Značajke


 • Iskustvo vožnje

  PAMETNA TEHNOLOGIJA NA KOJU SE MOŽETE OSLONITI

  Od pomoći u izazovnim uvjetima na cesti, do poboljšanja Vašeg užitka iza upravljača, potpuno nov Galaxy dizajniran je kako bi svako iskustvo vožnje učinio jednostavnim.  Pouzdanost u promijenjivim uvjetima

  Pametni sustav pogona na sva četiri kotača (AWD) može odmjeriti koliko prijanjanja, koliko ravnoteže u vožnji kroz zavoje i koliko odaziva treba automobilu na mokroj, suhoj ili ledenoj podlozi, odnosno na promijenjivom terenu. Ova inteligentna tehnologija može preusmjeriti pogon na prednju ili stražnju osovinu, ovisno o uvjetima na cesti. Ovaj sustav s »okretajem na zahtjev« jamči odličnu vodljivost i još veću učinkovitost.


  Električni servo upravljač koji se odaziva u svakoj situaciji

  Električni servo upravljač (EPAS) automatski prilagođava svoje djelovanje brzini i uvjetima na cesti. Kod vožnje pri manjoj brzini ili pri parkiranju, sustav se brine da lakše okrećete upravljač, čime osigurava veću okretnost, a pri vožnji s višim brzinama (npr. na autocesti) upravljanje postaje teže te vam na taj način daje više kontrole i samopouzdanja. Inovativni sustav EPAS, sada i s nadzorom protiv proklizavanja, u obzir uzima i bočni vjetar kao i ostale uvjete vožnje, dok aktivna pomoć protiv trešenja volana smanjuje neželjene vibracije na volanu.


  Na obje strane vidjet ćete što se događa oko vas

  Na multifunkcionalnom ekranu prikazana je podijeljena slika, tako da s bilo koje strane možete vidjeti i automobile, bicikliste i pješake koji se približavaju vašem vozilu. Ova nova tehnologija (na izbor kao dodatna oprema) je neprocijenjiva, naročito kada pokušavate napustiti usko parkirno mjesto ili kada se namjeravate uključiti u gusti promet na cesti, koji smanjuje pogled na nju.


  ford

  Parkiranje bez stresa pomoću senzora

  Upotreom različitih tehnologija sustav za aktivnu pomoć pri parkiranju upravlja vozilom kod bočnog parkiranja, ali i više od toga. Pomoć za napuštanje parkirnog prostora pomaže vam kod uključivanja u promet. Sustav za pravokutno parkiranje (PPA) procjenjuje veličinu prostora koji bi odgovarao vašem vozilu, te nakon toga parkira auto umjesto vas. Sustav za bočno parkiranje (SPA) upozorava vas ako se uokolo vašeg vozila nalazi bilo koja bočna prepreka.


  Jednostavnija vožnja unatrag jer vidite što se nalazi iza vozila

  Parkirni stupići, niski zidovi ... na multifunkcionalnom ekranu kamera za vožnju untarag prikazuje sve što se nalazi iza vašeg vozila. Sustav se aktivira automatski kada odaberete vožnju unatrag, a virtualne crte pomažu vam parkirati i u najtješnjijim prolazima.  Tempomat koji se automatski prilagođava

  Uz pomoć tehnologije prilagodljivog tempomata možete odrediti brzinu vožnje kojom želite voziti, a sustav će je sačuvati. Ako ugrađeni senzor RADAR primijeti vozilo ispred vas, usporit će kako bi sačuvao prethodno određenu razdaljinu. Kada se cesta ispred vas opet oslobodi, sustav će ubrzati do odabrane brzine.


  Dodatna kontrola tijekom vožnje uzbrdo

  Sustav za pomoć pri vožnji uzbrdo sprečava da pri takvoj vožnji vozilo počne klizati unazad. Djeluje tako da pritisak na kočnice zadrži dodatne 2,5 sekunde te dade više vremena i kontrole u trenutku kad nogu s papučice za kočenje premjestite na papučicu za ubrzanje. Također je koristan i pri zaustavljanju i kretanju na skliskim podlogama.  ford

  Napredni ovjes za vrhunsku vožnju i rukovanje
  Potpuno nov, napredni multi-link stražnji ovjes u kombinaciji s poboljšanom 'McPherson' prednjim ovjesom pruža izvrsnu kontrolu kotača i vrhunsku kvalitetu vožnje. Kao rezultat toga, automobil omogućuje idealno rukovanje u svim prometnim situacijama.
  fordTempomat koji se može automatski prilagoditi
  ACC Vam omogućuje odabir brzine kojom želite voziti, a zatim drži Vaše vozilo na toj brzini. Međutim, ako sustav otkrije vozilo ispred Vas, to će usporiti Vaš automobil za održavanje unaprijed određenog razmaka između automobila. Nakon što je cesta ispred Vas opet čista, vratiti će se odabranoj brzini.

