Sigurnost

Sofisticirane tehnologije dizajnirane za vašu sigurnost


Dizajniran kako bi zaštitio vas, vaše putnike, pješake i vaš automobil, Mustang sadrži niz naprednih sigurnosnih značajki.

fordSustav pomoći prije sudara s Prepoznavanjem pješaka

Koristeći prednju kameru i radar, Sustav pomoći prije sudara s Prepoznavanjem pješaka prepoznaje vozila i pješake na putu ispred vozila ili one koji bi mogli prijeći vozni put brzinom do 80 km/h, i upozorava na njihovu prisutnost. Ako ne reagirate, sustav automatski koči. Ova nova tehnologija osmišljena je kako bi se smanjila ozbiljnost nesreća, ili bi pomogla da ih se potpuno izbjegne, i funkcionira između 5 km/h i maksimalne brzine vozila.

ford
Elektronička kontrola stabilnosti

AdvanceTrac Elektronička kontrola stabilnosti (ESC) sustav je dizajniran kako bi vam pružio veću kontrolu nad vašim vozilom. Senzori stalno prate brzinu svakog pojedinog kotača, kao i smjer vozila i kut upravljanja. ESC točno balansira snagu kočenja između svakog pojedinačnog kotača i također smanjuje snagu motora. To pomaže u sprečavanju preslabog ili prejakog okretanja upravljača, što vaše vozilo čini stabilnijim i jednostavnijim za upravljanje. ESC i kontrola proklizavanja također mogu smanjiti rizik od proklizavanja kotača u mokrim ili ledenim uvjetima.

fordSustav nadzora tlaka u gumama

Ako bilo koja od vaših guma počinje gubiti tlak tijekom vašeg putovanja, sustav nadzora tlaka u gumama vas upozorava da je guma probušena ili ima niski tlak, tako što će to označiti na ploči s instrumentima.

fordBrža i kraća zaustavljanja u slučaju nužde

Kada predosjeti situaciju za zaustavljanje, elektronička kontrola stabilnosti puni sustav kočenja, zatvaranjem bilo kakve zračne praznine između kočionih pločica i diskova. Poznato kao elektronička priprema sustava kočenja, ta tehnologija smanjuje putanju kočenja vozila.

fordDodatna sigurnost za izvanredni automobil

Sofisticirani protuprovalni sustav ThatchamCategory 1 active dizajniran je kako bi zaštitio vaš Mustang, upozoravajući vas ako netko pokušava ući u vaš automobil. Također sprječava neželjenu vuču. Aktiviranjem sustava na različite načine, možete odabrati nadgledanje vrata, poklopca motora i prtljažnika.

fordVeća ocjena za NCAP

Mustang je nagrađen s tri zvjezdice od strane Euro NCAP kao dokaz sposobnosti zaštite vas, vaših putnika i pješaka.

Bookmark & Share