Tehnologija vožnje i iskustvo

Pametne tehnologije, funkcije i sustavi koji će unaprijediti vašu vožnju.

 • Tehnologija vožnje

  Pouzdanost u promijenjivim uvjetima

  Pametni sustav pogona na sva četiri kotača (AWD) može odmjeriti koliko prijanjanja, koliko ravnoteže u vožnji kroz zavoje i koliko odaziva treba automobilu na mokroj, suhoj ili ledenoj podlozi, odnosno na promijenjivom terenu. Ova inteligentna tehnologija može preusmjeriti pogon na prednju ili stražnju osovinu, ovisno o uvjetima na cesti. Ovaj sustav s »okretajem na zahtjev« jamči odličnu vodljivost i još veću učinkovitost.


  Električni servo upravljač koji se odaziva u svakoj situaciji

  Električni servo upravljač (EPAS) automatski prilagođava svoje djelovanje brzini i uvjetima na cesti. Kod vožnje pri manjoj brzini ili pri parkiranju, sustav se brine da lakše okrećete upravljač, čime osigurava veću okretnost, a pri vožnji s višim brzinama (npr. na autocesti) upravljanje postaje teže te vam na taj način daje više kontrole i samopouzdanja. Inovativni sustav EPAS, sada i s nadzorom protiv proklizavanja, u obzir uzima i bočni vjetar kao i ostale uvjete vožnje, dok aktivna pomoć protiv trešenja volana smanjuje neželjene vibracije na volanu.


  Na obje strane vidjet ćete što se događa oko vas

  Mala I neprimijetna kamera na prednjem dijelu novog S-MAX-a na multifunkcionalnom ekranu prikazuje podijeljenu sliku, tako da s bilo koje strane možete vidjeti i automobile, bicikliste i pješake koji se približavaju vašem vozilu. Ova nova tehnologija (na izbor kao dodatna oprema) je neprocijenjiva, naročito kada pokušavate napustiti usko parkirno mjesto ili kada se namjeravate uključiti u gusti promet na cesti, koji smanjuje pogled na nju.


  Parkiranje bez stresa pomoću senzora

  Upotrebom različitih tehnologija sustav za aktivnu pomoć pri parkiranju upravlja vozilom kod bočnog parkiranja, ali i više od toga. Pomoć za napuštanje parkirnog prostora pomaže vam kod uključivanja u promet. Sustav za pravokutno parkiranje (PPA) procjenjuje veličinu prostora koji bi odgovarao vašem vozilu, te nakon toga parkira auto umjesto vas. Sustav za bočno parkiranje (SPA) upozorava vas ako se uokolo vašeg vozila nalazi bilo koja bočna prepreka.


  Tempomat koji se automatski prilagođava

  Uz pomoć tehnologije prilagodljivog tempomata možete odrediti brzinu vožnje kojom želite voziti, a sustav će je sačuvati. Ako ugrađeni senzor RADAR primijeti vozilo ispred vas, usporit će kako bi sačuvao prethodno određenu razdaljinu. Kada se cesta ispred vas opet oslobodi, sustav će ubrzati do odabrane brzine.  Jednostavnija vožnja unatrag jer vidite što se nalazi iza vozila

  Parkirni stupići, niski zidovi ... na multifunkcionalnom ekranu kamera za vožnju untarag prikazuje sve što se nalazi iza vašeg vozila. Sustav se aktivira automatski kada odaberete vožnju unatrag, a virtualne crte pomažu vam parkirati i u najtješnjijim prolazima.

 • Udobnost i praktičnost

  Panoramski krov za više svjetla i veći osjećaj prostranosti

  Pritiskom na gumb električno upravljiv krovni zastor pomiće se unatrag, čime omogućava prodor prirodnog svjetla, a staklo istodobno štiti od UV sunčevih zraka, te zadržava svježinu.  Zadržite idealnu temperaturu

  Izdržljiv sustav klime i grijanja (HVAC) brine da vam bude ravnomjerno toplo, odnosno hladno. Dvozonska klimatska naprava (standardna oprema u serijama Trend i Titanium) omogućava odvojenu podesivost temperature za vozača i suvozača. Odlučiti se možete i za “trozonski klima uređaj" s kojim je moguće podesiti klimu ne samo za vozača i suvozača, već I za ostale putnike u drugom i trećem redu sjedala.

