Sigurnost i zaštita

Najviša moguća razina sigurnosti
Možete se pouzdati u iscrpan paket sigurnosnih funkcija koje su osnovane kako bi ponudile najveću moguću razinu sigurnosti za vas i vaše putnike.

Nagrade Advanced za inovativnost i sigurnost
Novi C-MAX i Grand C-MAX opremljeni su tehnologijama koje su u prošlosti bile nagrađene nagradama Euro NCAP Advanced, što je najveća nagrada koju može dodijeliti vodeća europska neovisna organizacija s područja sigurnosti. Nagradu dodjeljuju samo najnaprednijim tehnologijama koje posjeduju automobili u situacijama za izbjegavanje sudara, odaziv tijekom sudara i nakon sudara. U obzir su uzete i tehnologije Active City Stop, sustav za održavanje sigurnosnog pojasa i sustav za upozoravanje vozača.

* Nagrada je bila prvotno dodijeljena novom Fordu Focusu.
Ford SYNC sa značajkom Emergency Assistance pozvat će u pomoć čak i ako vi ne možete
Bitan dio sustava Ford SYNC, koji spašava život je Emergency Assistance . Ukoliko slučajno dođe do nesreće, u kojoj se aktiviraju zračni jastuci ili se isključi crpka za gorivo, tehnologija može umjesto vas pozvati službu za pomoć. Poziv možete i prekinuti. Sustav će posredovati ključne podatke, kao što su GPS koordinate, čak i ako niste pri svijesti.*

* Ford Emergency Assistance djeluje u više od 30 europskih država. Ta funkcija djeluje kad je povezana s mobilnim telefonom kojeg imate sa sobom, kad se aktiviraju zračni jastuci (ne uključujući zračne jastuke za koljena) ili kada se isključi crpka za gorivo. Govorne funkcije i Emergency Assistance nisu na raspolaganje u svim europskim jezicima.
Koordinirani sigurnosni sustavi uključuju se u dijeliću sekunde
C-MAX i Grand C-MAX opremljeni su naprednim pametnim zaštitnim sustavom (IPS), koji usklađuje niz sigurnosnih sustava i tako pruža najveću mjeru zaštite za vas i vaše putnike. Kruta karoserija koja apsorbira udarac te napredna tehnologija sjedala i pojaseva smanjuju mogućnost ozljede u slučaju nesreće, a uz njih su na raspolaganju i cijeli niz zračnih jastuka koji štite putnike sa svih strana. Volan i papučice podešene su tako da se u slučaju sudara maknu u stranu od vozača što smanjuje mogućnost tjelesnih povreda.
Pouzdanost i u najzahtjevnijim situacijama
Vozilo je opremljeno elektronskim stabilizacijskim programom (ESP), koji objedinjuje niz tehnologija, osnovanih kako bi omogućile što veći nadzor nad automobilom. Kada senzori prepoznaju iznenadne promjene kod upravljanja, skretanja i ponašanja automobila, koje mogu izazvati gubitak nadzora nad vozilom, EPS sustav prilagodi brzinu pojedinog vozila i tako osigura stabilnost vozila, te spriječi njegovo klizanje. Funkcije sustava ESP uključuju pomoći kod vožnje uzbrdo, pomoć u skretanju u nuždi i elektronsko pretpunjenje tlaka u kočionom krugu.
Zaštita od prevrtanja
Sustav protiv prevrtanja (RSC) pomaže spriječiti rizik od prevrtanja. Sustav prepoznaje ako vaš Motor-Caravan postaje nestabilan i uz nadzor motora i kočnica ispravlja upravljanje, te time učinkovito stabilizira vozilo.
Rano upozorenje za prazne gume
Ako bilo koja od guma počne gubiti pritisak tijekom puta, sustav za nadzor tlaka u pneumaticima (TPMS) odmah vas upozorava na paljenjem ikone na instrument ploči. Tako se možete sigurno zaustaviti i riješiti problem.
Električno zaključavanje vrata i prozora na strani na kojoj se nalaze djeca
Ova inovativna funkcija omogućava vam da pritiskom gumba zaštitite svoje najbliže, koji sjede na stražnjim sjedalima. (Standardna oprema na Grand C-MAX-u.)
Sistem za pomoć kod izbjegavanja sudara
Sistem za pomoć kod izbjegavanja sudara aktivan je na svim brzinama i prepoznaje predmete u pokretu. Ako prepozna da bi moglo doći do sudara, a vozač ne reagira, na instrument ploči pali se vizualno i zvučno upozorenje, te počinje kočiti sa srednjom silom kočenja.
Dodatna kontrola prilikom kretanja uzbrdo
Ovaj sustav sprječava da prilikom kretanja uzbrdo vozilo počinje kliziti. Sustav funkcionira zadržavajući pritisak na sustavu za kočenje tijekom dodatne 2,5 sekunde, dajući vam dodatno vrijeme i kontrolu da pomaknete stopalo s kočnice na gas. Korisno je kad se zaustavljate na kliskim površinama.
Bookmark & Share