Iskustvo vožnje

Prednosti tehnologije

Najbolje tehnologije su uvijek one koje donose
nešto pozitivno u naš svijet, nose jasne prednosti i rješavaju probleme.
Upravo to ćete naći u novom EcoSportu.
Otkrijte život bez stresa i maksimum uživanja uz tehnologije koje čine vožnju opuštajućom i zadovoljavajućom: od pametnog pogona na sve kotače (All-Wheel Drive) do pomoći pri kretanju na uzbrdici (Hill Start Assist) i novog Fordovog SYNC-a.

fordPovjerenje čak i u promjenjivim uvjetima

Pametni sustav s pogonom na sve kotače (AWD) može odrediti razne elemente kao što su: bolje prianjanje guma uz površinu, održavanje ravnoteže vozila u zavoju i brzina reakcije u mokrim, suhim ili ledenim uvjetima i na različitim terenima. Tehnologija prebacuje pogon na prednju ili stražnju osovinu ovisno o uvjetima vožnje. I ovaj sustav "okretnog momenta" omogućuje jednostavno rukovanje i poboljšanu efikasnost.

fordDodatna kontrola pri kretanju na uzbrdici

Sustav pomoći pri kretanju na uzbrdici privremeno zaustavlja vozilo na način da održava pritisak na kočnicu dodatnih 2,5 sekunde i time vam daje više vremena za prebacivanje stopala s papučice kočnice na papučicu gasa. Sustav je također koristan prilikom kretanja i zaustavljanja na skliskim površinama.

fordLED dnevna svjetla, za vožnju sa stilom i bolju vidljivost

Visoko energetski učinkovit napredni sustav svjetala za dnevnu vožnju omogućuje vam jasnu vidljivost danju i noću.


fordPomoć u slučajevima nužde: poziva pomoć kada vi ne možetd

Važan dio tehnologije Ford SYNC je pomoć u slučaju nužde*. U slučaju nesreće, kada se aktivira zračni jastuk ili je pumpa za gorivo deaktivirana, tehnologija može koristiti upareni i spojeni mobilni telefon putem Bluetootha®kako bi vam pomogao izravno pozvati hitnu službu. Možete prekinuti poziv ili razgovarati sa službom. Ključno je to da sustav može prikupitivitalne33 informacije poput vaših GPS koordinata.

*Fordov sustav hitne pomoći djeluje u više od 40 europskih zemalja. Da bi značajka ispravno radila, značajka mora biti uparena s kompatibilnim mobilnim telefonom koje je s vama kada se aktivira zračni jastuk (osim zračnog jastuka za koljena) ili kada senzor otkrije deaktivaciju pumpe za gorivo. Funkcija teksta i pomoći u hitnim situacijama nije podržana na svim europskim jezicima.

Bookmark & Share