Ford Ranger

Ford Ranger

Robustan i inteligentan
vožnja postaje iskustvo

Ranger je spreman za sve izazove – štedljiviji nego ikad, uz iznimnu snagu vuče i korisnu nosivost, najnovije tehnologije za veću udobnost vožnje te najveću dubinu gaza u klasi.

Svaki pojedinačni dio u Ford Rangeru proizveden je tako da bude pouzdan i čvrst sa samo jednim jasnim ciljem – kvalitetom stvorenom da traje. Ispitan do krajnjih granica! Od ledom prekrivenih prototipova pokretanih pri temperaturi od – 40 °c na 4500 metara nadmorske visine na kojoj nedostaje kisika do suncem okupanih vozila koja uzbrdo vuku potpuno natovarene prikolice na vrućini od 50 °c, Ford Ranger testiran je do krajnjih granica.

Pogon na četiri kotača

Kad god trebate stići na udaljeno mjesto, potrebni su vam snaga, moment i obilje vučne snage. Ford Ranger ima svega napretek, zahvaljujući, između ostalog, vrhunskom pogonu na 4 kotača s s elektroničkom kontrolom stabilnost (ESC).
Sustav pogona na četiri kotača Prianjanje na podlogu koje pruža novi sustav pogona na sva četiri kotača Ford Rangera optimiziran je sveobuhvatnim ESC sustavom. Dio sustava je i kontrola proklizavanja koja omogućuje savršeno iskustvo cestovne i terenske vožnje.

Sustav pomoći zadržavanja u prometnom traku

Potreban je samo trenutak nepažnje da vozilo skrene iz traka tijekom vožnje autocestom. Upozorenje za ostanak u voznom traku prepoznaje kada se približavate cestovnim oznakama bez uporabe pokazivača smjera i upozorava vas na to vibriranjem upravljača. Pomoć pri zadržavanju vozila u prometnom traku namijenjena je za primjenu upravljačkog momenta natrag prema voznom traku po kojem ste se kretali da biste uočili potrebu za određenom korektivnom radnjom. (dodatna opcija na modelima Limited i Wildtrak).

Suvremeni multimedijski sustav Ford SYNC 3

Novi Ford SYNC 3 s glasovnim upravljanjem i dodirnim zaslonom od 8 inča podržava pokrete za ,,povlačenje” i ,,zumiranje”. Bluetooth® i USB povezivost – zajedno s Apple CarPlay, Android Auto, Applink i Pomoći u hitnom slučaju – sve to omogućuje vam integraciju sustava SYNC 3 s pametnim telefonom. Možete također prilagoditi postavke početnog zaslona raspoređujući ikone aplikacija i prikaze pozadine kao što biste to učinili i na svojem tabletu ili pametnom telefonu te prebacivati izmedu dnevnog i noćnog režima rada te prilagođenih postavki za više korisnika. Funkcija Live Traffic® dostupna je putem aplikacije FordPass®/- Ford Service.

Usavršena izrada

Ako želite nešto napraviti kako treba, dopustite da to izvrši vaš Ranger. Impresivna snaga i mala potrošnja goriva, zajedno s ukupnom korisnom nosivošću do l.239 kg*, čine ga idealnim partnerom za prijevoz vaših stvari.
* Bruto kapacitet nosivosti ovisi o odabranom modelu