 • Performanse i učinkovitost

  SAVRŠENA KOMBINACIJA PERFORMANSI I UČINKOVITOSTI

  Benzin ili dizel: što god odabrali, napredan inženjering i genijalne tehnologije međusobn se kombiniraju kako bi osigurale najbolji učinak i impresivnu uštedu goriva.


  fordEcoBoost: snaga i učinkovitost bez kompromisa
  Dvije EcoBoost opcije benzinskog motora koriste kombinaciju direktnog ubrizgavanja goriva i turbo punjač, kako bi osigurali nevjerojatne razine performansi i ekonomičnosti: Novi 1.5-litreni EcoBoost benzinski motor pruža niže emisije i izvanrednu potrošnju goriva od 6,5 l / 100 km, uz 160 KS. 2.0 litreni EcoBoost pruža impresivnih 240 KS. Posebno podešen zvuk symposer također vam daje mogućnost za uživanje u osebujnom zvuku motora u kabini, kod težih ubrzanja.  ford

  Raspon dizelskih opcija
  Preferirate dizel? Napredni 2.0 TDCi Vam daje izbor od četiri opcije snaga: 120KS, 150KS, 180KS i bi-turbo 210KS. Svaki motor uključuje najnoviju tehnologiju za poboljšanje snage, momenta i ekonomičnosti, uz smanjenje štetnih emisija.
  fordPaddle Shift: uživajte u brzim promjenama brzine na automatiku
  Inače dostupna samo u vrhunskim sportskim automobilima, Paddle Shift kontrola dolazi i uz 6-stupanjski automatski i Powershift mjenjač. Ova utrkama nadahnuta tehnologija stavlja brzo, jednostavno mijenjanje brzina na dohvat ruke. Zbog kontrola montiranih na upravljaču, možete promijeniti stupanj prijenosa učinkovitije u zavojima.
  fordPametan info sustav koji će Vam pomoći voziti učinkovitije
  Inovativni Ford Eco Mode sustav kontinuirano procjenjuje Vaše ponašanje u vožnji bazirano na potrošnji goriva. Sustav analizira brzinu, promjenu stupnja prijenosa, kočenja i predviđanje razine, plus broj kratkih i dugih putovanja koje napravite. Pametni softver onda Vas savjetuje o tome kako poboljšati potrošnju goriva.  fordTri vrste 6- stupanjskog mjenjača
  Kod novog Galaxy-a, možete birati između tri različita mjenjača. 6-stupanjski ručni mjenjač ima visoki kapacitet okretnog momenta i omogućuje glatke, precizne promjene brzine. 6-stupanjski automatski mjenjač također ima visok kapacitet okretnog momenta i pažljivo namještanje točke prijenosa za maksimalnu snagu i učinkovitost. Tu su i opcije s pogonom na sve kotače i 6-brzinskim Ford PowerShift mjenjačem.
  fordUčinkovitiji način za punjenje baterija
  Za razliku od tradicionalnih sustava, Smart Regenerative Charging sam puni bateriju, kada je to potrebno i kad god je to moguće, izbjegava taj način kada pritišćete papučicu gasa. To može pomoći uštedjeti još više goriva i dodatno smanjenjti štetne emisije.
  ford

  Ford PowerShift mjenjač. Brz i štedi gorivo
  Kombinirajući praktičnost automatskog i kontrolu ručnog mjenjača, ovaim naprednim 6-stupanjskim mjenjačem unaprijed odabirete slijedeći stupanj prijenosa, tako da se ne gubi snaga kod mijenjanja. PowerShift-ova munjevita brzina, čini vožnju glatkom uz uštedu goriva i smanjenje emisije CO2 u odnosu na normalan automatski mjenjač.
  fordKoristite manje goriva s Auto Start-Stop
  Kada se Vaš Focus RS zaustavi na semaforu ili čeka u redu, Auto Start-Stop automatski isključuje motor (ali još uvijek opskrbljujući strujom osnove kao što su ventilacija, radio i Ford SYNC). Kada ste spremni za polazak, samo pritisnite spojku i odaberite prvi stupanj prijenosa, kao i obično i ponovno pokrećete sustav. Auto Start-Stop je posebno učinkovit u gradovima i mjestima, gdje može smanjiti potrošnju čak do 10% (urban cycle).

