Impresivna snaga i ekonomičnost

Tipovi motora i mjenjača, koji su dostupni za B-MAX, omogućuju vam da odaberete svoju kombinaciju snage i ekonomičnosti. Iz ponude odskaču izvanredni 1,0-litreni EcoBoost benzinski motor, koji najučinkovitijom potrošnjom u svojoj klasi pruža snagu poboljšanog 1,6-litarski dizelskog motora.

B-MAX je također opremljen s nekoliko pametnih funkcija koje dodatno povećavaju učinkovitost i ekonomičnost svojih motora. Ukoliko želite saznati sve o kapacitetu, štedljivosti i ekonomičnosti automobila, pogledajte poglavlje Činjenice i brojke.

 • Snaga

  B-MAX je dostupan s bogatom paletom naprednih benzinskih i dizelskih motora, kao i različitim vrstama mjenjača.

  fordNovi EcoBoost motor, lider u svojoj klasi

  B-MAX je dostupan s revolucionarnim 1,0-litarskim motorom koji pri 100 KS ili 120 KS pruža snagu 1,6 litarskog motora. Istovremeno još uvijek uspijeva potrošiti 20% manje goriva od ostalih usporedivih benzinskih motora. U stvari, njegova potrošnja i emisija CO2 više su slične dizelskim motorima. Da bismo to postigli, temeljito smo ga redizajnirali – kraće vrijeme zagrijavanja motora i smanjenje trenja su samo dva od brojnih poboljšanja. Uz njegovu snagu i ekonomičnost ćete također uživati i u njegovom jedinstvenom zvuku i sportskom osjećaju.

  fordDizelski motor, koji u svojoj klasi nudi nevjerojatnu ekonomičnost

  Štedljiv 1,6 litarski TDCi motor razvija 95 KS i postiže nevjerojatnih 4,0 l/100 km te smanjuje emisiju CO2 na svega 104 g/km. Kao alternativa dostupan je i ekonomični 1,5 litreni TDCi, koji razvija 75 KS i održava nisku potrošnju na 4,1 l/100 km te emisiju CO2 na samo 109 g/km.

  fordŠtedljiv 5-stupanjski ručni mjenjač

  Dizelski motori, 1.4-litreni benzinski Duratec i i 1.0-litreni benzinski EcoBoost su dostupni u kombinaciji s peterostupanjskim ručnim mjenjačem za precizno prebacivanje, koje je brižno prilagođeno svakom pojedinom motoru.

  fordIznimno precizan, ekonomičan automatski mjenjač

  1,6-litreni benzinski motor TI-VCT je opremljen PowerShift mjenjačem. Ovaj šesterostupanjski mjenjač s dvostrukim kvačilom objedinjuje udobnost automatskog mjenjača i kontrolu koju pruža ručni mjenjač. Sljedeći stupanj odabire unaprijed, tako da između prijenosa brzina motor neće gubiti snagu. Njegovo iznimno brzo i precizno prebacivanje ne samo da pruža opušteniju i ugodniju vožnju, već u usporedbi s konvencionalnim automatskim mjenjačem također štedi na gorivu i smanjuje emisiju CO2.

 • Ekonomičnost

  Uz tipove nadasve štedljivih benzinskih i dizelskih motora, B-MAX ima i brojne napredne funkcije koje su dizajnirane za poboljšanje potrošnje.

  fordUz Start-Stop sustav potrošit ćete do 10% manje goriva

  U trenutku kad B-MAX miruje, primjerice na semaforu ili u koloni, ova tehnologija automatski isključuje motor (ne prekidajući, pritom, rad važnih aparata, poput ventilatora, prednjih svjetala i radija). U trenutku kad ste spremni za kretanje, motor se ponovno pokreće. To je idealno rješenje u slučaju da uglavnom vozite po gradu, budući da sustav može smanjiti potrošnju goriva za 10% (gradska vožnja) ili za 5% u kombiniranoj vožnji.

  fordEkonomični način punjenja akumulatora

  Za razliku od konvencionalnih sustava, tehnologija pametnog regenerativnog punjenja akumulator puni samo kad je to potrebno i najisplativije. Na primjer, ta tehnologija tijekom kočenja kočionu silu pretvara u električnu energiju i njome pomaže napuniti akumulator, dok ste u pokretu. To vam pomaže uštedjeti na gorivu i smanjiti štetne emisije.

  fordIndikator promjene stupnja prijenosa za ekonomično mijenjanje

  Lampica na ploči s mjernim instrumentima zatreperi u trenutku potrebe za promjenom stupnja prijenosa, kako biste potrošili što manje goriva. Taj jednostavan, ali vrlo učinkovit alat će vam pomoći da uvijek budete ekonomični tijekom vožnje. Indikator promjene stupnja prijenosa dostupan je kod većine motora.

 • Činjenice i brojke

  Tablice u nastavku prikazuju sve podatke o izvedbi, potrošnji goriva i emisiji CO2, koje su vam potrebne.

Bookmark & Share