Iskustvo vožnje

Napredne tehnologije koje čekaju na vašu naredbu

Tehnologija mora uvijek imati namjenu. U novom C-MAX-u odnosno Grand C-MAX-njena namjena je omogućiti najveću moguću razinu udobnosti, povezanosti i sigurnosti.

Otkrijte paletu zadivljujućih tehnologija, jednostavnih za korištenje i koje su ujedno stvorene baš za vas.

 • Tehnologija vožnje

  fordKamera koja olakšava parkiranje unazad

  Parkirni stupići, ograde, niski zidovi... Kamera za vožnju unatrag se uključi automatski čim ubacite u brzinu za vožnju unatrag, a na zaslonu na ploči s instrumentima prikazuje područje iza vozila. Sustav prikazuje i smjernice, odnosno linije za pomoć kod parkiranja i vodi vas i kroz najtješnje prolaze.

  Vrata prtljažnika koja se automatski otvaraju i zatvaraju

  Sustav otvaranja prtljažnika bez ruku je iznimno dobrodošao naročito kada imate ruke pune stvari. Ako nosite privjesak za hands-free ključ (u džepu ili torbici), jednostavnim dodirom noge ispod stražnjeg odbojnika vrata će automatski zatvoriti ili otvoriti.

  Ford SYNC 2

  s glasovnim upravljanjem i 8-inčnim ekranom u boji osjetljivim na dodir u visokoj rezoluciji: najnapredniji sustav za informiranje i zabavu, koji omogućava intuitivan nadzor nad većinom ključnih funkcija, uključujući telefon, audio sustav, klimu i odabranu navigaciju putem govora ili dodira. Uz Ford AppLink možete pristupiti tijekom samog putovanja i nekima od svojih najomiljenijih aplikacija na pametnom telefonu.

  Aktivna pomoć kod parkiranja

  za parkiranje bez stresa.
  Pomoću senzora vozilo prepoznaje primjereno bočno ili pravokutno parkirno mjesto i automatski upravlja volanom, a vi samo dodajete gas i skrećete. Kod bočnog parkiranja prilikom napuštanja parkirnog mjesta pomaže vam u uključivanju u promet. Kada pokazivačem odaberete smjer, lijevi ili desni, sustav se pobrine za okretanje volana, a vi preuzimate upravljanje papučicama za gas i kočenje.
  Kod vožnje unazad prilikom napuštanja parkirališta sustav provjerava da li se s lijeve ili desne strane približava drugo vozilo. Ukoliko ga primijeti, upozorava vas vizualno i sa zvučnim signalom. Djeluje pomoću radara uz doseg do 40 metara.

  Tempomat, koji automatski prilagođava brzinu i drži odstojanje

  Tehnologija prilagodljivog tempomata omogućava vam odabir brzine kojom želite voziti. Sustav sam održava željenu brzinu, a ukoliko će vozilo ispred vas usporiti, sustav će također automatski usporiti i zadržat će prethodno određeno odstojanje. Ponovno kada će cesta ispred vas biti prazna, sustav će ubrzati do odabrane brzine.

  Upozoravanje na sigurnosnu udaljenost i sprječavanje naleta kod niskih brzina

  I kod isključenog aktivnog tempomata možete odrediti željenu udaljenost od vozila koje se nalazi ispred vas. Ako mu se previše približite, sustav će vas upozoriti u tri koraka, najprije upozori sa signalima u boji (od sivoga, žutog do crvenog), a zatim se oglasi i zvučni signal.
  Ako sustav za sprječavanje naleta kod niskih brzina prepozna da se vozilo ispred vas iznenada zaustavilo, vozilo se automatski zaustavlja i sustav tako sprječava od sudara i ozljeda. Sustav djeluje do brzine 50 km/h.

  Active City Stop


  Nesreće u prometu, koji je usporen ili se odvija jako polako, događaju se sve češće (naročito na prometnim cestama i u gradovima). Sustav za sprječavanje naleta kod niskih brzina napravljen je kako bi vam pomogao da izbjegnete prometne nesreće ili da smanjite njihove posljedice. Ako sustav primijeti da se automobil ispred vas neočekivano zaustavio dok vi vozite brzinom do 30 km/h, automatski će početi skretati. Ova sustav je i nagrađen za inovativnost nagradom Euro NCAP Advanced za sigurnost.*

  * Nagrada je bila dodijeljena sustavu u automobilu Ford Focus 2013.

