Sve što trebate u automobilu

Vaš auto je bitan dio vašeg života i zato se u njemu morate osjećati kao kod kuće. Vaš auto mora i ispuniti očekivanja i ulogu koju ste mu namijenili. Osim udobnosti i prilagodljivosti, on mora neprestano omogućavati jednostavno i udobno putovanje. Saznajte kako Tourneo Courier ispunjava sve te zahtjeve.

 • Tehnologija vožnje

  Tehnologija vas mora odteretiti, olakšati vam život i pomoći vam da se usredotočite na bitnije stvari. U Tourneo Courieru su svaki sustav, svaka funkcija i svaka naprava, osmišljeni upravo za to.

  Ford SYNC. Napredna hands-free tehnologija
  Ford SYNC omogućava upravljanje glazbom i zaprimanje poziva na mobilnom telefonom putem jednostavnih intuitivnih glasovnih naredbi. Na primjer, ako je "doma" u vašem telefonu navedeno ako jedan od kontakata, dovoljno je da kažete samo: "Nazovi doma" i sustav će automatski nazvati broj. Glasovne naredne možete koristiti i za reprodukciju pjesama sa USB sticka ili MP3/iPod reproduktora ili streaming glazbe s vašeg telefona. Sustav će naglas izgovoriti i tekstualne poruke poslane na vaš mobitel. Ford SYNC je na izbor na engleskom, njemačkom, francuskom i talijanskom jeziku.

  * Bluetooth® naziv i logo su u vlasništvu kompanije Bluetooth SIG, Inc. i bilo kakva uporaba tih oznaka od strane Ford Motor Company Limited i s njom povezanih kompanija je pod licencom. Drugi tržišni nazivi i oznake su vlasništvo njihovih kompanija.

  Lakša vožnja unatrag
  Rubnjaci, kante za smeće, niski zidići… Stražnja kamera za pomoć prilikom vožnje unatrag pokazuje na zaslonu ugrađenom u retrovizoru sve što se nalazi iza vas, a uključuje se automatski, kada odaberete vožnju unatrag. Sustav pokazuje i virtualne linije putanje vozila, te vam tako pomaže parkirati na malom i uskom parkirnom prostoru.

  Senzori zbog kojih parkiranje više neće biti stresno
  Senzori za mjerenje udaljenosti pri parkiranju pomažu vam odrediti udaljenost između vašeg automobila i bilo koje prepreke ispred ili iza vozila. Kada otkriju prepreku, uključuju zvučno upozorenje čija se učestalost povećava približavanjem prepreke.

  Ugrađen navigacijski sutav dovest će vas uvijek do cilja
  U potpunosti integrirani sustav satelitske navigacije opremljen je s 12,5-centimetarskim (5-inčnim) ekranomu boji i zvučnim sustavom DAB za jasne glasovne naredbe. Sustav se odaziva na trenutnu brzinu vožnje i najnoviju situaciju prometu, te vam tako može ponuditi najtočnije vrijeme dolaska i najdetaljnije informacije o stanju u prometu.

  Manje zahtijevna vožnja, ekonomičnije putovanje
  Tempomat, zajedno s prilagodljivim sustavom za ograničavanje brzine, pamti odabrano ograničenje brzine vašeg kombija. Osim što štedi gorivo, smanjuje mogućnost prekoračenja brzine, te kao i svi tempomati, održava odabranu brzinu, čineći vožnju opuštenijom, naročito prilikom dugih putovanja i vožnje po autocesti.

 • Udonost i praktičnost

  Ponekad detalji čine najveće razlike. Zahvaljujući nizu domišljatih funkcija, naprednih tehnologija i pametnih prostora za odlaganje, vi i vaši putnici uživat ćete u svakoj od tih razlika na svakom putovanju s vašim Tourneo Courierom.

  Prostor za sve
  Kabina je osmišljena tako da je svaki kvadratni metar prostora maksimalno iskorišten, pa tako i prostor iznad prednjih sjedala s velikom, a neupadljivom policom za odlaganje.

  Udobno, prostorno i prilagodljivo
  Sjedala Tourneo Couriera jednako su udobna kao i opuštajuća, te praktična i izdržljiva. Zbog svojeg dizajna sjedala su i izuzetno prilagodljiva. Zadnja se sjedala, primjerice, dijele 60/40 i moguće ih je preklopiti i pomaknuti naprijed u prostor za noge, čime se stvara više prostora za prtljagu.

  Obogaćen prostorom
  U kabini ćete osjetiti raskoš unutrašnjosti, koji nudi dovoljno prostora za vas, vaše putnike i svu vašu prtljagu.

