Uživajte su snazi i ekonomičnoj potrošnji

Na raspolaganju je dobroimati nekoliko elemanata snage, ali da oni pritom nisu skupi. Zato su snažni benzinski i dizeli motori Tourneo Couriera osmišljeni kako bi potrošnja goriva bila ekonomična, u što ćete se i sami uvjeriti.

 • Snaga

  Najbolji benzinski motor
  Novi 1,0-litreni 3-cilindarski benzinski motor EcoBoost sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem razvije 100 KS i 170 Nm okretaja. U kombinaciji s drugim tehnologijama za uštedu goriva, kao što je Auto-Start-Stop, ovaj nagrađeni motor jamči snagu, koju bi očekivali inače od običnog 1,6-litrenog motora, s time da postiže 24 % manju potrošnju i 25 % manju emisiju CO2, koje iznose svega 119 g/km.

  Dva najbolja dizel motora u svom razredu
  Štedljiv 1,5-litreni motor Duratorq TDCi razvije 75 KS, te stvara malu potrošnju goriva i nisku emisiju CO2:
  3,9 l/100 km in 103 g/km (sa sustavom Auto-Start-Stop). Ako želite ekonomičniju potrošnju goriva, 1,6-litreni motor TDCi razvije 95 KS i (sa sustavom Auto-Start-Stop i sustavom za ograničavanje brzine do 100 km/h) postiže 3,7 l/100 km, sa CO2 ispustima samo 97 g/km.

 • Ekonomičnost

  Vrhunski dizelski i revolucionarni benzinski motori mogu smanjiti broj zaustavljanja na benzinskim crpkama ( a time iukupni račun za gorivo). Vanjština automobila osmišljena je za bolju aerodinamičnost, što također utjeće na uštedu prilikom potrošnje goriva. I druge tehnologije doprinose dodatnoj ekonomičnosti, a na troškovima ćete uštedjeti i zbog dugih servisnih intervala.

  Manja potrošnja goriva uz sustav Auto-Start-Stop
  Ova tehnologija, koja je na raspolaganju kao dodatna oprema, automatski zaustavi motor kada se vaš kombi zaustavi na semaforu ili u koloni. Kada ste spremni za nastavak vožnje samo pritisnite kvačilo, odaberite prvu brzinu i sutav će ponovno upaliti vozilo. Auto-Start-Stop je izrazito učinkovit u gradu i na gradskim ulicama gdje smanjuje potrošnju goriva za do 10 % (gradska vožnja).

  Dugački servisni intervali za manju odsutnost vozila sa ceste
  Svi dijelovi i sve komponente novog Tourneo Couriera osmišljeni su za maksimalnu izdržljivost i traju duže vremena bez servisiranja. Zato su servisni intervali postavljeni na svakih 30.000 km ili 1 godinu.

 • Upravljivost

  Jednostavno okretanje
  Tourneo Courier ima mali okretajni krug, pa manevriranje po uskim ulicama više neće biti stresno. Okretajni krug je svega 10,5 m (između rubnika) i moguće ga je izvesti sa samo 2,6 okretaja volana iz jednog krajnjeg položaja u drugi.

  Okretanje i putovanje bez napora
  Električni servo upravljač (EPAS) automatski se prilagodi kako bio mogućio jednostavnije upravljanje kod parkiranja u suženim prostorima i čvršće upravljanje s više nadzora na autocestama. Za razliku od uobičajenog servo upravljača, koji radi neprestano i troši energiju i gorivo, naš EPAS radi samo kada je potrebno i tako dodatno brine o potrošnji.

Bookmark & Share