Focus ST

Focus ST

Novi Focus ST najmoćniji je Focus do sada

Dostupan s novim, još jačim motorom, ST sportskim podvozjem i pametnijom tehnologijom. Potpuno novi Focus ST donosi izvanrednu dinamiku vožnje i cjelovito vozačko iskustvo koje ćete uskoro moći doživjeti i sami.

PRILAGODITE SVOJE VOZAČKO ISKUSTVO

Novi Focus ST pruža vrhunsko iskustvo vožnje. S odabranim načinima vožnje, uključujući Normal, Slippery, Sport i Track, možete bez problema transformirati svog Focusa iz sofisticiranog putnika u uzbudljivi automobil izvrsnih performansi. Precizno podešena šasija kombinirana je s kontinuirano  upravljanim podvozjem (CCD), koje stalno prilagođava postavke ovjesa kako bi osigurao izvanrednu kvalitetu i dinamiku vožnje, bez obzira na uvjete. Ovo je Focus koji je izgrađen za cestu i rođen za stazu.

KAD IZVEDBA ZADOVOLJAVA PROFINJENI DIZAJN

Focus ST stvoren je da se ističe. Interijer je dizajniran tako da odgovara njegovom karakteru. Sjedala RECARO s potpisom marke ST upotpunjena su sportskim upravljačem ravnog dna. Aluminijski ručni mjenjač i legure papučica upotpunjuju sportski izgled. Ford SYNC 3 vam daje kontrolu nad svime, od postavki klime uređaja i zvuka do postavki vašeg mobilnog telefona i satelitske navigacije – sve putem intuitivnog 8-inčnog zaslona u boji osjetljivog na dodir ili pomoću jednostavnih glasovnih naredbi*. Dok vam B&Q zvučni sustav omogućuje slušanje omiljene glazbe baš onako kako vi to želite.

*Glasovna kontrola dostupna je na engleskom jeziku.

STVOREN DA VAS IMPRESIONIRA

Ovo je najmoćniji, najosjetljiviji i najzabavniji Focus ST ikad napravljen. S 280 KS i 420 Nm okretnog momenta, potpuno novi Focus ST može postići 0-100 km/h za manje od šest sekundi. Njegova je tehnologija pomno dizajnirana kako bi vožnja bila pravi užitak, bilo da se nalazite na gradskim cestama ili na stazi. I po prvi put, elektronički diferencijal s ograničenim proklizavanjem maksimizira kontrolu i omogućava vam da osjetite svaki zavoj.

PAMETNA SIGURNOSNA TEHNOLOGIJA

Novi Focus ST opremljen je tehnologijama koje pomažu u zaštiti vas, vaših putnika i ostalih sudionika u prometu. Elektronska kontrola stabilnosti (Electronic Stability Control – ESC) stalno nadzire stanje vozila. Ako sustav otkrije gubitak kontrole upravljanja, automatski može aktivirati sustave za  održavanje stabilnosti. Veće komponente kočnica pružaju bolje performanse kočenja. Na raspolaganju je i Sustav automatskog kočenja kod opasnosti od sudara i prepoznavanja pješaka (Pre-Collision Assist with Pedestrian Detection) koji vas upozorava na potencijalne prepreke na putu te po potrebi automatski aktivira kočioni sustav vozila.