EDM Website Privacy Notice template

Pravila o zaštiti privatnosti Web stranice

Pravila o zaštiti privatnosti Web stranice obuhvaćaju sljedeća područja:

  • Tko prikuplja i obrađuje Vaše podatke
  • Kome proslijeđujemo Vaše osobne podatke
  • Prijenos Vaših osobnih podataka u treće zemlje
  • Koje ćemo osobne podatke prikupljati i obrađivati
  • Kako koristimo Vaše osobne podatke
  • Na koje se pravne osnove pozivamo prilikom korištenja Vaših osobnih podataka
  • Koliko dugo zadržavamo Vaše osobne podatke
  • Vaša prava
  • Druge web stranice i društvene mreže
  • Ažuriranje Pravila o zaštiti privatnosti Web stranice

Tko prikuplja i obrađuje Vaše podatke

Ova web stranica posvećuje veliku važnost zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Pravila o zaštiti privatnosti web stranice opisuju na koji način Grand Dalewest d.o.o. prikuplja, obrađuje i pohranjuje Vaše osobne podatke. Napominjemo kako se obrada prikupljenih osobnih podataka temelji na jednoj od zakonitih osnova obrade sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka EU 2016/679 i Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka NN 42/2018. Uz ova Pravila o zaštiti privatnosti neki od Fordovih proizvoda i usluga (uključujući i neke Ford aplikacije) posjeduju svoja pravila o zaštiti privatnosti koja detaljnije opisuju kako se Vaši osobnipodaciprikupljaju, obrađuju i pohranjuju.

Kome proslijeđujemo Vaše osobne podatke

Vaši osobni podaci mogu biti dati na uvid:

  • Tvrtkama ili drugim organizacijama koje smo angažirali za pružanje usluge u naše ime kao što su tvrtke za web hosting, pružatelji poštanskih usluga, pružatelji analitičkih usluga, servisi za organiziranje događanja i pružatelji informacijskih tehnologija; tvrtki Metronet telekomunikacije d.d. koja pruža uslugu hostinga za e-mail platformu čiji Sustav zaštite privatnosti je dostupan ovdje;
  • Tvrtkama ili drugim organizacijama za koje ste nas zatražili ili se pak složili da s njima dijelimo Vaše osobne podatke; 
  • Trgovcima i našim partnerima gdje je ovo nužno da bi Vam se pružio proizvod ili usluga;
    -Osiguravajuće kuće (Allianz osiguranje, Croatia osiguranje, Jadransko osiguranje)
    -Leasing kuće
    -BDO Croatia d.o.o. za reviziju
    -CVH – Centar za vozila Hrvatske
    -HAK d.o.o.
    -Euroagram d.o.o.
    -Microlab d.o.o.
  • Profesionalnim savjetnicima (kao što su pravnici i računovođe); 
  • Bilo kojoj agenciji za provedbu zakona, sudu, državnom tijelu ili bilo kojoj trećoj strani gdje vjerujemo da je ovo neophodno za udovoljavanje pravne ili regulatorne obveze ili za zaštitu naših prava, prava treće strane ili individualne osobne sigurnosti ili pak za otkrivanje, sprječavanje ili bilo koji drugi način razmatranja slučajeva prevare, sigurnosti i sigurnosnih problema; ili
  • Bilo kojoj trećoj strani koja kupi ili joj mi preneseno sav ili znatan dio naše imovine i poslovanja. Ukoliko se takva prodaja ili prijenos dogodi poduzeti ćemo sve razumne mjere kako bismo osigurali da entitet kojem predajemo Vaše osobne podatke iste koristi u skladu s ovim Pravilima o zaštiti privatnosti.
  • Poduzeću Ford Motor Company koji dijeli podatke i sa članicama  (sestrama firmama) koje se jednim imenom zovu Ford Company Group.

