Kada gradska vožnja postane užitak

S B-Maxom gradska vožnja je jednostavnija i ugodnija, zahvaljujući iznenađujućoj funkcionalnosti i naprednim tehnologijama , koje će vas možda iznenaditi jer se nalaze u automobilu te veličine. Dodate li tome i njegov jedinstveni sustav vrata, ispunjava različite zahtjeve modernog vozača.

 • Tehnologija

  B-MAX je opremljen najboljom tehnologijom u svojoj klasi, koja vam je pri pomoći u gotovo svakom aspektu vožnje.

  fordB-MAX koči za vas, kako bi se izbjegao sudar pri niskim brzinama

  Inovativni sustav za sprečavanje sudara pri niskim brzinama pomaže vam ublažiti ili čak u potpunosti izbjeći sudar u usporenom prometu ili tijekom vožnje pri brzinama do 32 km/h. Ukoliko sustav otkrije da se automobil ispred vas neočekivano zaustavio, on će automatski zaustaviti vozilo.

  fordDodatna kontrola tijekom vožnje uzbrdo

  Sustav za pomoć pri vožnji uzbrdo sprečava da pri takvoj vožnji vozilo počne klizati unazad. Djeluje tako da pritisak na kočnice zadrži dodatne 2,5 sekunde te dade više vremena i kontrole u trenutku kad nogu s papučice za kočenje premjestite na papučicu za ubrzanje. Također je koristan i pri zaustavljanju i kretanju na skliskim podlogama. Sustav za pomoć pri kretanju uzbrdo dostupan je za većinu motora.

  fordOlakšana vožnja unazad s kamerom za vožnju unatrag

  Parkirni stupići, niski zidovi, djeca koja se igraju... kamera za vožnju unatrag vam sve što se nalazi iza vas, prikaže na zaslonu u boji, ugrađenom u zaslon na ploči s instrumentima. Ne samo da vam pokaže predmete koje biste mogli previdjeti, već vam pomaže i pri parkiranju, budući da pokazuje virtualnu liniju koja vas vodi i kroz najtješnje prolaze. Radi još veće udobnosti kamera za vožnju unatrag se uključi automatski čim ubacite u brzinu za vožnju unatrag.

  fordParkiranje bez stresa pomoću senzora

  Senzori za otkrivanje udaljenosti pri parkiranju, koji su dostupni kao dodatna oprema, pomažu vam procijeniti udaljenost između vašeg automobila i prepreke ispred ili iza vas. Šalje zvučno upozorenje, koje približavanjem prepreci postaje sve intenzivnije. Ta funkcija vam pomaže parkirati brzo i pouzdano.

  fordMaksimalna vučna snaga za još više kontrole

  Sustav za kontrolu vektorskog momenta ima odziv na cestovne uvjete 100 puta u sekundi. Na temelju tako dobijenih informacija sustav kontinuirano raspoređuje moment sile između prednjih kotača. Na taj način osigurava optimalno prianjanje i povećava preciznost upravljanja, istovremeno pružajući pomoć pri svladavanju zavoja i neravnina na cesti. Sustav za nadzor vektorskog momenta sile je najnaprednija tehnologija, koja se nalazi u serijskoj opremi.

  fordEkonomičniji električni servo upravljač

  B-MAX je opremljen električnim servo upravljačem (EPAS) koji se automatski prilagođava situaciji. U gradskoj vožnji, vožnji pri manjoj brzini ili pri parkiranju, sustav se brine da lakše okrećete upravljač, čime osigurava veću okretnost, a pri vožnji s višim brzinama (npr. na autocesti) upravljanje postaje teže te vam na taj način daje više kontrole i samopouzdanja. Taj inovativni sustav EPAS se uključuje samo kad je to potrebno te na taj način koristi manje energije i pridonosi dodatnom smanjenju potrošnje goriva.

  fordTempomat za veću opuštenost na dugim putovanjima

  Ukoliko vozite autocestom, možete koristiti tipke na upravljaču te pomoću njih odrediti brzinu vožnje. Sustav, zatim, sam održava zadanu brzinu te možete nogu ukloniti s papučice za ubrzanje. Ukoliko želite smanjiti ili povećati brzinu, jednostavno ponovno uporabite iste tipke.

  ford

  Manja potrošnja goriva pomoću automatskog start-stop sustava

  B-MAX ima automatski start-stop sustav za EcoBoost motore, što znači da sustav automatski gasi motor kada vozilo miruje, primjerice na crvenom svjetlu na semaforu. Kad ste spremni krenuti s mjesta, motor će se ponovno pokrenuti, što utječe na učinkovitu upotrebu goriva: Sustav utječe na smanjenje potrošnje goriva i emisije CO2 do 5% u kombiniranoj vožnji i do 10% u gradskoj vožnji te u gustom prometu.

