Ford SYNC s AppLink

Ford SYNC s AppLink je napredna verzija Ford SYNC. To je tehnologija koja omogućuje pristupi kontrolu Vaših omiljenih aplikacija na Vašem pametnom telefonu preko Glasovne kontrole te audio sustava Vašeg automobila, kontrole na upravljaču, višenamjenskog zaslona i centralne upravljačke ploče.

Stvaranjem hands-free veze između Vašeg mobilnog telefona i Forda, možete ostati povezani, informirani i zabavljati se tijekom vožnje.

U ovom odjeljku možete detaljno saznati kako sustav funkcionira i kao da dobijete najviše iz njega.

 • Početak

  Početak

  Za korištenje Ford SYNC s AppLink, prvo morate preuzeti SYNC AppLink kompatibilne aplikacije za Android ili iOS pametni telefon a onda upariti i povezati uređaj s Vašim automobilom.


  Je li moj telefon kompatibilan? Da biste saznali, koristite alat Ford mobile compatibility .
  Napomena: iPhone-i ne moraju biti upareni s Bluetoothom® da bi radili s Ford SYNC s AppLinkom. iPhone korisnici moraju povezati SYNC USB priključak s Apple USB kablom.


  Vaš korak-po-korak vodič:


  • Preuzmite AppLink aplikacije (npr. Spotify) iz uobičajene trgovine Vašeg iOS ili Android pametnog telefona. Da biste uštedjeli vrijeme, možete vidjeti sve kompatibilne aplikacije u Ford App katalogu.
  • Povežite pametni telefon s Ford SYNC s AppLink sustavom putem: Bluetootha® (za Android uređaje) ili USB kablom (za Apple uređaje).
  • Odaberite aplikaciju ili iz izbornika 'mobilnih aplikacija' ili pritiskom na 'Voice' tipku i izgovoranjem naziva aplikacije.
  • Aplikacija dodaje naredbe na Ford SYNC s AppLink, a pristupiti im možete koristeći svoj glas, audio ili kontrolama na upravljaču Vašeg automobila.
  • Za Spotify, na primjer, možete odabrati popis za reprodukciju pomoću Sync prepoznavanja glasa. Samo izgovorite; "Odaberi Playlistu", izgovorite ime Playliste i Spotify počinje reprodukciju, a također prikazuje informacije o pjesmi na SYNC zaslonu. Osim toga, ako Vam je potrebna pomoć u bilo kojem trenutku izgovorite "Spotify Help" i Ford SYNC će izlistati sve moguće glasovne naredbe koje su na raspolaganju.


  Potrebna je samo Vaša dozvola:


  Za aktiviranje AppLinka, morate prihvatiti podatke sa zaslona za pristanak koji se pojavljuju kad prvi put pokušate koristiti sustav s bilo kojeg uređaja.

 • Korištenje s Vašim mobilnim telefonom

  Uparivanje telefona:

  • Provjerite je li Bluetooth značajka na telefonu uključena prije pokretanja 'Pretrage'.
  • Pritisnite Phone tipku. Kad audio zaslon prikaže da nema uparenih telefona, odaberite opciju "Dodaj".
  • Kad se pojavi poruka "počni uparivanje ' na audio zaslonu, potražite SYNC na Vašem telefonu kako biste pokrenuli postupak.
  • Kada se to zatraži, na zaslonu Vašeg telefona potvrdite šesteroznamenkasti PIN koji Vam je dao Ford SYNC na zaslonu radija. Na zaslonu će se prikazati kada je uparivanje uspjelo.
  * Ovisno o sposobnosti telefona i tržištu, sustav može pitati želite li postaviti trenutni mobilni telefon kao primarni uređaj (Ford SYNC automatski se pokušava spojiti s prvim prepoznatim telefonom pri pokretanju vozila).

 • Glasovne naredbe

  Mnoge glasovne naredbe su iste preko svake aplikacije. Na primjer: otvaranje i zatvaranje.

  Druge glasovne naredbe i naredbe za kontrole u vozilu se razlikuju za pojedine aplikacije i to je zato što svaki programer postavlja određene naredbe na koje će AppLink reagirati. Detaljnije informacije o tim naredbama pronaći ćete u Ford App katalogu.


