Sigurnost

Osjećajte se sigurnije i zaštićenije

Neki sigurnosni sustavi osmišljeni su kako bi zaštitili vas, vaše vozilo i ostale sudionikeprometa u slučaju nesreće.
Drugi sustavi postoje kako bi na prvenstveno spriječili nesreću.
U novom EcoSportu ćete naći tehnologije dizajnirane za jedno i drugo.

fordZračni jastuci koji štite sa svih strana

Osim prednjih zračnih jastuka za vozača i suvozača i zračnog jastuka za koljena vozača, bočni zračni jastuci omogućuju zaštitu prsnog koša i dizajnirani su tako da udalje putnike od mjesta udarca. Također, mogu podignuti ruke putnika kako bi prostor između putnika i stranog objekta bio što veći. Bočni zračni jastuci omogućuju maksimalnu pokrivenost i nasloni za glavu nude zaštitu od ozljeda pri trzaju. Osim toga, sigurnosni sustav čine i prednji i stražnji zatezači sigurnosnih pojaseva i limitatori opterećenja. U novom EcoSportu, sigurnost je na prvom mjestu.

fordPravovremeno upozorenje

Sustav nadzora tlaka u gumama sam otkriva ako se tlak u jednoj od vaših guma snižava te vas na to upozorava svjetlosnim indikatorom na ploči s instrumentima.

fordNapredni sustavi za kontrolu kočenja

Kako bi kočenje bilo učinkovito, kombinira se sustav protiv blokiranja kotača (ABS) i elektronička raspodjela sile pri kočenju.

Elektronička kontrola stabilnosti neprekidno prati kretanje vašeg vozila. Sustav osjeti kada je prianjanje vozila uz cestu drugačije te automatski primjenjuje kočenje na pojedinačne kotačete tako stabilizira vozilo. Sustav nadzire ponašanje vozila koristeći napredne senzore protiv blokiranja kotača i sustav pomoći kod proklizavanja.

Bookmark & Share