Naša Flexifuel ponuda

Ford je predstavio prvi irski automobil na bio-gorivo, Focus Flexifuel vozilo iz 2005. Ovo vozilo, kao i ostatak Flexifuel ponude, troši konvencionalni bezolovni benzin ili prirodni bioetanol, ili kombinaciji oba.

 • Automobil na bio-gorivo

  Prvi irski automobil na bio-gorivo

  Focus Flexifuel Vehicle (Focus FFV) je dostupno s motorom od 1.8-litara u izvedi s 5 vrata i karavanskoj izvedbi.

  Ovaj automobil se može nabaviti u boji i s opcijama iz Fordove kompletne ponude. A što se tiče voznih karakteristika, ovaj FFV je potpuno jednak kao standardni model Focus.

  Originalni Focus je uvijek bio vodeći u klasi što se tiče dinamike vožnje i sigurnosti a FFV nije iznimka. Bilo da u spremniku imate bioetanol ili benzin, vaše iskustvo vožnje će biti čisto uživanje.

  Ford C-Max FFV je također dostupan kao model 1.8-litre ACTIV te također u bojama i s opcijama iz kompletne Fordove ponude. Ovaj automobil privlači široki raspon vozača koji cijene dodatni prostor i raznovrsnost ovog kompaktnog monovolumena (MAV), a FFV opcija kupcima nudi više ekološki prihvatljivu alternativu visokih performansi.

   

   

 • Korist za vas

   

  Kao što je poznato, CO2 emisije su glavni staklenički plin odgovoran za globalno zagrijavanje. Traje potraga za inovativnim načinima za smanjenje ovih štetnih emisija. Jedna opcija je bioetanol: obnovljivo gorivo proizvedeno iz škroba i šećera u biljkama.

   

  Uporaba bioetanola znači da je CO2 emitira iz vašeg vozila originalno izvučen tijekom rasta biljaka preko fotosinteze. Zatvaranjem ovog CO2 kruga, uporaba bioetanola može dovesti do 80% smanjenja ovih emisija.

   

  Osim ekoloških prednosti, uporaba Ford FFV će vam također omogućiti pristup nekim državnim poticajima, kao nagradu za uporabu bio-goriva.

   

  Na primjer, 1. Srpnja 2008., irska vlada je izdala novi registracijski porez na 'zelena' vozila (VRT). VRT za Ford FFV je 50% manji nego za konvencionalno vozilo. Vlada također nudi PDV popust na trošak goriva što bi moglo dovesti do prosječne uštedu od 900 eura po automobilu. Ovaj popust je dostupan samo za tvrtke u sustavu PDV-a.

   

  Iako će se razlika mijenjati ovisno o proizvodnim troškovima i potražnji, samo gorivo je otprilike 15-20% jeftinije po litri od bezolovnog benzina 95.

Bookmark & Share