Ford također može prenijeti Vaše osobne podatke poduzeću Ford Motor Company (US-48126 Michigan, Dearborn, One American Road), drugim tvrtkama u Ford Motor Company grupi diljem svijeta ("Ford Company Group") i njihovim pružateljima usluga. Podaci se dijele s tvrtkom Ford Motor Company (USA) koja Fordu pruža usluge informacijskih tehnologija. Prilikom prijenosa Vaših osobnih podataka osigurati ćemo da se isti koriste za potrebe koje su u skladu s ovim Pravilima. Popis svih poduzeća unutar Ford Motor Company grupe je dostupan na Ford Global Links web stranici.

Prijenos Vaših osobnih podataka u treće zemlje

U pojedinim situacijama biti će potrebno proslijediti Vaše osobne podatke unutar grupacije Grand Automotive, što može uključivati i prijenos podataka izvan EU, konkretno Izrael, pri čemu su Vaši podaci u tom slučaju zaštićeni principom adekvatnosti kako je to prihvatila EU. Prilikom svih obrada poduzete su odgovarajuće organizacijske i tehničke zaštitne mjere (poštivajući informacijsku sigurnost) kako bi Vaši podaci bili sigurni i obrade provedene na predviđeni način. Organizacije koje su uključene u obrade Vaših podataka provjerene su sukladno članku 28. GDPR. Ukoliko želite znati više kako Grand Dalewest d.o.o. štiti Vaše podatke prilikom prijenosa istih u treće zemlje molimo da nas kontaktirate na adresenavedene u odjeljku „Vaša prava“.

Koje ćemo osobne podatke prikupljati i obrađivati

Grand Dalewest d.o.o. prikuplja osobne podatke s Web stranice:

  • Kada ispunjavate formulare (na primjer, ukoliko zatražite probnu vožnju te termin zakazivanja servisa) i
  • Automatski uporabom kolačića i sličnih tehnologija. O ovome možete saznati više na Fordovom vodiču za kolačiće.

Web stranica Vam omogućuje unos osobnih podataka uključujući:

  • podatke za identifikaciju i kontakt (ime, prezime, adresa, telefonski broj, broj mobitela, e-mail adresa)
  • podatke o Vašem vozilu: broj šasije Vašeg vozila ("VIN" - Vehicle Identification Number) putemkojega su nam dostupne određene informacije o Vašem vozilu kao što su model i godina proizvodnje vozila, softver koji vozilo koristi te tehničke specifikacije vozila

Dodatno mi:

  • prikupljamo Vaše osobne podatke ukoliko nas kontaktirate koristeći raspoložive alate na našoj Web stranici (na primjer, sačuvati ćemo podatke koje nam pružate kada nam pišete ili nas kontaktirate putem naših centara za korisničku podršku); i
  • možemo kombinirati informacije koje posjedujemo s informacijama o Vama ili Vašim interesima, informacijama o Vašem socioekonomskom i sociodemografskom statusu, mrežnim identifikatorima i trenutnim kontakt detaljima koje su prikupljene od treće strane kao što su marketinške agencije.
  • Grand Dalewest d.o.o. (ili treće strane koje su ovlaštene koristiti sustav u iste svrhe) informacije o prethodnim popravcima ili servisima može dati na uvid bilo kojem trgovcu automobila ili mehaničaru diljem svijeta koji trebaju popraviti ili servisirati Vaše vozilo. Informacije u sustavu Grand Dalewest d.o.o. također koristi kako bi omogućio dijagnostiku, popravak Vašeg vozila, za upravljanje i primjenu jamstvenih te sličnih proizvoda i usluga, za sigurnost proizvoda, u svrhu istraživanja i razvoja te kako bi udovoljio zakonskim obvezama.