 • Udobnost

  Uživajte u elegantnom i tihom okruženju, dok putujete uskim, prometnim, gradskim ulicama.

  fordFordov jedinstveni sustav za jednostavan pristup vozilu

  Kad su istovremeno otvorena stražnja klizna i prednja vrata B-MAXa, omogućen vam je neometan i jednostavan pristup u vozilo u širini od čak 1,5 metra. Jedinstveni sustav vrata omogućuje jednostavan pristup, budući da je nosivi stup integriran u vrata i ne ograničava pristup u vozilo.

  fordTiši način putovanja

  Kako bi vaše putovanje i za vas i za vaše putnike bilo što više opuštajuće, odlučili smo koristiti niz funkcija ne bismo li smanjili buku i vibracije uzrokovane radom motora, cestom i vjetrom. Poseban novi sustav vrata za jednostavniji pristup ima poboljšan sustav brtvljenja koji eliminira buku prouzrokovanu vjetrom.

  fordBolja preglednost s višeg položaja sjedenja tijekom vožnje

  B-MAX vam povišenim položajem vozačevog sjedala nudi jasan pregled prometa ispred vas. To vam ulijeva dodatno samopouzdanje za upravljačem čak i na najprometnijim cestama.

  fordPanoramski krov za više svjetla i veći osjećaj prostranosti

  Kroz panoramski krovni prozor unutrašnjost B-MAXa osvjetljava prirodna sunčeva svjetlost, zbog čega se putnička kabina čini još prostranijom. Putnicima pruža odličan pogled na nebo i krajolik. Krovni prozor je presvučen termoizolacijskim slojem, koji sprečava da vam postane prevruće, a također je ugrađen i suncobran, pomoću kojeg možete po potrebi u potpunosti zapriječiti ulazak sunčevih zraka.

  fordPodesite temperaturu tako da odgovara vašim potrebama

  Pomoću elektroničkog klimatizacijskog uređaja s automatskom regulacijom temperature (EATC), koja je dostupna kao dodatna oprema, odredite željenu temperaturu unutrašnjosti automobila, a sustav ju potom održava pomoću napredne klimatizacije.

  fordJoš više udobnosti s prilagodljivim grijanim sjedalima

  Bez obzira na vanjske uvjete, u B-MAXu se možete osjećati ugodno. Možete se odlučiti za dodatna grijana prednja sjedala, koja će i tijekom zime brinuti da budete na toplom. Sve s ciljem da budete sigurni da će vaše putovanje biti najudobnije moguće.

 • Praktičnost

  Uz klizna vrata za jednostavan pristup, B-MAX je najinovativniji automobil takve vrste, a život vam olakšava i nizom drugih svojstava.

  ford

  Originalan pristup unutrašnjosti

  Sustav vrata za jednostavan pristup u B-MAXu uvelike olakšava pristup u skučenim prostorima. Dvojna klizna stražnja vrata i prednja vrata pružaju iznimno široki bočni otvor širine 1,5 m. Pritom je otvor bez prepreka, budući da su nosivi stupovi, koji najčešće dijele prednji od stražnjeg dijela automobila, na domišljat način ugrađeni u sama vrata.

  fordNovi Ford SYNC. Napredna hands-free tehnologija

  Pomoću Fordovog sustava za glasovno upravljanje SYNC možemo upotrebom jednostavnih i neposrednih glasovnih naredbi upravljati glazbom te upućivati i primati pozive na mobilnom telefonu. To znači da će vaše ruke cijelo vrijeme biti na upravljaču, a oči uprte u cestu. SYNC će, također, naglas čitati tekstualne poruke poslane na vaš mobitel.

  fordSYNC pomaže pri reprodukciji glazbe, prepoznavanju pjesama i kreira popise za reprodukciju

  Ovaj napredni SYNC sustav vam omogućava da se reproduciraju pjesme s USB-a ili MP3, ili čak i s mobilnog telefona opremljenog Bluetooth tehnologijom. U stanju je imenovati pjesmu ili izvođača. Njegov najimpresivniji trik jest sastavljanje popisa reprodukcije, koji sadrži pjesme slične onoj koju slušate.

  fordDodajte raspoložive funkcije sustava SYNC

  Nakon svakog ažuriranja SYNC sustava, postavke možete preuzeti i zadržati ih. Na primjer, uskoro će na raspolaganju biti funkcija Pomoć u slučaju nužde: funkcija, koja uz upotrebu vašeg mobilnog telefona automatski bira službu za pomoć u nesrećama, ukoliko sazna da ste bili sudionici u nesreći. Sustav Pomoć u slučaju nužde je na dodjeli Svjetskih mobilnih nagrada osvojio nagradu za »najbolju mobilnu inovaciju na području automobilizma, transporta i javnih gospodarskih službi «. Osim toga, u pripremi je i AppLink, pomoću kojeg pristupate i upravljate aplikacijama na telefonima sAndroid sustavom te Blackberry i iPhone telefonima.

