Bluetooth® s glasovnom kontrolom

Bluetooth® s glasovnom kontrolom Vam omogućuje upućivanje i primanje hands-free poziva, odabir glazbe, pronalazak uputa (dostupno na odabranim modelima) pa čak i podešavanje temperature uz pomoć jednostavnih, izgovorenih naredbi.

Tehnologija je jednostavna za korištenje i dizajnirana je kako bi izvukla najviše od naprednih značajki Vašeg automobila dok vozite.

 • Početak

  Početak

  Prije početka korištenja telefona u svom Fordu, morate stvoriti Bluetooth® vezu. Dakle, ako je potrebno, provjerite korisnički priručnik Vašeg mobilnog telefona za Bluetooth® i nakon toga:


  • Uključite Bluetooth funkciju telefona.
  • U izborniku Bluetooth na telefonu, potražite i odaberite "Ford Audio".
  • Osobni PIN će se pojaviti na zaslonu radija. Unesite PIN u svoj mobilni telefon.
  • Ako se na zaslonu radija ne pojavi PIN, unesite '0000' u svoj mobilni telefon a zatim PIN koji se pojavljuje na zaslonu radija.
  • Ako Vas telefon pita želite li da ova veza bude automatska u budućnosti, potvrdite s "Da."
  • Sada je Vaš telefon aktivan i možete koristiti handsfree funkcije.


  Savjeti:

  Ako autorizirate Bluetooth® vezu s Ford Audio, telefon će se automatski spojiti kad se pokrene vozilo (pogledajte korisnički priručnik za telefon).


  • Ako je Bluetooth veza nestabilna, može pomoći da restartate svoj mobilni telefon povremeno.
  • Možete prijaviti do šest mobilnih telefona u sustavu, ali samo jedan može biti aktivan telefon koji koristite za upućivanje ili primanje poziva.
  • Imate nekoliko opcija za upućivanje poziva koristeći svoj Ford audio sustav, koje su opisane u slijedećem odjeljku.

 • Telefoniranje putem Bluetooth®

  Ford Bluetooth® s glasovnom kontrolom Vam omogućuje da uputite ili prihvatite telefonske pozive, legalno i bez zaustavljanja.


  Diskretno postavljeni mikrofon čuje Vaše izgovorene naredbe, a za aktiviranje sustava jednostavno pritisnite tipku "Upravljanje glasom" na svom upravljaču i izgovorite svoju naredbu. Na primjer, da biste pristupili kontroli klima uređaja (ako je u opremi), samo izgovorite "Klima." Za CD player, izgovorite: "CD", i tako dalje. Ako Vam je u bilo kojem trenutku potrebna pomoć pri korištenju sustava, samo izgovorite: "Pomoć".


  Nakon što ste pritisnuli tipku "Upravljanje glasom" za aktiviranje sustava, možete koristiti jednostavne naredbe kao što su "biranje broja" za korištenje Bluetooth® mobilnog telefona.


  Upućivanje i primanje poziva, hands-free


  1. Biranje unošenjem brojeva na tipkovnici radia
  Telefonski broj koji želite nazvati možete upisati ručno. Pritisnite tipku "Telefon" na svojoj radio tipkovnici i unesite broj. Zatim pritisnite zelenu tipku na prijemniku s oznakom "Biraj", a sustav će Vas povezati. Možete prekinuti poziv pritiskom na crvenu tipku prijemnika s oznakom "Kraj". Neki radio modeli ne nude tu funkciju.


  2. Biranje putem glasovne kontrole
  Vaš Ford audio sustav može povezati poziv putem glasovne naredbe:
  Korak 1. Pritisnite tipku ´Voice´ (Mode tipka). Sustav će odgovoriti s "bip".
  Korak 2. Izgovorite "Telefon" i sustav će odgovoriti s "Telefon".
  Korak 3. Izgovorite "Biraj broj" i sustav će reagirati s " Broj molim Vas."
  Korak 4. Unesite željeni broj telefona kao što je opisano u nastavku. Sustav će odgovoriti sa telefonskim brojem i dodaje: "Nastavi."
  Korak 5. Nastavite s unosom broja ili izgovorite "Biraj". Sustav će odgovoriti s "Biram".


  Napomena: Izgovorite broj telefona u skupinama znamenki, ili kao neprekinuti slijed znamenki. Sustav će ponoviti znamenke kao skupinu. Molimo da ne koristite nikakve dodatne riječi.


