Jedan od naših najsigurnijih automobila dosad

B-MAX je tijekom sigurnosnih testiranja u našim objektima postigao zapažene rezultate. Danas, kad je serijski model s nizom naprednih sigurnosnih funkcija dovršen, sigurno je da će dobiti odlične ocjene u skladu s novim, postroženim standardima Euro NCAP.


Karakteristike vozila, koje pružaju zaštitu, su jednako napredne, uključujući daljinsko zatvaranje, pomoću kojeg možete na daljinu pomoću ključa otvoriti i zatvoriti sva stakla i prozore s električnim pokretanjem. (određeni paketi opreme nude i vanjski alarm).


Funkcija dvostrukog zaključavanja sprečava uljeza da otključa vrata iznutra, a također uključuje i alarmni sustav Thatcham 1 kategorije.

 • Sigurnost vozila

  B-MAX vam na mnogo načina pomaže da ostanete sigurni na cesti.

  fordPosebno ojačana karoserija

  Karoserija automobila je dodatno ojačana na ključnim područjima, kako bi nadomjestila odstranjeni tradicionalni središnji nosivi stup (B-stup) u sustavu vrata radi jednostavnijeg pristupa. Zbog toga je B-stup ugrađen u sama vrata. Fordovi sigurnosni inženjeri su razvili vlastiti dodatni test za sudare, kako bi se osiguralo da B-MAX ispuni najviše sigurnosne standarde.

  fordB-MAX koči umjesto vas, kako bi se izbjegli sudari pri niskim brzinama

  Inovativni sustav za sprečavanje sudara pri niskim brzinama vam pomaže ublažiti ili čak u potpunosti izbjeći sudare tijekom vožnje u usporenom prometu ili tijekom vožnje pri brzinama do 32 km/h. Ukoliko sustav detektira da je automobil ispred vas neočekivano zaustavljen, on će automatski zakočiti.

  fordRano upozorenje na ispuštanje zraka u gumama

  Ukoliko dođe do pada tlaka u nekoj od guma, sustav za nadzor tlaka u gumama će vas o tome upozoriti pomoću svjetla za upozorenje na ploči s instrumentima. Na taj način ćete biti u mogućnosti na siguran način zaustaviti vozilo i otkloniti nedostatak.

  fordUsklađeni sigurnosni sustavi se aktiviraju samo u djeliću sekunde

  B-MAX je opremljen naprednim inteligentnim sustavom zaštite (IPS), koji koordinira niz sigurnosnih sustava, kako bi se osigurala maksimalna zaštita za vas i vaše suputnike. Osim krutog okvira putničke kabine, koji upija energiju sudara, tu je i napredna tehnologija sjedala i sigurnosnih pojaseva, što umanjuje mogućnost ozljeda u slučaju nezgode.

  fordESP vam pomaže održati potpunu kontrolu u svim uvjetima

  Elektronički program stabilnosti (ESP) kontinuirano prati rad vašeg vozila. Otkriva odstupanja od odabranog pravca kretanja, na primjer, ukoliko počnete kliziti te automatski ispravlja vašu poziciju na cesti, čime vam pomaže zadržati kontrolu nad vozilom. Ova tehnologija također pomaže pri smanjenju zaustavnog puta pri naglom kočenju u slučaju nužde.

  fordNapredni sustavi za bolju kontrolu kočenja

  Sustav protiv blokiranja kotača pri kočenju (ABS) i elektronička raspodjela kočione sile (EBD) se međusobno dopunjuju i pružaju vam bolju kontrolu kočenja. Pomoć pri kočenju u slučaju nužde (EBA) B-MAXu omogućava maksimalnu učinkovitost takve vrste kočenja. Taj sustav djeluje tako da detektira koliko ste jako pritisnuli papučicu za kočenje i tu silu po potrebi automatski poveća.

  fordZračni jastuci koji vas štite sa svih strana

  Ukoliko zbog bilo kojeg razloga želite da je zračni jastuk neaktivan, među ostalim u situaciji kad vozite dijete u dječjoj sjedalici okrenutoj obrnuto od smjera vožnje, B-MAX je pravo rješenje za vas. Pomoću prekidača možete isključiti suvozačev zračni jastuk, što će se prikazati na instrument ploči u obliku upozorenja.

  fordSamozatamnjujući unutrašnji retrovizor

  Noćna vožnja je lakša, ukoliko vas ne zasljepljuje snop svjetala vozila iza vas. Inovativni samozatamnjujući retrovizor detektira odbljesak svjetala i automatski se zatamnjuje.

  fordJača svjetla za sigurniju noćnu vožnju

  Halogenska projektorska prednja svjetla emitiraju puno svjetliju, intenzivniju i prodorniju svjetlost, tako da bolje možete vidjeti cestu (i sami ste vidljiviji) te na taj način i sigurniji u prometu. Dnevna LED svjetla su instalirana u kompletu s halogenskim projektorskim prednjim svjetlima i pomažu vam da se na cesti još više ističete.


 • Zaštita

  B-MAX posjeduje neke inovativne načine sprečavanja krađe.

  fordVješt način kako biste zaštitili svoj automobil

  Pomoću kompletnog zatvaranja možete na daljinu pomoću ključa otvoriti i zatvoriti sva vrata i prozore s elektroničkim pomicanjem. (S određenim paketima dostupan je i vanjski alarm.)
  Ukoliko kradljivac uspije prodrijeti u B-MAX na način da razbije prozor, zahvaljujući funkciji dvostrukog zaključavanja neće moći otključati vrata iznutra. Dakle, čak i u slučaju da uđe u automobil, imat će velike probleme izaći iz njega, bez da privuče pažnju.

Bookmark & Share