Auto@2030
konvencija

U Zagrebu se 17. lipnja održala najveća regionalna stručna konvencija automobilističke industrije u 2021. godini: “Auto@2030 - Adria”. Najznačajnije teme su bile električna vozila, digitalizacija auto industrije i mobilnost, ali i ostali megatrendovi koji će utjecati na automobilsku industriju u godinama koje dolaze. Na ovoj platformi znanja mogli su se čuti europski i regionalni lideri auto industrije, analitičari te predstavnici gotovo svih automobilskih marki u našoj regiji.

Tako je i direktor marke Ford na hrvatskom tržištu, Goran Vinovrški, iznio nekoliko svojih stajališta i perspektiva koje su emitirane na samoj konvenciji.

Goran Vinovrški, direktor marke Ford u Republici Hrvatskoj

Jedna od zanimljivijih činjenica koja se mogla čuti na konvenciji jest rečenica iz predavanja Darina Jankovića, direktora Jato Dynamicsa za Hrvatsku, a to je da: "Europsko tržište puno bolje prihvaća Plug-In hibride nego potpuno električna vozila".

Konvencija je bila namijenjena proizvođačima automobila, uvoznicima i mrežama auto kuća, kao i financijskim institucijama i rent-a-car kompanijama te brojnim auto zaljubljenicima – drugim riječima, svima kojima je bitno pratiti najnovije trendove koji dolaze, ali i razumjeti trenutne tektonske promijene koje su utjecale na nikad brže mijenjanje auto industrije. Zato je konvenciju bilo moguće pratiti i putem live prijenosa.