  fordSustav sjedala koji po potrebi možete mijenjati

  Obaranjem stražnjih sjedala možete stvoriti veliki teretni prostor – i to možete učiniti samo jednom rukom. Jednostavno povucite ručicu na stražnjoj strani sjedala i odvojeno spustite dva dijela (dijeljenjem 60/40). Možete preklopiti i suvozačevo sjedalo, što je jedinstvena značajka B-Maxa. Na taj način dobijate maksimalan prostor u kojega možete smjestiti terete do dužine od 2,35m.

  fordPrilagodite dno prtljažnika ovisno na teret

  B-MAX ima prilagodljivo prtljažno dno koje možete postaviti u dva položaja: ili nisko pri dnu prtljažnika, kako biste stvorili dublji prtljažni prostor za visoke terete, ili u ravnini s podom kabine (122 mm više). S potonjim dobijate ravni teretni prostor s dodatnim prostorom ispod, gdje možete pohraniti osjetljive ili vrijedne predmete te ih zaštititi i sakriti od drugih. U visokom položaju je moguće staviti 300 kg tereta.

  fordBez ključa - bez poteškoće

  Fordov sustav za ulaz u vozilo bez ključa vam omogućava zaključavanje i otključavanje automobila, bez da morate vaditi ključ iz džepa ili torbe. Idealan kad imate pune ruke.


  fordSvjetla koja se po potrebi automatski uključuju

  Lako možete previdjeti da je dnevno svjetlo počelo slabjeti. B-MAX je opremljen senzorima koji detektiraju smanjenje intenziteta svjetla i automatskim svjetlima naređuju da se upale, čime osiguravaju jednostavniju i sigurniju vožnju u mraku. Svjetla se automatski upale i ukoliko uđete u tunel. Automatska svjetla su dostupna kao dodatna oprema.

  fordPokrenite automobil pritiskom na dugme

  Ključ vam više nije potreban. Kada pritisnete papučicu spojke (ili kočnice s automatskim mjenjačem), jednostavno pritisnite dugme za pokretanje vozila Ford Power i motor će oživjeti.

  fordPreuzmite kontrolu pomoću inovativne središnje ploče

  B-MAXova višenamjenska središnja konzola vam daje nadzor nad brojnim sustavima vašeg automobila s jednog mjesta. Sve funkcije su jasno prikazane na zaslonu, do većine njih se također može pristupiti pomoću tipki na upravljaču.

  fordKristalno čist zvuk sa zvučnim sustavom DAB

  Ovaj vrhunski digitalni sustav ispušta kristalno čisti zvuk CD kvalitete, ali također prikazuje i ključne informacije o pjesmi koja trenutno svira. Dostupan je kao dodatna oprema za sve zvučne sustave ili sustav SYNC, s kojim je opremljen B-MAX.

  fordBrisači koji se automatski prilagođavaju kiši

  Brisači sa senzorima za kišu se uključuju u trenutku kad na vjetrobranskom staklu detektiraju vlagu, a zatim prilagode svoju brzinu s ciljem da uspiju obrisati sve što nanese trenutno vrijeme. Možete odabrati između šest različitih razina osjetljivosti, pomoću kojih odlučite koliko se vlage mora skupiti prije nego što se brisači aktiviraju. Brisači sa senzorima za kišu su dostupni kao dodatna oprema.

  fordGrijano vjetrobransko staklo

  Pritiskom na tipku, nevidljivi grijači će brzo otopiti led na vjetrobranskom staklu, tako da ga nećete morati sami uklanjati.

  fordRetrovizori koji se sami štite od oštećenja

  Kad je automobil zaključan (ili, naravno, kad upotrijebite prekidač za postavljanje ogledala), ogledala s električnim sklapanjem, koja su na raspolaganju kao dodatna oprema, automatski se sklapaju i na taj način pomažu da ne dođe do oštećenja. U sklopljenom položaju štite i moderne integrirane pokazivače smjera.

  fordB-MAX vam osvjetljava put do ulaznih vrata

  Kad se noću vratite kući, samo kratko povucite lijevu ručicu na kolu upravljača i svjetla na B-MAXu će još neko vrijeme ostati upaljena te vam osvijetliti put do ulaznih vrata. Na taj način nećete zapeti za predmete koje ne biste vidjeli u mraku. Ta funkcija je dio serijske opreme u svim modelima.

Bookmark & Share