Misija

Kao globalna kompanija, za nas je važno da imamo standarde prema kojima možemo sami sebe ocijeniti – a da i drugi mogu ocijeniti nas.

Nazivamo ih 'naša vizija', 'naša misija' i 'naše vrijednosti'.

  • Naša vizija: postati vodeća kompanija na svijetu za automobile i usluge.
  • Naša misija: mi smo globalno raznolika obitelj, s ponosnim nasljeđem, koja je strastveno predana proizvodnji izvanrednih proizvoda i usluga.
  • Naše vrijednosti: radimo pravu stvar za naše ljude, naš okoliš i naše društvo, ali iznad svega za naše kupce. 

Zajednica

Mi želimo da naši kupci uživaju u vožnji Forda. Stoga, kako bi pomogli kupcima koji pate od alergija na prašinu i pelud, naši inženjeri su konstruirali sofisticirani filtar koji smanjuje pelud i prašinu u kabini automobila. 

To je samo jedan od nagrađenih načina kako mi oblikujemo naše automobile da bi pomogli našim kupcima da se osjećaju potpuno ugodno.

Ford je dobio službeni certifikat za zaštitu od alergija za svoju ponudu automobila uključujući modele Ka, Fiesta, Focus, C-MAX, Mondeo, S-MAX i Galaxy. Certifikat je izdala njemačka TÜV agencija nakon niza rigoroznih testova, što je dokaz da sve unutrašnjosti Fordovih automobila smanjuju rizik od alergija na najmanju moguću mjeru. Fordova ponuda automobila koji reduciraju alergije je također dobila službeno odobrenje britanske fondacije za alergije i europskog centra alergijske istraživačke fondacije (ECARF). Model Ford Kuga je predstavljen na Fordovom vrtu bez alergija na Bloom cvjetnom festivalu.

Zaštita djece

Nadamo se da nikada nećete morati iskusiti mnoge od sigurnosnih tehnologija u našim automobilima. Ipak, dobro je znati da proizvodimo automobile koji su među najsigurnijima na cesti. 

Korporativna socijalna odgovornost se odnosi na volju da se pomogne drugima, na ekološku osviještenost i toleranciju u društvu.
Korporativna društvena odgovornost 

Kao globalna kompanija, mi prihvaćamo svoju socijalnu odgovornost i predanost ljudima u cijelom svijetu. Dizajnirali smo specijalni program za promociju tolerancije i jednakih mogućnosti, te za aktivnu podršku socijalnih i ekoloških programa. Mi smo također prvi proizvođač automobila koji je dobio ISO 14001 certifikat, strogi ekološki standard, i to za sva naša postrojenja u cijelom svijetu.

Okoliš

Kao globalna kompanija imamo odgovornost prema svakoj zajednici u kojoj djelujemo, i okolišu u kojem živimo. Zbog toga smo stalno predani u pomaganju i podršci lokalnim stanovnicima.

Mi smo odgovorni za okoliš

Naravno, uvijek tražimo načine kako minimizirati utjecaj na okoliš, uporabom tehnologije i očuvanjem energije i izvora. Zbog toga smo prvi proizvođač automobila koji je prihvatio ekološki standard Iso 14001 za sva naša proizvodna postrojena u cijelom svijetu. Također su certificirani svi glavni dobavljači.

Misija:

Ford Hrvatska s ponosom predstavlja jednog od najvećih proizvođača automobila na svijetu, Ford Motor Company. U duhu uspješnog obavljanja svojeg poslovanja – prodaje automobila i pružanja postprodajnih usluga i servisa te sveukupnog nastupa na tržištu vodimo se sljedećim načelima:

  • Mi stavljamo svoje klijente na prvo mjesto i nećemo ih razočarati. 

  • Mi smo optimistična, poduzetna i ambiciozna tvrtka i nastojimo biti konkurentni i uspješni na tržištu. Poznavajući osjećaj uspjeha želimo ga podijeliti i s našim kupcima. 

  • Vrhunskom kvalitetom proizvoda koje predstavljamo i visokom razinom usluge koju pružamo stalno nastojimo da se naši klijenti osjećaju dobrodošli, sigurni i zadovoljni.