Naša predanost

Svi znamo da je CO 2 svugdje označen kao glavni doprinos klimatskim promjenama i nema jednostavnog rješenja za ovaj kompleksni problem. Ipak, mi smo predani smanjenju našeg utjecaja na okoliš preko širokog raspona mjera i akcija. One uključuju proizvodnju vozila koja će biti štedljivija te proces proizvodnje koje će biti više održiv.

Već smo razvili asortiman ECOnetic i Flexifuel vozila koja su dostupna na mnogim tržištima. A ne radi se samo o našim vozilima koja mogu napraviti razliku.

Također razvijamo niz tehnoloških rješenja, koja u kombinaciji osiguravaju značajno smanjenje CO 2 uključujući tehnologiju vodikovih gorivih ćelija.
I vi možete dati svoj doprinos, bilo odabirom Fordovih ECOnetic ili Flexifuel vozila, ili smanjenjem CO 2 emisija uz pomoć naših naputaka.

 • ECOnetic

  ECOnetic

  Naša ECOnetic ponuda nudi praktična, prihvatljiva i održiva vozila, bez kompromisa što se tiče stila ili dinamike vožnje. Kombiniranjem našeg Ford kinetičkog dizajna s modernim tehnologijama pogonskih sklopova, ECOnetic vozila koriste pametnu kombinaciju niskog pogonskog otpora, bolje aerodinamike i jako efikasnih motora kako bi se osigurale vodeće u klasi niske CO 2 emisije. To čini da imaju lijep izgled, izvrsne vozne karakteristike i veću štedljivost.

 • Flexifuel

  Prirodni pristup

  Flexifuel vozila troše E85, mješavinu 85% bioetanola i 15% bezolovnog benzina. Ovaj 'flexi' motor može također trošiti benzin, kao i bilo koju kombinaciju oba. To znači da imate alternativu kada na vašoj lokalnoj stanici nije moguće napuniti E85 gorivo. Motor automatski detektira koje je gorivo prisutno i prema tome se namjesti. Dakle, sve što ćete uočiti su uglađene, snažne performanse. Bioetanol je mliječni proizvod i dodatni proizvod procesa proizvodnje sira. Flexifuel vozila koja troše E85 smanjuju CO 2 emisije između 30 do 80%, bez kompromisa što se tiče performansi, užitka u vožnji ili stila.


  Flexifuel

  vozila su blaža prema okolišu i vašem džepu. S cijenom na sličnoj razini kao

  benzinska goriva, oni nude sve prednosti bioetanola. To uključuje porezne

  olakšice koje smanjuju ukupne troškove vlasništva FFV-a.

  Naša

  Flexifuel ponuda uključuje modele Focus, C-MAX, Mondeo, S-MAX i Galaxy.

  To znači da imate alternativu kada na vašoj lokalnoj stanici nije moguće napuniti E85 gorivo. Motor automatski detektira koje je gorivo prisutno i prema tome se namjesti. Dakle, sve što ćete uočiti su uglađene, snažne performanse.
 • Buduće tehnologije

  Nema lakog odgovora na klimatske promjene. Stoga mi ulažemo i istražujemo široki raspon ekološki naprednih i prihvatljivih tehnoloških rješenja. Kao dio ovih inicijativa, već imamo ponudu tehnologija niskih CO 2 emisija, za konvencionalne i alternativne motore. Trenutno se provode projekti razvoja nove generacije benzinskih i čistih dizelskih motora, na osnovi štedljivih tehnologija direktnog ubrizgavanja goriva. Također istražujemo kako proizvesti nove generacije mjenjača koji štede gorivo.

Bookmark & Share