 • Udobnost i praktičnost

  SJEDITE, OPUSTITE SE I UŽIVAJTE U PUTOVANJU

  Udobnost, praktičnost i nepogrešiv osjećaj da putujete prvom klasom. Dobrodošli u potpuno nov Galaxy.  ford

  Sjedala koja pružaju dodatnu podršku i masiraju po želji
  Nova Multi-Contour sjedala dostupna su za vozača i suvozača, a dizajnirana suda bi bila potpuno podesiva. Kao rezultat toga, ona mogu pružiti dodatnu podršku tamo gdje Vam je potrebna, pa čak i ponuditi Vam masažu, te tako pomažu da ostanete svježi tijekom dužih putovanja. Multi-Contour sjedala su također dostupna s kontrolom klime, tako da možete podesiti savršenu temperaturu.  fordPomoć da ostanete unutar ograničenja brzine
  Intelligent Speed Assist (ISA) je osmišljen kako bi ste poboljšali kontrolu brzine, omogućavajući Vam da se koncentrirate na cestu. Prvo, prepoznaje prometne znakove (TSR) Fotoaparat automatski prepoznaje trenutno ograničenje brzine (ako je aktiviran), zatim sustav prilagođava svoju maksimalnu postavku brzine do te granice.  fordUpalite auto pritiskom na gumb
  Nema potrebe za ključem. Samo pritisnite gumb Start Ford Power držeći papučicu spojnice (ili papučicu kočnice ukoliko vozilo ima automatski mjenjač) za pokretanja motora.
  fordPostavljanje idealne temperature
  Snažan sustav grijanja i klimatizacije (HVAC) pomaže da se ugrijete ili rashladite. Dual Zone kontrola klime (standardno na Trend i Titanium modelima) omogućuje podešavanje temperature za vozača i suvozača. A s mogućnošću pomoćnog HVAC, čak možete odabrati savršene temperature za putnike u trećem redu istovremeno kad i za one u drugom.
  fordHands-free vrata prtljažnika za jednostavno otvaranje i zatvaranje
  Ako imate pune ruke, a Galaxy osjeti blizinu vašeg KeyFree privjeska, sve što morate učiniti je zamahnuti nogom ispod stražnjeg odbojnika i vrata prtljažnika će se automatski otvoriti ili zatvoriti.
  fordBez ključa, bez brige
  The Ford KeyFree sustav Vam omogućuje zaključavanje i otključavanje automobila, bez da se ključ vadi iz džepa ili torbe. Ova opcija Vas štedi gnjavaže kad imate pune ruke.
  fordBezbrižni s ključem MyKey®
  Ova nova tehnologija omogućuje postavljanje maksimalne brzine, podsjetnika za sigurnosni pojas i kontrolu glasnoće audio sustava. Jednostavno umetnite ključ u bravu za pokretanje automobila i slijedite jednostavne upute za postavljanje ograničenja koje želite postaviti u sustavu. Ključ „administratora" možete zadržati za sebe, ili napraviti više kopija ako to želite. Ford MyKey® je jednostavan za uporabu i dizajniran je kako biste imali svoj mir, ako posuđujete vozilo prijatelju ili članu obitelji.  fordBrzo očistite vjetrobransko staklo zahvaljujući QuickClean tehnologiji
  Ova pametna značajka je osmišljena kako bi vam pomogla da krenete što prije na maglovita, hladna jutra. Samo pritisnite tipku i sustav će otopiti ili odmrznuti vjetrobran u sekundi, čak i ako je temperatura ispod nule.
  fordFord SYNC 2. Napredna hands-free i touchscreen tehnologija
  Novi Ford SYNC 2 omogućuje bežično povezivanje mobitela i MP3 playera. Možete kontrolirati svoju glazbu, telefon, navigacijski sustav i klimatizaciju pomoću jednostavne, intuitivne glasovne naredbe ili putem 8" touchscreen zaslona u boji .
  fordFord Easy-Fuel, za sigurno punjenje
  Ova korisna tehnologija čini gotovo nemogućim staviti pogrešno gorivo u automobil, jer kriva mlaznica jednostavno neće odgovarati. Ford Easy-Fuel je sustav bez kapice, tako da nikad nećete morati ponovno dirati prljavi poklopac za gorivo.
  fordHi-fi zvuk
  Audio sustav sa devet zvučnika standardno dolazi s Ford SYNC 2 i pruža izuzetnu jasnoću zvuka u cijelom automobilu. Opcionalni Premium sustav, s DAB radiom, pruža pojačani doživljaj slušanja i uključuje 12 Sony zvučnika.

Bookmark & Share