Preformanse

S velikom snagom dolazi velika profinjenost

Neke razlike na Mustangu odmah su uočljive. Druge ćete čuti i osjetiti, osobito s modificiranim 5.0L V8 motorom i širokim rasponom novih i inovativnih tehnologija.

Jedan Mustang. Dva snažna motora.

Čuvenom Mustang 5.0L V8 motoru dodali smo dvojaki sustav ubrizgavanja goriva; izravno visokotlačno i niskotlačno ubrizgavanje goriva. Također smo povisili overboost na 2.3L EcoBoost® motoru, i pri tome dodatno smanjili emisiju štetnih plinova.

Aktivni ispušni ventil

S ovom novom tehnologijom odaberite i kontrolirajte zvuk Vašeg Mustanga.

Aktivni ispušni ventil je dizajniran tako da proizvodi duboku tutnjavu i riku motora ovisno o položaju papučice gasa, sa zasebnim postavkama za svaki od 5 mogućih načina vožnje, omogućuje Vam stvaranje jedinstvenih zvukova motora. Dostupan je i tihi način rada motora koji možete aktivirati u mirnijim okruženjima.

Ozbiljna snaga zaustavljanja

Posebno izrađen kočioni sustav visokih performansi se sastoji od 4-klipnih prednjih kočionih čeljusti s ventiliranim diskovima koji su povezani sa sofisticiranom elektroničkom tehnologijom za sigurnost i pomoć pri vožnji.

5.0 litreni V8 GT je opremljen kočionim sustavom još viših performansi: 6-klipne Brembo™ prednje kočione čeljusti se naslanjaju na 15" ventilirane diskove.

6-stupanjski ručni mjenjač ili 10-stupanjski automatski mjenjač?

Oba 5.0L V8 i 2.3L EcoBoost motora su dostupna sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem. Dodatno je dostupan i potpuno novi 10-stupanjski automatski mjenjač sa SelectShift tehnologijom. SelectShift Vam omogućuje izbor između potpunog automatskog biranja brzina ili pak ručnog biranja brzina mjenjačem bez uporabe spojke. Ovaj sofisticiran sustav u isto vrijeme obrađuje mnogo informacija pogonskog sklopa i upravljačke konzole te Vam time omogućuje uzbudljivu vožnju bez napora.

Bookmark & Share