Performanse i učinkovitost

 • Motor

  Izvucite maksimum iz motora

  Novi 1.0-litarski EcoBoost trocilindarski benzinski motor, vodeći u klasi, daje vam svu snagu koju očekujete od konvencionalnog 1.6 motora, ali s 21% manje potrošnje goriva. To znači značajne uštede na benzinskoj pumpi.

  Dva učinkovita dizelska motora

  Inovativni 1.6 TDCi motor isporučuje 96 KS s automatskim pokretanjem i zaustavljanjem i potrošnjom od 3,3 l/100 km, vodećom u klasi, i emisijama CO2 od samo 87 g/km. Druga je mogućnost ekonomičan 1.5 TDCi od 75 KS, koji potrošnju goriva drži na niskoj razini od 3,7 l/100 km i emisijama CO2 od samo 98 g/km.

  Besprijekoran i učinkovit automatski mjenjač

  Kombinirajući praktičnost automatika s kontrolom ručnog mjenjača, ovaj šestobrzinski mjenjač s dvije spojke unaprijed za vas odabire brzinu pa ne gubite snagu prilikom promjene brzina. Powershiftova superbrza, besprijekorna promjena brzina vožnju čini jednostavnijom i ugodnijom, ali i štedi gorivo te snižava emisije CO2 u usporedi s uobičajenim automatikom.

  Ekonomičan petobrzinski ručni mjenjač

  Oba motora, 1.25 benzinski i 1.0-litarski EcoBoost dolaze s petobrzinskim automatskim prijenosom, prilagođenim karakteristikama svakog od motora.

   

 • Ekonomičnost

  Koristite manje goriva uz Auto-Start-Stop

  Kad se Fiesta zaustavi na semaforu ili čeka u prometu, ova tehnologija automatski isključuje motor (osiguravajući snagu ključnim značajkama kao što su klima i radio). U trenutku kad ste spremni krenuti, ponovno se pokreće. Idealno za vožnju gradom pa možete potrošnju goriva smanjiti za čak 10%.

  Pametan informacijski sustav omogućava učinkovitiju vožnju

  Inovativni Fordov Eco Mode sustav neprestano procjenuuje učinke vašeg vozačkog ponašanja na potrošnju goriva. Sustav analizira brzinu, promjene brzina, kočenje i razine predviđanja te niz dugih i kratkih putovanja na koja krećete. Pametan softver vas potom savjetuje o načinima poboljšanja ekonomičnosti potrošnje.

  Učinkovitiji način punjenja akumulatora

  Za razliku od tradicionalnih sustava, Smart Regenerative Charging puni akumulator samo kad je potrebno i izbjegava to činiti kad pritišćete gas. Tako štedite gorivo i dodatno smanjujete emisije štednih plinova.

  Indikator promjene brzina za učinkovitiju vožnju

  Svjetlo na instrument-ploči govori vam kad je potrebno promijeniti brzinu radi maksimalne ekonomičnosti potrošnje. To je jednostavan i učinkovit način da svako putovanje bude ekonomičnije.

   

Bookmark & Share