Ponosni na prošlost

16. lipnja 2003. godine Ford Motor Company napunila je 100 godina.

Kako se Ford približava jubileju, iznimna dostignuća Henry Forda dolaze u žarište zbivanja. Tijekom godina prosperiteta i teškoća, tijekom rata i mira, tvrtka Ford Motor Company izrasla je od jednog čovjeka, jedne vizije, male garaže i Quadricycle-a do sile koja je promijenila prirodu osobnog prijevoza. Dostupnost automobila, koja se sada uzima zdravo za gotovo, doprinjela je značajno ekonomskom rastu i stabilnosti širom svijeta.

 

Tvrtka još uvijek utjelovljuje duh svojeg osnivača, uvijek razmišljajući unaprijed, planirajući bolju budućnost i težeći za inovativnim dostignućima u dizajnu, proizvodnji i tehnologiji. Ford i danas nastavlja tradiciju obiteljskog posla kojem je na čelu William Clay Ford Jr, praunuk osnivača.

 

Osjećaj za obitelj, kontinuitet i trajne vrijednosti stvaraju poseban odnos koji sjedinjuje sada proširenu Fordovu obitelj djelatnika, trgovaca, dobavljača, dioničara i klijenata na više od 200 tržišta širom svijeta.

 

William Clay Ford Jr., predsjedatelj i CEO Ford Motor Company čvrsto vjeruje u lekcije iz bogate i slikovite prošlosti kako bi izgradio još veće nasljeđe u 21.stoljeću. “Obilježavajući naš 100 rođendan, cilj nam je ostaviti još veći utjecaj na živote ljudi u slijedećih 100 godina. Želimo nastaviti pružati svijetu mobilnost proizvodeći izvanredne automobile koji su dostupni u svakom smislu te riječi – ekonomično, u odnosu na prirodu i okoliš i društvo. Stvarajući i održavajući slobodu kretanja za svakog poštujemo svoju prošlost i osiguravamo budućnost,” rekao je.

 

Ford je predan cilju da donosi najbolje proizvode na tržište ujedno čuvajući principe globalne odgovornosti, društva i održivost. Pružajući najvišu razinu kvalitete svojim kupcija bezvremenski su temelji te cijena ulaska na tržište. U Europi ti temelji pojačani su obvezom da se daju vozila koja se pouzdana, suvremena i pružaju superiorne vozne kvalitete.

 

U 20. stoljeću, nijedna tvrtka nije ostavila toliki utjecan na ljudske živote kao Ford. Henry Ford stavio je svijet na kotače proizvevši jednostavna, pouzdana vozila za mase koja si je prosječna obitelj mogla priuštiti.

 

Izvanredno nasljeđe sada inspirira ljude u Ford Motor Company da ostave jednako jako obilježje i u 21. stoljeću.

Bookmark & Share