  Kontroliranje aplikacija s općim glasovnim naredbama:


  • Ako koristite iOS: Pobrinite se da aplikacija koju želite koristiti radi u prvom planu prije početka vožnje. To nije nužno na Androidu.
  • Pritisnite 'Voice' tipku na upravljaču i izgovorite naziv aplikacije.
  • Za pregled kompatibilnih mobilnih aplikacija instaliranih na telefonu, pritisnite 'Voice', i izgovorite: "Popis mobilnih aplikacija" i Ford SYNC će izlistati sve dostupne aplikacije.

  Dok je aplikacija pokrenuta, pritisnite 'Voice' i izgovorite bilo koju od naredbi koje se obično koriste za kontrolu aplikacija, možete reći: "Pomoć " da biste dobili popis mogućih naredbi.

  Za prebacivanje na drugu aplikaciju, kad je pokrenuta aplikacija na Ford SYNC u kombinaciji s Vašim Android pametnim telefonom, pritisnite 'Voice' tipku i izgovorite naziv aplikacije koju želite otvoriti.

  Za zaustavljanje aplikacije samo pritisnite 'Voice' i izgovorite: "Zatvori ." To ne zatvara aplikaciju na Vašem telefonu, već samo na SYNC.

 • Često postavljana pitanja

  Postoje li ikakvi troškovi za korištenje AppLink?
  Ne, ako imate AppLink kompatibilne aplikacije na svom kompatibilnom pametnom telefonu neće nastati nikakvi dodatni troškovi od strane Forda.


  Koji su troškovi prijenosa podataka prilikom korištenja AppLink?
  Primjenjivat će se standardne brzine prijenosa podataka. Ford nije odgovoran za bilo kakve dodatne troškove koje možete dobiti od davatelja usluga, kada Vaše vozilo prima podatke putem povezanog uređaja. To uključuje dodatne troškove prilikom vožnje u područjima u kojima ste u roamingu ili izvan kućne mreže.

  S vremena na vrijeme neki podaci moraju biti poslani s AppLink na pozadinski poslužitelj (npr VIN, SYNC broj modula, anonimne statistike o upotrebi i ispravljanje pogrešnih informacija). Ta ažuriranja mogu se odvijati automatski, što bi moglo dovesti do određenih minimalnih troškova.


  Utječe li AppLink na to kako aplikacija radi ili na brzinu podatkovne veze?
  Ne. Ako imate sporu podatkovnu vezu na telefonu prilikom korištenja aplikacije daleko od svog vozila, ili ako aplikacija funkcionira slabo kad ste daleko od svog vozila, možete očekivati iste performanse pri korištenju AppLink. AppLink je samo prolaz kojim se kompatibilne aplikacije povezuju s Vašim automobilom; on ne poboljšava i ne degradira performanse ili rad na telefonu.


  Kako se Ford SYNC s AppLink povezuje s telefonima?
  To je jednostavno: AppLink povezuje se s Androidom putem Bluetootha®, a s Apple iOS-om koristi žičnu vezu putem USB priključka.


  Je li moj postojeći Ford SYNC sa sustavom pomoći u nuždi kompatibilan s AppLink?
  Kako je ovaj sustav pojačan, originalni Ford SYNC hardver nije kompatibilan s AppLink i ne može se nadograditi.


  Tko razvija aplikacije za AppLink?
  Aplikacije će biti razvijene od strane neovisnih "Partnera za aplikacije' ; koristeći Fordov alat za razvoj softvera. Ovi partneri moraju biti u skladu s ključnim Ford smjernicama i zahtjevima za AppLink aplikacije.


  Gdje su aplikacije dostupne?
  Odobrene AppLink aplikacije su dostupne za preuzimanje izravno iz Apple App Store-a i Google Play-a. Također, cijeli popis možete pronaći i u Ford App Catalogue.


  Kako mogu provjeriti koje su aplikacije kompatibilne na svom telefonu?
  Da biste vidjeli kompatibilne mobilne aplikacije instalirane na telefonu, pritisnite Voice i izgovorite; "Popis mobilnih aplikacija". Aplikacije koje nisu pokrenute na iPhone-u ili nikada nisu bile pokrenute na Androidu, neće se pojaviti.


  Mogu li uputiti poziv tijekom korištenja aplikacije s Ford SYNC?
  Da. Možete uputiti telefonski poziv kad je aplikacija pokrenuta pritiskom na 'Voice' tipku i izgovarajući: "Zovi " ili "Biraj", zatim broj.

Bookmark & Share