Kako koristimo Vaše osobne podatke

Osobne podatke koje prikupimo putem naše Web stranice koristimo:

  • kako bismo ispunili Vaše zahtjeve (na primjer; kako bismo Vam rezervirali termin zaprobnu vožnju);
  • za upravljanje i poboljšanje našeg poslovanja te naše povezanosti s Vama;
  • za rješavanje Vaših upita;
  • za provođenje istraživanja;
  • kako bismo Vam dostavili promotivne materijale u skladu s Vašim komunikacijskim preferencijama;
  • kako bismo se pridržavali naših zakonskih i regulatornih obveza, kako bismo odgovorili na pravne procese i zahtjeve za informacijama koje izdaju državnatijela ili treće strane, za sprječavanje i otkrivanje prijevara ili za zaštitu Vaših prava i prava drugih; i
  • za upravljanje Web stranicom, prilagođavanje Web stranice Vama osobno te za razumijevanje kako se Web stranica koristi kako bismo ju mogli poboljšati.

Vaše osobne podatke možemo kombinirati i analizirati:

  • za pomoć pri razumijevanju, razvoju i poboljšanju naših proizvoda, procesa, usluga te marketinških i poslovnih strategija;
  • kako bismoVam prilagodili naše proizvode i usluge;
  • za bolje razumijevanje naših kupaca; i
  • za upravljanje i poboljšanje naše povezanosti s Vama.

Ovo može uključivati, na primjer, provođenje naše distribucijske strategije, procjenu učinkovitosti naših marketinških i korisničkih usluga, provođenje istraživanja tržišta i identificiranje proizvoda i usluga koje bi Vas mogle zanimati te kontaktiranje Vas u svrhu obavještavanja o takvim proizvodima i uslugama.

Željeli bismo osigurati da su naše komunikacije i interakcije relevantne za Vas čim je više moguće. Kao rezultat navedenog, povremeno bismo mogli koristiti informacije o Vama koje su prikupile treće strane, a koje bi nam pomogle odrediti koji bi Vas Fordovi proizvodi i usluge mogli zanimati. Tada bismo Vam mogli dostaviti informacije o tim proizvodima i uslugama sukladno Vašim komunikacijskim preferencijama te informacije koje smo prikupili o Vama dostaviti našim centrima za korisničku podršku, ukoliko ih kontaktirate. Također bismo mogli u suradnji s trećim stranama prikazati prilagođene oglase na društvenim mrežama ili, ukoliko ste pristali na uporabu kolačića, prilikom pretraživanja interneta/posjeta drugih web stranica (o ovome možete saznati više na Fordovomvodiču za kolačiće). Ispod, u odjeljku 'Vaša prava', možete saznati kako od nas možete prestati primati promidžbene materijale.

Vaše osobne podatke čuvamo u obliku koji se može identificirati a u vremenskom periodu koji je razumno potreban da bi se ispunile svrhe za koje smo te podatke prikupili i kako bismo se pridržavali naših zakonskih obveza. Ovo općenito znači čuvanje Vaših osobnih podataka dok vrijedi jedno od navedenog:

  • Vaši osobni podaci su razumno potrebni kako bi Vam se pružile usluge koje ste zatražili za sebe;
  • Vaši osobni podaci su razumno potrebni kako bismo mi zaštitili i branili naša prava ili vlasništvo (ovo je općenito relevantno uz zakonski ograničen vremenski period); ili
  • smo drugačije obvezni sačuvati Vaše osobne podatke, zbog važećih zakona ili regulativa (uključujući obveze zadržavanja podataka koje su definirane poreznim i računovodstvenim zakonima).

Na koje se pravne osnove pozivamo prilikom korištenja Vaših osobnih podataka

Postoji više pravnih osnova na koje se pozivamo kako bismo koristili Vaše osobne podatke te ćemo prikupljati i koristiti Vaše osobne podatke u sljedećim situacijama:

  • tamo gdje je upotreba Vaših osobnih podataka nužna za izvršavanje jednog ili više ugovora u kojima osobno sudjelujete ili pak kako bismo poduzeli mjere sukladno Vašim zahtjevima prije sklapanja ugovora. Na primjer, ovi ugovori mogu sadržavati uvjete pod kojima ulazite u natječaj ili sporazume koje sklapate za servisne proizvode;
  • tamo gdje je upotreba Vaših osobnih podataka unutar naših legitimnih interesa ili legitimnih interesa organizacija s kojima smo podijelili Vaše osobne podatke te smo osigurali da su Vaši osobni podaci i Vaša prava u odnosu na te informacije zaštićeni. Na primjer, možemo se pozvati na ovu pravnu osnovu ukoliko mi i/ili poduzeća unutar Ford Motor Company grupe koriste Vaše osobne podatke: za razumijevanje i poboljšanja naših (ili njihovih) proizvoda, usluga i/ili marketinških strategija; u svrhu istraživanja; za upravljanje i poboljšanje povezanosti s Vama i za administrativne svrhe; kako bismo doznali koje bi Vas informacije, proizvodi i usluge mogle vjerojatno zanimati te kako bismo Vam poslali ili pokazali informacije, ponude te online oglase za takve proizvode i usluge; za personalizaciju Vašeg iskustva naših proizvoda i usluga; kako bismo osigurali da se naši proizvodi i usluge dostavljaju i koriste u skladu sa zakonom te odredbama i uvjetima koji se na njih primjenjuju; i tamo gdje je potrebno za zaštitu ili obranu naših prava ili prava drugih ili vlasništva, ili za otkrivanje, sprječavanje ili suzbijanje; prijevara, sigurnosnih problema i problema zaštite privatnosti;
  • tamo gdje smatramo da je upotreba Vaših osobnih podataka nužna za udovoljavanje zakonskih ili regulatornih obveza kojima smo podložni;
  • u ograničenim okolnostima gdje smatramo da je potrebno kako bismo zaštitili nečiju sigurnost ili vitalne interese; i
  • tamo gdje ste pristali. Pozivamo se na Vaš pristanak, na primjer, pri prikupljanju tehničkih informacija poput podataka iz kolačića i sličnih tehnologija, kao što opisujemo u Fordovom vodiču za kolačiće, za upotrebu Vaših osobnih podataka za oglašavanje prema Vama putem e-maila, pošte, telefona i tekstualnih poruka. Vi zadržavate pravo povući Vaš pristanak u bilo kojem trenutku. Za više detalja molimo pogledajte odjeljak ovih Pravila pod imenom 'Vaša prava' koji se nalazi ispod.

Koliko dugo zadržavamo Vaše osobne podatke

Vaše osobne podatke nećemo obrađivati dulje nego je to potrebno i predviđeno pojedinom obradom, a što je utvrđeno zakonskim propisima RH kao i Uvjetima o prodaji i servisiranju vozila pojedinih proizvođača automobila, a posebno ime i prezime kupca s podacima o plaćanju čuvaju se sukladno Zakonu o računovodstvu 11 godina, a broj šasije vozila sukladno Zakonu o općoj sigurnosti proizvoda 10 godina te se nakon isteka tog perioda prestaju obrađivati. U slučaju zadržavanja osobnih podataka pri opozivu vozila, u slučaju reklamacija po jamstvu i odgovornosti proizvođača - gdje se potraživanja mogu podnijeti do 12 godina nakon kupnje Vašeg vozila.

Vaša prava

Kao pojedinac imate pravo saznati koje informacije o Vama imamo te u koje ih svrhe zadržavamo,imate i pravo na pristup tim informacijamate imate pravo na izmjeneistih ukoliko je potrebno. Također, u nekim slučajevima imate i pravo uložiti prigovor na upotrebu Vaših osobnih podataka, zatražiti nas da ograničimo ili izbrišemo Vaše osobne podatke ili nas zatražiti da Vam dostavimo Vaše osobne podatke u elektroničkom formatu koji se uobičajeno koristi kako biste ih Vi mogli podijeliti s drugim organizacijama.