  Pomoć kod održavanja smjera

  Sustav za održavanje voznog smjera koristi naprijed okrenutu kameru kako bi reagirao ukoliko nenamjerno klizite van svoje vozne trake. Sustav vas na to upozori tresenjem volana i vizualnim upozorenjem. Ako se na ovo upozorenje odazovete presporo ili ako se uopće ne odazovete, sustav za održavanje smjera može vam ponuditi pomoć kod upravljanja kako bi vas sigurno vratio u odgovarajuću voznu traku. Tehnologija je osnovana za ceste s više traka (npr. autoceste), te će se automatski isključiti kod brzine ispod 65 km/h, a možete je isključiti i ručno. Dobrodošlu pomoć svim vozačima predstavlja i sustav za prepoznavanje prometnih znakova, te automatsko prebacivanje između dugih i zasjenjenih svjetala.

  Upozorenje na vozila u mrtvom kutu 'BLIS'

  Uz pomoć radarskih senzora sustav prati vozila koja vi možda ne primijetite jer se nalaze u vašem mrtvom kutu, te vas upozori na njih putem narančastog svjetla u retrovizoru.
  Kako biste zaštitili retrovizore kod vožnje kroz uske prolaze ili prilikom parkiranja na uskim ulicama, novi C-MAX i Grand C-MAX omogućavaju vam da pritiskom na prekidač sklopite svoje retrovizore k vozilu i tako spriječite eventualna oštećenja. Grijana stakla na vozilu dodatno će vas zaštititi, jer vam u nepovoljnim vremenskim uvjetima brzo osiguravaju potpunu vidljivost.

  Prilagodljiva svjetla koja vam osvjetljavaju put

  Bi-ksenonska prednja svjetla opremljena su naprednim sustavom za prilagođeno osvjetljenje, koje se pametno prilagodi uvjetima vožnje. Ovisno o vrsti ceste, tehnologija automatski odabire jedan od četiri različita svjetlosna intenziteta, a sve kako bi postigli optimalan raspored svjetlosti. Sustav uključuje i svjetla za vožnju u zavojima, koja se pomiču u skladu s vašim okretanjem volana.

 • Udobnost i praktičnost
  DIZAJNIRAN U SKLADU S VAŠIM POTREBAMA

  Pametni dizajn znači da svaka funkcija u C-MAX-u i Grand C-MAX-u ima svoju namjenu i da je, što je najbitnije, korisna tijekom vožnje. Toj funkcionalnosti dodana je i udobnost i zato svaka vožnja predstavlja užitak bez stresa.
  Udobna, fleksibilna i ravno preklopna sjedala

  C-MAX u svoju sofisticiranu i udobnu unutrašnjost može smjestiti obitelj s 5 članova, a tri zadnja sjedala u vozilu moguće je i ravno preklopiti, te tako dobiti još dodatnog prostora. Grand C-MAX sa 7 sjedala omogućava pak da se srednje sjedalo u drugom redu brzo preklopi ispod desnog sjedala. Ovaj domišljat raspored 2+2+2 znači da možete stvoriti »prijelaz«, koji omogućava jednostavni pristup.
  Prilagodljiv raspored sjedala u Grand C-MAX-u

  Jednostavan pristup sa svih strana
  Jednostavna dupla stražnja klizna vrata putnicima olakšavaju ulazak i izlazak iz vozila. Osim toga, ovo pametno rješenje sprječava da na uskim parkirnim površinama udarite vratima u drugo vozilo ili u zid i ogradu.
  Volan uz kojeg je sve "pri ruci"

  Novi trokraki upravljač ergonomski je oblikovan posebno za vozača. Svaki gumb i kontrola nalaze se ispod prstiju, čime je poboljšana upotreba i vidljivost kontrolne ploče. Za veću udobnost preporučamo vam i novi grijani upravljač!
  Panoramski stakleni krov za veći osjećaj opuštenosti i prostranosti

  Pritiskom na gumb elektronski kontrolirane krovna zavjesa pomiče se unazad i tako daje prostor prirodnoj svjetlosti da prodre kroz panoramski krov. Reflektirajuće staklo istodobno održava svježinu i štiti od štetnih UV zraka.
  Ambientalno LED osvjetljenje

  Omogućava da unutrašnost svojeg vozila osvjetlite u nježnim tonovima i svoje putovanje zaokružite čarobnim osjećajima.
 • Pogodnosti

  Grijano vjetrobransko staklo »Quickclear« omogućava da vjetrobransko staklo bude brzo čisto

  Uz ovu funkciju lako ćete krenuti na put i u hladna zimska jutra. Pritiskom na tipku, nevidljivi grijači će brzo otopiti led na vjetrobranskom staklu ili ga očistiti od rose.


