Vaša sigurnost naš je prioritet.

FORD FIESTA

Sigurnost

Ford Fiesta posjeduje niz tehnologija osmišljenih da zaštite vozače i putnike u slučaju nesreće te niz dodatne opreme koju obično nalazimo u višoj kategoriji vozila: automatski parkirni sustav, prilagodljivi tempomat, pomoć u zadržavanju unutar prometnog traka te prepoznavanje prometnih znakova.

Budite spremni – otkrit ćete pametne i korisne tehnologije bez kojih više nećete moći upravljati automobilom.
 
Ključne tehnologije uključuju sustav zaštite od sudara i pomoći kod kočenja ukoliko vozilo ispred vas uspori, sustav za otkrivanje pješaka noću i danju i sustav s glasovnim naredbama SYNC 3. Oprema također uključuje i mnoge druge tehnologije kojima je cilj sprječavanje nesreće. 

Najveći broj zvjezdica za vašu zaštitu

Euro NCAP je vodeća nezavisna organizacija za nadzor sigurnosti novih vozila u Europi. 

Kao dokaz Fordove angažiranosti, dovoljno je reći da je Fiesta dobila najbolju ocjenu - pet zvjezdica. 

Višestruki zračni jastuci za vašu zaštitu

Uz prednje zračne jastuke za vozača i suvozača, bočni zračni jastuci štite prsni koš dok zračne zavjese i nasloni za glavu štite od raznih ozljeda vrata. 

Sustav podrazumijeva i kočenje sigurnosnog pojasa, limitator duljine i podsjetnik za vezanje pojasa te je zaštita u Fiesti osigurana u punom smislu riječi.

Sigurnost na visokoj razini

Sigurnosni sustav Thatcham prve kategorije uključuje perimetarski alarm. Osim toga, dvostruki sustav zaključavanja onemogućuje otvaranje vrata iznutra, čak i ako je prozorsko staklo razbijeno. 

Ako želite aktivirati dvostruko zaključavanje, dovoljno je dva puta pritisnuti gumb „Zaključavanje" na ključu. 
Ford Fiesta prostranost

Active City Stop

Sustav zaštite od sudara vam pomaže izbjeći sudare u slučajevima prometne gužve ili spore vožnje, kada je brzina vozila manja od 50 km/h. Pri brzinskoj razlici između 15 – 50 km/h može smanjiti učinak sudara, ali ga neće izbjeći. 

Sustav neprekidno mjeri udaljenost s vozilom koje je ispred vas. Sustav pruža potporu kočenju ukoliko detektira zaustavljanje ili usporavanje vozila ispred vas.
Hibridna tehnologija Ford EcoBoost hibrida pomaže optimizirati učinkovitost potrošnje goriva

Dodatna snaga pri kočenju u nuždi

Pomoć pri kočenju u nuždi (EBA) pruža mogućnost jačeg kočenja u hitnim slučajevima. 

Sustav ESP automatski upravlja ovom značajkom – jačina pritiska na kočnicu je automatski detektirana te sustav pojačava snagu kočenja ako je to potrebno. 
Unutrašnjost ST-Line Fiesta

Aktivacija svjetla pri kočenju u nuždi

Ako morate naglo zakočiti, svjetla u slučaju nužde će se automatski upaliti kao upozorenje ostalim sudionicima u prometu. 

Stop svjetla će također početi treperiti te na taj način dodatno upozoriti ostale vozače na moguću opasnost. 

Svaka situacija je pod kontrolom uz ESP

Sustav dinamičke kontrole (ESP) neprestano nadzire putanju vozila i otkriva bilo koju devijaciju na putu. 

Sustav upravlja kočnicama i motorom kako bi vaše vozilo zadržao u prometnoj traci te podrazumijeva i kočenje u nuždi. 

Sustav nadzora tlaka u gumama

Uvijek je važno održavati odgovarajuću razinu tlaka u gumama. Na taj način štedite gorivo, produžujete vijek trajanja guma i sigurnost je na višoj razini. 

Iz tog razloga senzori nadziru sve kotače i upozoravaju vas u slučaju promjena. 

Sustav prepoznavanja prometnih znakova

Tehnologija prepoznavanja prometnih znakova uočava znakove koji su smješteni na manje vidljivim mjestima. 

Sustav identificira ograničenja brzine ili zabranu pretjecanja tako da se na ploči s instrumentima pojavi ikona, koja će se promijeniti svaki puta kada bi trebalo primijeniti neko novo ograničenje. 

Jednostavnija i sigurnija vožnja unatrag

Stražnja kamera se automatski pali čim krenete voziti unatrag. Sve što se nalazi iza vas, prikazuje se na ekranu središnjeg zaslona. 

Ovaj sustav pomaže i pri parkiranju prikazujući virtualne crte koje pomažu kod upravljanja vozilom 

Blind Spot sustav upozorenja

Sustav za prepoznavanje vozila u "mrtvom kutu" (BLIS), koristi radare koji nadziru promet s obje strane vaše Fieste. Ako je neko vozilo detektirano, sustav će vas upozoriti putem narančastog svjetlosnog upozorenja na retrovizoru. 

Ako vožnjom unatrag izlazite s parkirnog mjesta, a vidljivost je smanjena, sustav Cross Traffic Alert (upozorenje prilaska vozila) vas zvučnim upozorenjem upozorava na drugo vozilo koje vam prilazi. Na vanjskom retrovizoru će se također upaliti svjetlosno upozorenje. 

Pomoć pri održavanju sigurnosnog razmaka između vozila

Sustav će prikazati kolika je udaljenost između vas i vozila ispred, na način da je sivom bojom označena najveća udaljenost dok crvena boja označava najkraću udaljenost. 

Parametre i udaljenosti možete postaviti sami. Pomoću ovog sustava možete brže reagirati na sve što se događa oko vas. 

Sofisticirani sustav koji vam pomaže ostati u prometnoj traci

Sustav za održavanje prometne trake koristi kameru koja je postavljena na prednjem dijelu vozila. Radi se o sustavu koji detektira ukoliko ste slučajno prešli preko oznake prometne trake.U slučaju nenamjernog napuštanja prometne trake, na upravljaču će se osjetiti lagana vibracija te će se na zaslonu prikazati upozorenje. 

Ukoliko je vrijeme vaše reakcije predugo ili ne reagirate, sustav će pomoći sigurno usmjeriti vozilo u vašu prometnu traku. Ova će se značajka automatski deaktivirati ako je brzina niža od 65 km/h, a može se i ručno deaktivirati. 

Svladajte kretanje na uzbrdici

Pomoć pri kretanju na uzbrdici privremeno zadržava vaše vozilo dok pokušavate krenuti. Tijekom 2,5 sekunde sustav aktivira kočnicu te vam tako pomaže kontrolirati vozilo dok stopalo prebacujete s papučice kočnice na papučicu ubrzanja. 

Ova tehnologija je također korisna kada zaustavljate ili pokrećete vozilo na skliskim površinama. 

Stabilnost vaše prikolice

Ova značajka detektira ljuljanje ili naginjanje vaše prikolice i smanjuje brzinu vozila. 

Kada se ubrzava u zavoju, sustav primjenjuje neometan stupanj kočenja na unutarnji prednji kotač tako da više okretaja motora ide na vanjski kotač, pružajući dodatnu vuču, bolje prianjanje i bolje upravljanje vozilom. 

CJENIK I BROŠURA

Više informacija o Vašoj Ford Fiesti pronađite u cjeniku, brošuri i priručniku za vlasnika.