  Vjetrobransko staklo brzo se čisti uz funkciju Quickclear

  Pomoću ove pametne funkcije u ledena zimska jutra lakše ćete krenuti na put. Jednostavno pritisnite tipku i sustav će odmrznuti ili odrositi staklo u samo nekoliko sekundi, čak i kod temperatura ispod ništice.  Sjedala s dodatnim pojačanjem ... I masažom

  Nova ergonomska sjedala Multi-Contour na izbor su za vozača i suvozača, a njihov dizajn omogućava potpuno podešavanje. Time se dobiva dodatno pojačanje, na mjestima na kojima je potrebno, a imaju i funkciju masaže kako bi vaša vožnja na dužim rutama bila što opuštenija. Sjedala Multi-Contour na izbor su i s klima sustavom koja vam omogućava da na sjedalima podesite svoju idealnu tempertauru.


  Najveća razina prilagodljivosti uz pametan sustav sjedala

  Fleksibilni sustav sjedala pruža komforan prostor za pet ili čak sedam osoba, pri čemu mogućnost samostalnog spuštanja sjedala u drugom i trećem redu nudi nebrojeno mnogo različitih konfiguracija. Primjerice, sjedala u drugom i trećem redu možete spustiti do kraja pritiskom na gumb, pa ćete tako u trenu dobiti dodatni prostor za sportsku opremu ili veće predmete.

 • Praktičnost

  Bez brige da ćete prekoračiti ograničenje brzine

  Sustav za automatsko prilagođavanje brzine (ISA) osmišljen je za veći nadzor nad brzinom, te ćete se tako lakše osredotočiti na cestu. Kamera za prepoznavanje prometnih znakova (TSR) najprije automatski prepoznaje trenutno ograničenje brzine (ako je aktivirana), a sustav nakon toga vašu najveće podešenu brzinu prilagodi tom ograničenju.


  Hands-free vrata prtljažnika za lagano otvaranje i zatvaranje

  Jednostavno mahnite nogom ispod stražnjeg odbojnika automobila i prtljažnik će se automatski zatvoriti ili otvoriti.
  Bez ključa znači i bez napora

  Fordov KeyFree sustav omogućava vam zatvaranje i otvaranje automobila bez vađenja ključa iz džepa ili torbe. Idealno rješenje ako su vam ruke pune.


  Pokrenite svoj automobile jednostavnim pritiskom na gumb

  Ključ više nije potreban. Jednostavno pritisnite Fordov gumb Power Starter držeći pritisnuto kvačilo (ili pedalu kočnice na automatiku) i motor se pokreće.
  HI-FI zvuk

  Audio sustav s devet zvučnika dio je standardne opreme za Ford SYNC 2 i cijeli će automobil ispuniti kristalno jasnim zvukom. Možete se odlučiti i za sustav Premium s digitalnim radijskim prijemnikom (DAB) i 12 Sony zvučnika koji će vam pružiti odličnu i neponovljivu atmosferu slušanja.


  Ford SYNC 2. Napredna hands- free tehnologija i ekran na dodir

  Buduća generacija Ford SYNC 2 omogućava bežićnu povezanost vašeg mobilnog telefona i MP3-a. Preko jednostavnih i intuitivnih glasovnih naredbi ili preko 8-inčnog ekrana u boji na dodir omogućena vam je reprodukcija glazbe i upotreba telefona, navigacijskog sustava i klima uređaja.  Fordov Easy Fuel sustav za sprječavanje natakanja pogrešnog goriva

  Zahvaljujući Easy Fuel sustavu praktički je nemoguće natočiti pogrešnu vrstu goriva jer pogrešna mlaznica jednostavno neće odgovarati. Kod Easy- Fuel sustava nema čepa od spremnika, pa tako niti uprljanih ruku.  MyKey® funkcija za bezbrižno dijeljenje automobila

  Ford MyKey® omogućava vam da podesite brzinu, alarm ako podsjetnik na sigurnosni pojas, pa čak i da nadzirete glasnoću audio sustava. Ova inovativna funkcijaomogućava vam da postavke vozila prilagodite pojedinačnim korisnicima. Ako automobil posuđujete nekome, možete programirati ograničenja koja želite.


  Napredni sustav koji pomaže kod održavanja smjera

  Sustav za održavanje voznog smjera koristi naprijed okrenutu kameru kako bi reagirao ukoliko nenamjerno klizite van svoje vozne trake. Sustav vas na to upozori tresenjem volana i vizualnim upozorenjem. Ako se na ovo upozorenje odazovete presporo ili ako se uopće ne odazovete, sustav za održavanje smjera može vam ponuditi pomoć kod upravljanja kako bi vas sigurno vratio u odgovarajuću voznu traku. Tehnologija je osnovana za ceste s više traka (npr. autoceste), te će se automatski isključiti kod brzine ispod 65 km/h, a možete je isključiti i ručno.

Bookmark & Share