Iskustvo vožnje

 • Iskustvo vožnje

  Ford SYNC. Napredna hands-free tehnologija

  Jedna od najpametnijih novih Fiestinih tehnologija je Ford SYNC koji vam omogućava kontrolu nad glazbom te primanje poziva na mobitel pomoću jednostavnih, izravnih glasovnih naredbi. Osim čitanja SMS poruka, omogućava reprodukciju glazbe s USB-a ili MP3-a, a može i strujati glazbu putem mobilnog telefona sa značajkom Bluetooth. Ovaj napredni SYNC sustav ima i Emergency Assistance. U malo vjerojatnoj mogućnosti nesreće ova tehnologija koristi vaš mobitel kako bi nazvala hitne službe i obavijestila ih o vašoj lokaciji.

  Integrirana navigacija brine da stignete na odredište

  Fiesta ima posve integriran satelitsko-navigacijski sustav s 5-inčnim zaslonom u boji i DAB radiom. On odgovara na brzinu u stvarnom vremenu te na najnovije uvjete u prometu, isporučujući točna procijenjena vremena dolaska te informacije o putovanju.

  Bezbrižno dijeljenje vozila sa značajkom MyKey®

  Ford MyKey je inovativna značajka koju je moguće programirati, a koja ohrabruje sigurniju vožnju. MyKey vam omogućava da postavke vozila prilagodite pojedinačnim korisnicima. Ako automobil posuđujete nekome, možete odrediti maksimalno ograničenje brzine, postaviti podsjetnik za korištenje pojasa pa čak i upravljati glasnoćom audiosustava. Ova je inovativna nova tehnologija osmišljena tako da vozači i putnici budu sigurni, a vi mirni.

  Brzo očistite vjetrobran uz Quickclear

  Ova je pametna značajka dizajnirana da vas brže pokrene u hladna jutra. Jednostavno dotaknite gumb i sustav će odlediti vjetrobran u nekoliko sekundi, čak i ako je vani ispod nule.

  Ambijentalno osvjetljenje daje suvremeniji interijer

  Blaga crvena svjetlost diskretno ističe interijer vaše Fieste i dodaje topao, dobrodošao i elegantan ugođaj vašem automobilu.

  Postavite temperaturu koja vam odgovara

  Uz elektronsku automatsku kontrolu temperature (Electronic Automatic Temperature Control, EATC) možete odabrati točnu temperaturu interijera koja vam se sviđa, a sustav je održava s naprednim klima-uređajem.

  Inovativna središnja konzola daje vam kontrolu

  Napredna, višefunkcijska središnja konzola omogućava vam kontrolu mnogih sustava automobila s jednog mjesta. Sve su funkcije jasno vidljive na zaslonu i mnogima možete pristupiti i putem komandi na upravljaču.

  Prednja svjetla koja se automatski uključuju kad je potrbno

  Fiesta ima senzore koji otkrivaju smanjenje svjetlosti u sumrak ili iznenadnu promjenu u uvjetima osvjetljenja. Primjerice, kad uđete u tunel. To pokreće uključivanje automatskih prednjih svjetala, a ona vožnju čine jednostavnijom i sigurnijom. Automatska su svjetla dodatna mogućnost uz brisače sa senzorima za kišu i retrovizorima s automatskim zatamnjivanjem.

  Vanjski retrovizori koji se štite od oštećenja

  Da bi se izbjegla slučajna oštećenja, dodatni električno pokretani retrovizori automatski se preklapaju prilikom zaključavanja automobila (naravno, kad koristite prekidač za automatsko preklapanje). Preklopljeni štite i stilizirane pokazivače smjera.

  Fiesta vam osvjetljava put do vrata

  Kad noću stižete kući, dovoljno je pokrenuti funkciju i svjetla Home Safe ostat će uključena 30 sekundi, osvjetljavajući vam put od vozila. Ova je korisna značajka standardna oprema na svim modelima.

  Dodatna udobnost s prilagodljivim, grijanim sjedalima

  Bez obzira na vanjske uvjete, u Fiesti će vam uvijek biti ugodno. Prednja su sjedala posve prilagodljiva pa i vozač i suvozač mogu postaviti njima idealne položaje. S mogućnošću grijanih prednjih sjedala uvijek će vam bit toplo, čak i po hladnom vremenu.

   

 • Tehnologija vožnje

  Bez ključa i bez muke

  Fordov sustav ulaska bez ključa omogućava vam zaključavanje i otključavanje automobila bez vađenja ključa iz džepa ili torbe. Idealno kad su vam ruke pune.

  Pokrenite Fiestu jednim dodirom

  Fiesta automatski osjeća prisutnost svojeg jedinstvenog privjeska-ključa, čak i ako je u vašem džepu ili torbi. Jednostavno pritisnite Fordov gumb Power Starter Button i motor će oživjeti.

  Savršen zvuk

  Dodatni moderni Sonyjev DAB radio/CD sustav sadrži osam premium audiozvučnika. Ne samo što vam omogućava uživanje u omiljenoj glazbi dok vozite: prikazuje i informacije o pjesmi koja se reproducira. Ovisno o verziji koju odaberete, sustav može prikazati i najnovije vijesti.

  Jednostavnija i sigurnija vožnja unazad

  Prepreke, bicikli, niski zidovi... Kamera sa stražnjim pogledom prikazuje na zaslonu ugrađenom u središnju konzolu sve što je iza vas. Otkrivajući predmete koje biste mogli previdjeti, sustav prikazuje virtualne linije koje vam pomažu parkirati i u najmanje prostore. Kamera se automatski aktivira kad odaberete vožnju unazad.

  Senzori koji isključuju stres prilikom parkiranja

  Dizajnirani da vam pomognu pri sigurnijem parkiranju, dodani senzori udaljenosti pri parkiranju pomažu vam u procjeni udaljenosti između vašeg vozila i prepreka ispred i iza vas. Kad senzori otkriju predmet, aktiviraju zvučno upozorenje koje se intenzivira kad mu se približite.

  Manevriranje i vožnja bez muke

  Električno potpomognuto upravljanje (Electric Power-Assisted Steering, EPAS) automatski se prilagođava kako bi vam pružilo jednostavnije, lakše upravljanje prilikom parkiranja u uskim prostorima te čvršće upravljanje za dodatnu kontrolu na autocestama. Za razliku od konvencionalnih upravljača koji rade neprekidno i troše energiju i gorivo, naš EPAS sustav radi samo kad je potreban, dodatno popravljajući ekonomičnost potrošnje goriva.

  Tempomat duge vožnje čini opuštenijima

  Ako ste na autocesti možete podesiti brzinu koristeći kontrole tempomata na upravljaču. Sustav održava brzinu tako da ne morate držati nogu na papučici gasa. Da biste išli brže ili sporije, koristite iste kontrole.

   

Bookmark & Share