  Brisači koji se automatski prilagođavaju kiši

  Brisači sa senzorima za kišu se uključuju u trenutku kad na vjetrobranskom staklu detektiraju vlagu, a zatim prilagode svoju brzinu s ciljem da uspiju obrisati sve što nanese trenutno vrijeme. Možete odabrati između šest različitih razina osjetljivosti, pomoću kojih odlučite koliko se vlage mora skupiti prije nego što se brisači aktiviraju.


  Podesite idealnu temperaturu za sebe i suvozača

  Pomoću elektroničkog klimatizacijskog uređaja s automatskom regulacijom temperature (EATC), odredite željenu temperaturu unutrašnjosti automobila, a sustav ju potom održava pomoću napredne klimatizacije.

  Retrovizor koji sprječava odsjaj

  Noćne vožnje su ugodnije i sigurnije ako vas ne zaslijepljuju svjetla vozila koja voze iza vas. Upravo zato zatamnjeni jednobojni retrovizor prepoznaje blještavilo svjetala i odabire postavke koje sprječavaju zasljepljivanje.  Pomažu vam vidjeti, a da pritom ne zasljepljujete druge

  Automatsko paljenje dugih svjetala je korisno za noćnu vožnju, te privremeno zasjeni vaša svjetla ukoliko prepozna da dolazi vozilo iz suprotnog smjera ili neko drugo vozilo ispred sebe i tako sprječava da ne zaslijepi druge vozače. Sustav za automatsko preklapanje između dugih i zatamnjenih svjetala automatski se preklopi natrag na duga svjetla i tako vam omogućava optimalnu vidljivost.


  Retrovizori koji se sami štite od oštećenja

  U vožnji kroz uske prolaze ili kod parkiranja u uskim ulicama mogu se oštetiti vanjski retrovizori. Uz nadoplatu na izbor je i ogledala s električnim sklapanjem, koja automatski sklapaju i na taj način pomažu da ne dođe do oštećenja. S obzirom da su retrovizori grijani, osigurat ćete pritom brzu i sigurnu preglednost i kod niskih temperatura zraka.


  Bezbrižno dijeljenje vozila uz funkciju MyKey®

  Ford MyKey® omogućava vam da odredite najveću brzinu, da postavite podsjetnik za upotrebu sigurnosnih pojaseva, pa čak i da nadzirete glasnoću audio sustava. Ova inovativna tehnologija osmišljena je tako da automobil možete bezbrižno posuditi prijatelji ili obiteljskom članu, jer vrlo lako možete programirati ograničenja .


  Bez ključa - bez poteškoće

  Fordov sustav za ulaz u vozilo bez ključa vam omogućava zaključavanje i otključavanje automobila, bez da morate vaditi ključ iz džepa ili torbe. Idealan kad imate pune ruke.  Pokrenite automobil pritiskom na dugme

  Ključ vam više nije potreban. Kada pritisnete papučicu spojke (ili kočnice s automatskim mjenjačem), jednostavno pritisnite dugme za pokretanje vozila Ford Power i motor će oživjeti.  Brzo mijenjanje vrhovima prstiju

  Uz 6-stupanjski automatski mjenjač i mjenjač PowerShift na izbor su i pomične ručke uz volan. Tehnologija omogućava brzo i jednostavno mijenjaje vrhovima prstiju, što može biti vrlo korisno i kod zavojite vožnje.  Fordov sistem Easy-Fuel za sprječavanje ulijevanja pogrešnog goriva

  Zahvaljujući ovoj tehnologiji u vaš je automobil gotovo nemoguće uliti pogrešno gorivo, jer pogrešna mlaznica jednostavno neće odgovarati. I s obzirom da je sustav Easy-Fuel bez čepa, jednom zauvijek ste završili s prljavim čepovima posude za gorivo.

Bookmark & Share