Fiestu i Focus EcoBoost hybrid modele Ford će predstaviti na "Go Further" događaju

  • Ford će objaviti značajne vijesti o elektrifikaciji te komercijalnim i SUV vozilima na događaju “Go Further” koji će se održati 2. travnja u Amsterdamu, s početkom u 16:00 sati
  • Fiesta i Focus EcoBoost hybrid modeli bit će predstavljeni kao dio sveobuhvatne i uvjerljive nove linije Ford hibridnih i potpuno električnih automobila

Ford će objaviti značajne vijesti o elektrifikaciji te komercijalnim i SUV modelima kao dio vizije tvrtke za novu eru mobilnosti na posebnom događaju "Go Further" koji će se održati 2. travnja u Amsterdamu.

 

Nova generacija pametnih vozila za pametan svijet pridonijet će čišćoj i tišoj budućnosti, dok elektrificirana vozila donose jake vrijednosti Ford brenda - povjerenje, pristupačnost i zabavu u vožnji.

 

Ford će sljedeće godine predstaviti nove 48-voltne hybrid Fiesta i Focus EcoBoost modele, što uz prednosti elektrifikacije, čini najopsežniju i najuvjerljiviju ponudu vozila za velik broj potrošača.

 

Fiesta EcoBoost hybrid i Focus EcoBoost hybrid temelje se na sofisticiranoj mild-hybrid arhitekturi stvaranoj kako bi se uz snažnije performanse povećali učinkovitost u potrošnji goriva i Ford iskustvo zabave u vožnji.

 

Integrirani starter djeluje kao motor, koji s trocilindričnim 1,0-litrenim EcoBoost motorom s unutarnjim izgaranjem, koristi pohranjenu energiju kako bi osigurao dodatni okretni moment pri normalnoj vožnji i ubrzanju, kao i pokretanje pomoćnih pogona vozila. Električna pomoć pri okretnom momentu donosi snažnije performanse za fleksibilnije i bolje iskustvo vožnje, osobito pri nižim brzinama.

 

Osim Fiesta i Focus hybrid modela, novi Mondeo Hybrid karavan predstavljen je početkom ove godine, a kao full-hybrid isporučuje profinjeno iskustvo vožnje s pogonom na benzin i električnu energiju te predstavlja izazovnu alternativu dizelskim pogonima. Mondeo Hybrid karavan jedini je full-hybrid dostupan u karoseriji karavana u segmentu velikih obiteljskih automobila.

 

Ford također uvodi mild-hybird pogone kako bi se smanjila potrošnja goriva kod Transita, Transit Customa i Tourneo Custom modela za prijevoz osoba s osam/devet sjedala, koji će izaći na tržište kasnije ove godine.

 

Ford je ranije ove godine najavio kako će svaki model od predstavljanja novog Focusa pa nadalje, uključivati jednu ili više elektrificiranih opcija što uključuje nove nazive modela i nove verzije postojećih vozila.

 

Događaj "Go Further" započet će 2. travnja u 16:00 sati, a bit će dostupan za gledanje uživo na www.gofurtherlive.com.