  Prtljagu ćete lako organizirati
  S podesivom policom za prtljagu jednostavno i najbolje moguće iskoristit ćete prtljažni prostor. U gornjem položaju polica nudi prostor za prtljagu, koji je veći nego u brojnim drugim automobilima. U srednjem položaju omogućava odvajanje velikih ili teških predmeta od manjih. Policu možete i okomito prisloniti uz zadnja sjedala, te tako iskoristiti otvoreni prostor za bilo koji drugi oblik tereta.

  Inteligentan prostor za sve vaše uređaje
  Postolje MyFord osmišljeno je za satelitsku navigaciju, pametni telefon i MP3 player, a opremljeno je priključkom za USB.

  Više prostora za odlaganje na dohvat ruke
  Veliki središnji dio konzole omogućava vam da sve ključne stvari za svoje putovanje imate pri ruci i sigurno spremljene od neželjenih pogleda. Na izbor je prostor za sve u veličini A4 (mape, bilježnice, knjige), a na svakoj strani konzole nalazi se i priručni držač za čaše.

  Neka vam bude udobno
  Bez obzira jesu li putovanja kratka ili dugačka, za volanom vam uvijek treba biti udobno. Vozačevo sjedalo može se podesiti u šest smjerova, opremljeno je okretnim gumbom za podesivost visine i nagiba, a uključuje i lako podesivu potporu za kralježnicu i središnji naslon za ruke. Osim toga, možete se odlučiti i za grijana sjedala za vas i vašeg suvozača, koji svoje sjedalo može podesiti u četiri smjera.

  Potpuno podesiv volan
  S volanom, koji vam omogućava podesivu visinu i dubinu, lako ćete pronaći svoj idealan položaj za vožnju.

  Izvrsno ukomponirana glazba
  Napredni audio sustav, koji je osmišljen kako bi se pronašao najjači radijski signal i najbolja kvaliteta zvuka, uključuje vrhunske auto zvučnike sprijeda i straga, te pojačala na obje strane. Bez obzira kakvu glazbu volite slušati i želite li je emitirati sa USB sticka ili auto sustava za zabavu, Tourneo Courier je predivno mjesto za slušanje glazbe.

  Fordov Easy Fuel sustav za sprječavanje natakanja pogrešnog goriva
  Zahvaljujući Easy Fuel sustavu u vaš kombi je praktički nemoguće natočiti pogrešnu vrstu goriva jer pogrešna mlaznica jednostavno neće odgovarati. Kod Easy- Fuel sustava nema čepa od spremnika, pa tako niti uprljanih ruku.

  Vjetrobransko staklo brzo se čisti uz funkciju Quickclear
  Pomoću ove pametne funkcije u ledena zimska jutra lakše ćete krenuti na put. Jednostavno pritisnite tipku i sustav će odmrznuti ili odrositi staklo u samo nekoliko sekundi, čak i kod temperatura ispod ništice.

  Namjestite idealnu temperaturu koja vam odgovara
  S dvosturkim elektorničkim klima uređajem sa automatskom regulacijom temperature (DEATC), koja je na izbor kao dodatna oprema, možete namjestiti temperature koje odgovaraju i vama i vašem suputniku, a sustav je kao takvu održava pomoću napredne klimatizacije.

  Vrata prtljažnika na gumb
  Za jednostavno podizanje prtljažnih vrata morate samo pritisnuti gum ispod kvake vrata i tako ćete lako doći do prtljažnog prostora i zadnjeg putničkog dijela.

  Brisači koji se automatski prilagođavaju kiši
  Brisači vjetrobrana sa senzorom za kišu uključuju se kada je na vjetrobranu otkrivena vlaga, a zatim prilagođavaju svoju brzinu kako bi obrisali sve što trenutno vrijeme donese. Odaberite jednu od šest različitih razina osjetljivosti kako bi odredili koliko se vlage mora akumulirati prije pokretanja brisača. Brisači vjetrobrana sa senzorom za kišu dostupni su kao dodatna oprema u kompletu s automatskim svjetlima. (više u nastavku)

  Svjetla koja se uključuju automatski kada je to potrebno
  Novi Tourneo Courier ima senzore koji detektiraju smanjenu razinu svjetla i automatski aktiviraju svjetla na vozilu. Primjerice, pri ulasku u tunel. Vožnja s takvim svjetlima je jednostavnija i sigurnija. Automatska svjetla su dostupna kao dodatna oprema u kompletu s brisačima koji se automatski prilagođavaju kiši. (više o tome u nastavku)

Bookmark & Share