Poboljšano iskustvo vožnje

Korištenjem naprednih tehnologija auto se stalno odaziva na događanja u okolini i prilagođava se uvjetima na cesti, u prometu i vašoj vožnji. Cijeli niz naprednih funkcija omogućuje jednostavnost vašeg života.

Od prilagodljivih LED reflektora, koji uzorak svjetlosnog snopa prilagođavanju okolini, do komunikacijskih sustava koje možete upravljati glasom. I od funkcije koja uklanja sav stres prilikom parkiranja do sustava s kojim sigurno ostajete u svojem traku. Istražite donje poveznice i otkrijte više.

 • Vozna tehnologija

  Reflektori koji vam pomažu vidjeti dalje od zavoja


  Zbog Fordove tehnologije prilagodljivih LED reflektora potpuno novog Mondea isti nisu samo zapanjujuće lijepi, već su i sofisticirano pametni. Za vrijeme okretanja volana točno prate cestu i jamče iznimnu vidljivost. S obzirom na brzinu, okolinu i uvjete mogu prilagoditi i uzorak svjetlosnog snopa. Osam različitih načina uključuje postavke za vožnju u gradu, po seoskim cestama i autocestama te s obzirom na vremenske uvjete.

  Ford SYNC 2 – napredna tehnologija za slobodno upravljanje i zaslon na dodir


  Sustav Ford SYNC 2 sljedeće generacije omogućuje bežičnu vezu vašeg mobilnog telefona i MP3-uređaja. Reprodukcija glazbe, telefon, navigacijski sustav i klimatski uređaj možete upravljati jednostavnim, intuitivnim govornim naredbama ili preko 8-inčnog zaslona u boji na dodir (koji možete koristiti i za prikaz slika). Dovoljna je samo riječ... Sustavom Ford SYNC 2 možete pozvati popis lokalnih restorana jednostavnom rečenicom "Gladan sam", za pomoć u izboru i rezervaciji možete iskoristiti i Michelinov vodič. Modemom USB moguća je veza s Wi-Fi-jem preko dostupnih točaka. Sustav uključuje i Fordovu pomoć u nuždi, koja može u slučaju nezgode samostalno nazvati službu za spašavanje (pogledajte Stranicu o sigurnosti i zaštiti).

  Vaše glazbene mogućnosti


  Odaberite sustav SYNC 2 s četiri odlična zvučnika ili napredni zvučni sustav Sony s 12 Sonyjevih audiofilskih zvučnika. Za doplatu je na raspolaganju i digitalni radio DAB.

  Jednostavnija vožnja unatrag s prikazom područja iza vozila


  Stupovi, ograde, niski zidovi ... kamera se samostalno aktivira kada odaberete brzinu za vožnju unatrag i na zaslonu u središnjoj konzoli prikazuje područje iza vozila. Sustav prikazuje i nevidljive smjernice za pomoć pri parkiranju u ionako tijesnim parkirnim mjestima.

  Napredni sustav koji vam pomaže ostati u voznom traku


  Sustav za pomoć prilikom održavanja smjera s unaprijed usmjerenom kamerom registrira nehotično "skretanje" iz voznog traka. U tom će vas slučaju sustav upozoriti vibracijom volana i prikazom upozorenja. Ako se odazovete presporo ili ne registrirate upozorenje, sustav će vas aktivnim zahvatom sigurno usmjeriti natrag na odgovarajući vozni trak. Tehnologija je utemeljena za ceste s više trakova (npr. autoceste), zato se sustav samostalno isključuje prilikom brzine ispod 65 km/h, a možete ga isključiti i ručno.

  Retrovizori koji vide i vama sakrivene opasnosti


  Sustav za upozoravanje na vozilo u mrtvom kutu (BLIS) pomoći će vam sigurnije zamijeniti trak jer radarski senzori na obje strane vozila provjeravaju mrtve kutove. Ako registriraju vozilo koje ne vidite, upozoravaju vas narančastim svjetlom u vanjskom retrovizoru na odgovarajućoj strani vozila.

  Retrovizori koji vide i vama sakrivene opasnosti


  Sustav za upozoravanje na vozilo u mrtvom kutu (BLIS) pomoći će vam sigurnije zamijeniti trak jer radarski senzori na obje strane vozila provjeravaju mrtve kutove. Ako registriraju vozilo koje ne vidite, upozoravaju vas narančastim svjetlom u vanjskom retrovizoru na odgovarajućoj strani vozila.
 • Udobnost i praktičnost

  Postavite idealnu temperaturu za sebe i suvozača

  Dual-zone klimatski uređaj sa samostalnom regulacijom temperature (DEATC) omogućuje vam da odaberete različitu temperaturu za vozačevu i suvozačevu stranu, a sustav će ju održavati naprednim klimatskim uređajem.

  Postavite idealnu temperaturu za sebe i suvozača


  Dual-zone klimatski uređaj sa samostalnom regulacijom temperature (DEATC) omogućuje vam da odaberete različitu temperaturu za vozačevu i suvozačevu stranu, a sustav će ju održavati naprednim klimatskim uređajem.

  Retrovizor koji sprečava bljeskanje


  Noćne vožnje su ugodnije i zasigurno i sigurnije ako vas ne osljepljuju reflektori vozila koja voze iza vas. Upravo zato monokromatski retrovizor sa samotamnjenjem registrira bljeskanje reflektora i odabire postavke bez slijepljenja.

  Grijano vjetrobransko staklo "Quickclear" omogućuje brzu čistoću vjetrobranskog stakla


  sofisticirana funkcija omogućuje vam da se i u jutarnjem mrazu brzo uputite na put. Dovoljan je lagani pritisak na prekidač i sustav u nekoliko sekundi odmrzava ili uklanja rosu s vjetrobranskog stakla.

  Vanjski retrovozori koji štite sami sebe


  U vožnji kroz uske prolaze ili parkiranju na uskim ulicama možete brzo oštetiti vanjske retrovizore. Za doplatu je na raspolaganju električno preklapanje retrovizora koje vam omogućuje da pritiskom na prekidač pomaknete retrovizor prema unutra i spriječite štete. Budući da su retrovizori grijani, brže možete zajamčiti sigurnu preglednost kod nižih vanjskih temperatura.
 • Praktičnost

  Bezbrižno zajedničko korištenje vozila s funkcijom MyKey®


  Funkcija Ford MyKey® omogućuje vam da namjestite najveću brzinu, upozorenje za korištenje sigurnosnog pojasa i čak glasnoću zvučnog sustava. Tehnologija vam omogućuje veću bezbrižnost ako vozilo posudite prijatelju ili obiteljskom članu jer možete programirati ograničenja koja vrijede za odabrani ključ: Ford MyKey®. "Skrbnikov" ključ bez ograničenja možete sigurno spremiti za sebe, a za druge možete odabrati više ključeva.

  Samostalno upravljanje dugim svjetlima za maksimalnu vidljivost bez oslijepljivanja drugih vozača


  Korisna funkcija prilikom noćnih vožnji privremeno zasjeni duga svjetla ako registrira vozila koja voze u suprotnom smjeru ili su pred vama na istom voznom traku tako da sprečava osljepljivanje drugih vozača. Kada je put slobodan, sustav ponovno samostalno uključuje duga svjetla. Samostalno upravljanje dugim svjetlima na raspolaganju je za doplatu sa sustavom za pomoć u održavanju smjera
Bookmark & Share