Smirujuć u svakom pogledu

Smanje stres na uzbrdici, automatski pozivaju hitne službe, upozoravaju vas ako je tlak u gumama niži: tehnologije Tourneo Couriera za vas naprave sve to i mnogo više. Vozilo je opremljeno i s nizom sigurnosnih i zaštitnih sustava osmišljenih kako bi vam pružili maksimalnu sigurnost i zaštitu vozila.

 • Pomoć vozaču

  Ford SYNC s funkcijom Pomoć u nuždi može pozvatiu pomoć i kada vi to ne možete
  Bitan dio sustava Ford SYNC, koji može spasiti život, je Pomoć u nuždi. U slučaju nezgode  u kojoj je aktiviran zračni jastuk ili je isključena pumpa za gorivo, ova tehnologija umjesto vas može automatski pozvati nadležne hitne službe. Možete uspostaviti poziv i razgovor s hitnim službama, ako vam je to potrebno. Sustav će posredovati ključne informacije, ako što su GPS-koordinate, čak i ako niste pri svijesti.* 
  * Fordova Pomoč u nuždi djeluje u više od 30 europskih država. Ova funkcija djeluje kada je povezana s mobilnim telefonom kojeg imate sa sobom, kada se aktivira zračni jastuk (ne uključuje zračne jastuke na koljenima) ili kada senzor koji prepozna udarac isključi crpku za gorivo. Govorna funkcija i Pomoć u nuždi nisu na raspolaganje na svim europskim jezicima.

  Dodatni nadzor pri kretanju uzbrdo
  Sustav pomoći pri kretanju na uzbrdici sprječava klizanje vozila unatrag. Radi na način da održava pritisak na kočnicu dodatnih 2,5 sekunde i time vam daje više vremena za prebacivanje stopala sa papučice kočnice na papučicu gasa. Sustav je također koristan prilikom kretanja i zaustavljanja na skliskim površinama. 

  Optimalna vuča uz minimalan napor
  Naš napredni sustav za dinamičku kontrolu vuče (TCS) sprječava prekomjerno proklizavanje kotača i pruža optimalnu vuču, prijenos snage i stabilnost u trenutku kada ih najviše trebate. Sustav stalno prati i prilagođava količinu snage koja je dodijeljena svakom kotaču kako bi se osigurao najbolji mogući kontakt s podlogom i vuča prilikom ubrzavanja.

  ESC pomaže sačuvati potpunu kontrolu u svim uvjetima
  ESC vam pomaže očuvati nadzor u svim uvjetima.
  Elektronski program stabilnosti (ESC) kontinuirano nadzire rad vašeg kombija. Otkriva bilo kakva odstupanja od odabranih putanja i automatski ispravlja položaj vozila na cesti i pomaže vam zadržati kontrolu nad vozilom. Ova tehnologija također pomaže smanjiti zaustavni put pri naglom kočenju.

  Upozori vas ako padne tlak u vašim gumama
  Bitno je uvijek imati pravilno napunjene gume, čime štedite gorivo, čuvate pneumatike i brinete za svoju sigurnost. Zato senzori prate svaki kotač i upozoravaju vas ukoliko dođe do problema, tako da možete lako zaustaviti vozilo, provjeriti i ponovno napuniti gumu ili je po potrebi i zamijeniti.

 • Sigurnost

  Sustav stabilnosti prikolice
  Sustav stabilnosti prikolice otkriva vijuganje ili zanašanje prikolice i smanjuje brzinu Transit Connecta, te na taj način pomaže u rješavanju problema, a kako bi osigurao veću kontrolu prilikom vuče. Vozilo usporava smanjenjem okretnog momenta i postupnim povećavanjem sile kočenja na sva četiri kotača. 

  Više snage za skretanje u nuždi
  Pomoć kod skretanja u nuždi (EBA) vašemu kombiju omogućava najveću učinkovitost kod skretanja u nuždi. Ovaj sustav prepoznaje koliko ste snažno pritisnuli kočnicu i tu silu po potrebi automatski poveća.

  Stalna zaštita od preokretanja 
  Sustav za sprječavanje preokretanja (ROM) prati vaš kombi i prepoznaje opasne uvjete zbog kojih bi se vozilo moglo prevrnuti. Sustav nakon toga uključi ESC, koji nadzire brzinu i vraća vozilu stabilnost.  

  Zračne zavjese te prednji i bočni zračni jastuci za vas i vašeg suvozača
  Tourneo Courier je na izbor sa zračnim zavjesama, prednjim i bočnim zračnim jastucima za vozača i suvozača te s poboljšanim aktivatorima sustava. Na ključnim točkama u vozilu nalaze se i napredni senzori koji jamče brzu i kontoliranu reakciju.  

  Jeste li vezani sigurnosnim pojasom?
  Sigurnosni pojasevi na stražnjim sjedalima s namatanjem ugrađeni su kao standarna oprema, a automobil putnike i zvučno upozorava ukoliko nisu vezani.  

  Da bi se osigurala sigurnost djece
  Ako putujete s djecom, na sjedalima sa obje strane u drugom redu na izbor su i pričvršćenja ISOFIX za dječje sjedalice. 

 • Zaštita

  Vi birate koja vrata želite zaključati i otključati

  Vozilo je serijski opremljeno s daljinskim središnjim zaključavanjem. U ovom novom sustavu zaključavanje je sigurnije nego ikad. To je stoga što može otvoriti svaka pojedina vrata, bez automatskog otključavanja ostalih vrata. Ostala vrata ostaju čvrsto zaključana sve dok pritisnete sigurnosni prekidač na vozačevim vratima. Ovaj se prekidač može koristiti za kontrolu zaključavanja i otključavanja svih vrata vozila.

  Protuprovalne brave
  Sve brave su zaštićene protiv krađe oklopom koji sprječava rezanje, bušenje ili razbijanje.

  Dvije vrste alarmnih naprava s visokim performansama
  Vanjska alarmna naprava štiti vaše vozilo tako što se upali ako se vrata otvaraju na silu. Za još veću zaštitu odaberite alarmni sustav Thatcham Category 1. Ovaj sustav se automatski upali kada zaključate vozilo i stvara snažan zvučni signal prilikom upada u vozilo, kod podizanja vozila ili ako senzori pokreta raspoznaju ikakvo kretanje u unutrašnjosti vozila.  

Bookmark & Share