Odvažan stil i vrhunske performanse

 FORD KUGA PLUG-IN HIBRID

Inovativan u svakom pogledu

FORD TOURNEO CUSTOM PHEV

Fordova predanost punjenju u Europi

Ford je predan tome da pruži vrhunski izbor elektrificiranih vozila s jednostavnim pristupom za punjenje. 

KUĆNO PUNJENJE

Priključivanje vašeg hibridnog ili potpuno električnog vozila kod kuće osigurava vam vozilo spremno za vožnju kad god vam je to potrebno. ednostavno spojite svoje vozilo na standardnu ​​kućnu utičnicu i ostavite ga da se puni. Ovo nije najbrži način punjenja baterije zbog ograničene dostupnosti struje iz kućnih utičnica. Međutim, ne zahtijeva potrebu za dodatnim hardverom i stoga predstavlja isplativu i vrlo dostupnu metodu punjenja vašeg plug-in vozila.

JAVNE PUNIONICE

U cijelom asortimanu naših potpuno električnih i plug-in hibridnih vozila, osigurat ćemo javne kabele za punjenje kao standard ili kao dodatnu opremu, ovisno o modelu koji vama odgovara. To vam daje moć punjenja vašeg vozila Ford na bilo kojem više od 100 000 (i sve više!) mjesta diljem Europe - tako da možete biti sigurni kud god vas put odveze.

Brže punjenje kod kuće

Želite li punjenje svog potpuno električnog ili plug-in hibridnog vozila kod kuće učiniti što bržim? Ford Connected Wallbox je najbolje rješenje. Ford Connected Wallbox nudi brže vrijeme punjenja u usporedbi s punjenjem putem konvencionalne utičnice, čime se vaše potpuno električno ili plug-in hibridno vozilo puni preko noći. 

IONITY punionice

Ford je također jedan od osnivača jedne od najbrže rastućih mreža za punjenje u Europi: IONITY. IONITY će vozačima potpuno električnog Forda ponuditi vodeće brzine punjenja na tržištu po sniženoj cijeni. 

Jednostavno i praktično

Zahvaljujući FordPass aplikaciji, više se ne morate brinuti o stanju baterije vašeg vozila. Jednostavno otvorite aplikaciju FordPass kako biste provjerili stanje svoje električne baterije i treba li je puniti prije sljedećeg putovanja.

Također radimo u partnerstvu s tvrtkom NewMotion, koja gradi najveću europsku javnu mrežu za punjenje. Ovo vam partnerstvo omogućuje da putem svog pametnog telefona saznate gdje su najbliža javna punjača, kako doći do njih i koliko će koštati potpuno punjenje vašeg Plug-in hibrida ili električnog automobila ili furgona. Na svom potpuno električnom vozilu Ford također možete saznati koje se javne točke punjenja nalaze na vašoj ruti – što znači da možete puniti svoje električno vozilo dok ste u pokretu bez ugrožavanja trenutne rute.

IONITY

Električna revolucija ne odnosi se samo na tehnologiju vozila. Također ulažemo u infrastrukturu koja omogućuje putovanja na duže udaljenosti. IONITY je zajednički pothvat između Forda, BMW Grupe, Daimlera i Volkswagen Grupe. Zajedno gradimo pouzdanu, snažnu mrežu brzog punjenja diljem Europe kako bismo vam pomogli da krenete na duža putovanja uz manje vremena provedenog na punjenju.

Punjenje baterije

Svoje električno vozilo možete održavati napunjenim na različite načine, od napredne tehnologije samopunjenja do uključivanja u kućnu strujnu utičnicu. Pogledajte ovu animaciju za pregled najčešćih načina na koje možete osigurati da je vaše vozilo napunjeno i spremano za polazak kad i vi.

Savjeti kod niskih temperatura

 1. Upotrijebite značajku vremena polaska s predkondicioniranjem putem FordPass - ovo će zagrijati vaše vozilo energijom punjenja, a ne baterijom.

  Koristite grijana sjedala i grijani upravljač ako ih imate i smanjite temperaturnu točku klima sustava kako biste smanjili klimatska opterećenja.

  Upotrijebite grijače prednjeg i stražnjeg vjetrobranskog stakla ako ih imate i smanjite temperaturnu točku klima sustava.

  Koristite recirkulaciju klime i način rada bez odmrzavanja, ako je to sigurno - na taj način grijete već zagrijani zrak u kabini, a ne hladni vanjski zrak.

  Provjerite tlak u gumama kako biste se prilagodili niskim temperaturama.

  Lagano kočite kako biste izbjegli gubitak energije jer baterija ne može prihvatiti toliko energije pri niskim temperaturama.