakog odgovora na klimatske promjene. Stoga mi ulažemo i istražujemo široki raspon ekološki naprednih i prihvatljivih tehnoloških rješenja. Kao dio ovih inicijativa, već imamo ponudu tehnologija niskih CO2 emisija, za konvencionalne i alternativne motore. Trenutno se provode projekti razvoja nove generacije benzinskih i čistih dizelskih motora, na osnovi štedljivih tehnologija direktnog ubrizgavanja goriva. Također istražujemo kako proizvesti nove generacije mjenjača koji štede gorivo.  

 

Današnji čišći benzinski i dizelski motori

 

Mi koristimo naprednu tehnologiju kako bi osigurali  smanjene CO2 emisije naše ponude benzinskih i dizelskih motora. Na primjer, model Mondeo sa 1.8-litrenim TDCi motorom, emitira 20% manje CO2 nego ekvivalentni model iz 1993. To je postignuto unatoč dodatnoj masi zbog naprednih sigurnosnih značajki i dodatne opreme, koji mogu utjecati na potrošnju goriva. Nova Fiesta emitira 10% manje CO2 nego osnovni Duratorq TDCi Fiestin model s već impresivnim niskim emisijama.

 

Sutrašnji benzinski i dizelski motori

 

Ulažemo u nadolazeće dizelske motore s direktnim ubrizgavanjem goriva, s turbo punjačima na ispušne plinove, koji efikasnije i čišće izgaraju gorivo. To znači da oni osiguravaju bolju ekonomičnost bez kompromisa što se tiče performansi ili stila, tako da uvijek uživate u izvrsnoj vožnji uz minimalni dodatni trošak.

 

Vozila na alternativna goriva

Razvijamo tehnologije vozila na alternativna goriva (AFV) i hibridne pogonske sustave koji će biti dostupni za naše kupce. Mi smo u samom vrhu što se tiče razvoja vozila na vodik, što se odnosi na motore s unutrašnjim sagorijevanjem na vodik i vodikove gorive ćelije. A nastavljamo istraživati, plug-in hibridnu tehnologiju.

 

 

 

Bookmark & Share