  Savjet:
  Možete izgovoriti glasovnu naredbu "Biraj" odmah nakon što izgovorite puni broj. Kako bi se pojednostavilo biranje, možete koristiti glasovne naredbe za spremanje do dvadeset brojeva telefona pod njihovim odgovarajućim imenima, a onda nazvati ih putem direktorija ´Ime´. Za više detalja, molimo pogledajte svoj Ford priručnik za vozače.


  Biranje broja iz imenika, koristeći radijski sustav

  Audio sustav Vašeg automobila koristi osobni imenik pohranjen u Vašem mobilnom telefonu (pod uvjetom da telefon podržava ovu funkciju). Samo se kontakti pohranjeni u memoriju telefona prikazuju i prenose na vozilo. Kako biste iskoristili Vaše osobne unose, pritisnite tipku "Telefon" na vašem radiju. Pogledajte u izbornik 'Imenik' za odabir stavke koju želite i pritisnite zelenu tipku na prijemniku za "Biranje".


  Biranje broja iz popisa poziva pomoću radijskog sustava

  Drugi način za uspostavu poziva je korištenje popisa poziva mobilnog telefona (pod uvjetom da Vaš telefon podržava ovu funkciju).
  Pritisnite tipku "Telefon" i izaberite iz izbornika: Propušteni pozivi, Primljeni pozivi ili Birani brojevi.
  Odaberite broj koji želite iz tamo pohranjenih telefonskih brojeva i pritisnite zelenu tipku prijemnika za "Biranje".


  Primanje poziva


  Dolazne pozive možete prihvatiti zelenom tipkom prijemnika obilježenom kao "Prihvati" ili tipkom 'Telefon'.

 • USB / iPod korištenje

  Uživanje u glazbi s mobilnog telefona


  Možete povezati više različitih mobilnih izvora glazbe s Vašim Ford audio sustavom i uživati u svakom zapisu u visokoj kvaliteti stereo zvuka.
  Ovisno o audio sustavu, možete birati između slijedećih izvora glazbe:


  USB mediji za pohranu
  Samo umetnite USB stick u USB priključak (na primjer) i odaberite ga kao izvor reprodukcije u izborniku audio sustava. Vidjet ćete strukturu datoteka Vašeg USB sticka na zaslonu. Podržani audio formati: MP3, WMA** i WAV.


  Apple iPod / iPhone
  Možete koristiti Vaš iPod ili iPhone jednostavno baš kao što i obično koristite Ford audio sustav. Za najbolju operativnu udobnost i optimalnu kvalitetu zvuka, preporučujemo korištenje originalnog Apple USB kabla.

  Bluetooth® izvor glazbe
  Putem Bluetooth veze možete reproducirati pjesme bežično s Vašeg mobilnog telefona.


  Kako aktivirati željeni izvor glazbe
  Spojite glazbeni player koji želite koristiti na svoj Ford audio sustav. Odaberite željeni izvor (USB, iPod ili Bluetooth) pritiskom na "AUX" tipku više puta dok se ne prikaže željeni izvor, ili koristite glasovnu naredbu i uređaj koji ste odabrali automatski će početi s reprodukcijom.


  Savjet:Također možete koristiti USB port za punjenje baterije Vašeg mobilnog uređaja.

  * Mobilne glazbene funkcije dostupne su samo s 'USB/ iPod paketom opreme. U tom slučaju, Vaš automobil će biti opremljen USB priključkom, koji se nalazi, ovisno o modelu automobila: ili u pretincu za rukavice, središnjoj konzoli ili naslonu za ruke.

  ** DRM zaštićene WMA datoteke neće se reproducirati.

 • Glasovna kontrola

  Kontrolirajte telefon i glazbu svojim glasom


  Glasovne naredbe omogućuju Vam da upravljate i svojim Ford audio sustavom i mobilnim telefonom. Možete kontrolirati nekoliko funkcija pomoću postavljene liste jednostavnih glasovnih naredbi.


  Za aktiviranje sustava, samo pritisnite tipku "Upravljanje glasom" na svom upravljaču ili polugi i izgovorite svoju naredbu. Na primjer, da biste pristupili Vašem klima uređaju (ako je u opremi), samo izgovorite "Klima." Za CD player, izgovorite: "CD", i tako dalje.


  Većina Bluetooth® mobilnih telefona će biti u skladu s Fordom koji vozite i možete ga kontrolirati pomoću naredbe poput 'Biraj broj. "
  Ako Vam je u bilo kojem trenutku potrebna pomoć pri korištenju sustava, samo izgovorite: "Pomoć".

Bookmark & Share