U bilo koje vrijeme imate pravo na prigovor na obradu Vaših osobnih podataka, a na temelju osnova koje se odnose na Vašu specifičnu situaciju te nam time ne dopustiti daljnju obradu Vaših osobnih podataka. Ukoliko imate pravo na prigovor te iskoristite to pravo, a Vaš prigovor je opravdan, Vaše osobne podatke više nećemo obrađivati u te svrhe. Specifično, pravo na prigovor ne bi bilo moguće ostvariti ukoliko je obrada Vaših osobnih podataka nužna za poduzimanje radnji prije sklapanja ugovora ili za izvođenje već zaključenog ugovora.

Ukoliko imate pitanja ili nedoumica o tome kako Grand Dalewest d.o.o. koristi Vaše osobne podatke ili želite pristup informacijama koje Grand Dalewest d.o.o. ima o Vama ili želite ostvariti pravo na prigovor ili bilo koje drugo pravo u odnosu na Vaše osobne podatke molimo da nas kontaktirate:

na e-mail adresu info@granddalewest.hrili putem pošte na adresu Grand Dalewest d.o.o., Ljubljanska avenija 4, 10090 Zagreb.

Ukoliko imate prigovor na način kako Grand Dalewest d.o.o. koristi Vaše osobne podatke nadamo se da ćete prvo kontaktirati nas. No Vaš prigovor možete uputiti i Agenciji za zaštitu osobnih podataka koja je nadležna za provođenje i ispunjavanje svih prava i obaveza iz područja zaštite osobnih podataka u Republici Hrvatskoj.

 

Vaš pristanak za primanje marketinških komunikacija od Grand Dalewest d.o.o. možete povući u bilo kojem trenutku. Ukoliko više ne želite primati marketinške komunikacije od Grand Dalewest d.o.o.  molimo Vas da nam pišete na:

e-mail adresu info@granddalewest.hr

ili putem pošte na adresu

Grand Dalewest d.o.o.

Ljubljanska avenija 4

10090 Zagreb

Druge web stranice i društvene mreže

Naša Web stranica može sadržavati poveznice na druge web stranice koje nisu pod našom kontrolom te nisu obuhvaćene ovim Pravilima o zaštiti privatnosti. Ukoliko pristupite drugim web stranicama putem dostupnih poveznica, operateri tih web stranica mogu prikupljati Vaše informacije te ih koristiti u skladu s njihovim pravilima o zaštiti privatnosti. Njihova pravila o zaštiti privatnosti mogu serazlikovati od naših Pravila.Naša Web stranica Vam također može pružiti mogućnost da podijelite ili pratite informacije o Grand Dalewest d.o.o., samoj Web stranici, o dostupnim proizvodima i/ili uslugama putem Web stranice koristeći alate društvenih mreža treće strane (kao što su aktivna polja na ekranu: “podijeli”, “sviđa mi se” ili “prati”).Ovu mogućnost nudimo kako bismo stvorili interes za našu Web stranicu među članovima Vaših društvenih mreža te Vam dozvoljavamo da dijelite i pratite mišljenja, vijesti i preporuke o Web stranici s Vašim kontaktima. No trebali biste biti svjesni da dijeljenje osobnih podataka s društvenom mrežom može rezultirati prikupljanjem podataka od strane pružatelja društvene mreže te podaci mogu biti javno dostupni uključujući i putem Internet tražilica.Trebali biste uvijek pažljivo pročitati pravila o zaštiti privatnosti web stranice kojoj pristupate ili društvene mreže putem koje dijelite informacije kako biste razumjeli njihove prakse u pogledu privatnosti. 

Ažuriranje Pravila o zaštiti privatnosti Web stranice

Ukoliko tijekom razvoja naše web stranice i implementacije novih zakonskih zahtjeva, novih tehnologija, ili radi unapređenja naših usluga dođe do promjena u načinu na koji koristimo Vaše osobne podatke isto ćemo jasno i vidljivo objaviti na Web stranici. Zbog toga preporučujemo da povremeno pročitate ova pravila o privatnosti. Ukoliko se ne slažete s učinjenim promjenama molimo Vas da se ne služite Web stranicom.