Sigurnost i zaštita

 • Sigurnost vozila

  Nagrada Euro NCAP Advanced za vašu zaštitu

  Nova je Fiesta dobila pet zvjezdica organizacije Euro NCAP: najvišu ocjenu koju vodeća europska organizacija za sigurnost vozila dodjeljuje. Iznimne sigurnosne performanse Fiesta je ostvarila kroz dostupnost prvih tehnologija u segmentu kao što su MyKey, Active City Stop, Emergency Assistance i SYNC. Nagrada je isticanje Fordove predanosti sigurnosti i pomogla nam je ostvariti ukupno šest Euro NCAP Advanced nagrada, sve za inovacije osmišljene za vašu zaštitu.

  Ford SYNC sa značajkom Emergency Assistance

  Važan i potencijalno spasonosan dio Ford SYNC-a značajka je Emergency Assistance. U malo vjerojatnom slučaju nesreće u kojoj se aktivira zračni jastuk ili deaktivira pumpa za gorivo, tehnologija može automatski uputiti izravan poziv hitnim službama umjesto vas. Vi možete odabrati prekid poziva ili ako je potrebno, razgovarati sa službama. Ključno je da sustav prenosi vitalne informacije kao što su vaše koordinate GPS-a, čak i ako ste vi u nesvijesti.

  Da bi se izbjegli sudari pri niskim brzinama, Fiesta koči umjesto vas

  Nesreće pri kretanju i zaustavljanju u sporom prometu prečesto se događaju. A Active City Stop napredna je tehnologija koja vam pomaže da ih izbjegnete. Pri brzinama nižim od 30 km/h sustav otkriva da li se automobil ispred vas neočekivano zaustavio i automatski koči umjesto vas.

  Dodatna kontrola prilikom kretanja uzbrdo

  Hill Start Assist privremeno zaustavlja vaše kretanje unazad prilikom kretanja uzbrdo. Sustav funkcionira zadržavajući pritisak na sustavu za kočenje tijekom dodatne 2,5 sekunde, dajući vam dodatno vrijeme i kontrolu da pomaknete stopalo s kočnice na gas. Korisno je kad se zaustavljate na kliskim površinama.

  ESC vam pomaže zadržati kontrolu bez obzira na uvjete

  Electronic Stability Control (ESC) neprestano nadzire napredak vašeg vozila, osjeća jeste li skrenuli s puta ili počeli kliziti i automatski ispravlja vaš položaj na cesti. Sustav je osmišljen tako da vam pomaže zadržati kontrolu nad automobilom i smanjiti udaljenosti u hitnim slučajevima.

  Zračni jastuci vas štite sa svih kutova

  Osim zračnih jastuka za vozača i suvozača, postoje bočni zračni jastuci sa zaštitom prsnog koša i glave. Postoji i zračni jastuk koji štiti koljena vozača. Ako želite isključiti zračni jastuk, primjerice ako beba ili dijete putuju u sjedalici okrenutoj suprotno od smjera vožnje, jednostavno pritisnite prekidač da biste ga isključili. Da biste imali koristan podsjetnik, status „isključeno“ prikazan je lampicom na instrument-ploči.

  Rano upozorenje za prazne gume

  Ako bilo koja od guma počne gubiti pritisak tijekom puta, Deflation Detection System odmah vas upozorava na puknuće paljenjem ikone na instrument-ploči.

  Koordinirani sigurnosni sustavi trenutačno se uključuju

  Fiestin napredni Intelligent Protection System (IPS) koordinira niz sigurnosnih značajki, dajući vama i vašim putnicima maksimalnu zaštutu. Fiesta ima krutu karoseriju koja apsorbira udarac te naprednu tehnologiju sjedala i pojaseva kako bi se smanjila mogućnost ozljede u slučaju nesreće.

  Napredni sustav za bolju kontrolu kočenja

  Anti-lock braking system (ABS) i elektronička distribucija sile kočenja (EBD) jamče da će vaše kočenje biti kontroliranije. Emergency Brake Assist (EBA) pomaže Fiesti da učinkovitije koči u hitnim slučajevima. Čini to senzorima koji otkrivaju koliko ste pritiska na kočnice sami izveli te treba li ga automatski pojačati ako je potrebno.

  Retrovizor koji vas ne zbunjuje

  Noćna je vožnja jednostavnija kad vas svjetla vozila iza vas ne zbunjuju. Zato Fiestin retrovizor s automatskim zatamnjivanjem automatski otkriva svjetlost farova i uključuje postavku zatamnjenosti.

  Sjajnija prednja svjetla za sigurniju noćnu vožnju

  Halogenska projektorska prednja svjetla stvaraju intenzivniju svjetlost pa možete jasnije vidjeti (i biti viđeni) te sigurnije voziti.

   

 • Zaštita

  Praktičan način zaštite automobila

  S globalnim zatvaranjem možete otvoriti i zatvoriti sva vrata i elektroničke prozore daljinski, pomoću ključa. Dvostruko zaključavanje sprečava da netko otključa vrata iznutra, a tu je i Perimeter alarmni sustav.


   

Bookmark & Share