E-Transit Custom

Vođen elektrifikacijom, Ford je predstavio potpuno električnog nasljednika jednog od najprodavanijih kombija u Europi – potpuno novi Ford E-Transit Custom!

# Zahvaljujući jedinstvenom Ford Pro ekosustavom softvera i usluge, E-Transit Custom pruža maksimalnu produktivnost i odlično korisničko iskustvo

# Beskompromisno, potpuno električno gospodarsko vozilo nudi domet do 380 km, punu sposobnost vuče te brzo punjenje istosmjernom strujom, plus značajku Pro-Power Onboard


Nakon potpuno električnog E-Transita koji je počeo s proizvodnjom u ožujku ove godine (i prvog od četiri daljnja potpuno električna gospodarska vozila koje će Ford Pro predstaviti do 2024.) – E-Transit Custom dolazi u dizajnu koji postavlja novo mjerilo u eurposkom segmentu kombija od jedne tone i pomaže tvrtkama u cijeloj regiji da bez napora prijeđu na električna vozila.

Potpuno električni nasljednik najprodavanijeg europskog kombija dizajniran je od temelja kako bi se uklopio u Ford Pro ekosustav rješenja za povećanje produktivnosti i dodatnu vrijednost. E-Transit Custom podržavat će softver Ford Pro, rješenja za punjenje, servis i financiranje putem jedne platforme kako bi se povećalo vrijeme neprekidnog rada i smanjili operativni troškovi.

Najnoviji dodatak elektrificiranoj liniji Ford Pro-a ključna je komponenta u Fordovoj hrabroj predanosti pri dostizanju nulte emisije za sva Fordova vozila u Europi i neutralnosti ugljika do 2035.

Beskompromisna potpuno električna arhitektura E-Transit Customa pomaže u isporuci ciljanog dometa vožnje do 380 km, brzog punjenja DC i pune sposobnosti vuče, uz novi dinamički stil. Osim toga, novi Ford kombi pomoći će podići produktivnost na novu razinu koristeći sofisticiranu povezanost kako bi se omogućili odnosi koji su uvijek uključeni.

Ovo je prijelomni trenutak za korisnike gospodarskih vozila u Europi i još jedno iznimno značajno ostvarenje naših Ford Pro ambicija,“ rekao je Hans Schep, generalni direktor Ford Pro u Europi.

„Najprodavaniji kombi u Europi upravo je postao potpuno električni – uz podršku našeg jedinstvenog Ford Pro-a na jednom mjestu usluga za povećanje produktivnosti – operativne prednosti koje će ovo donijeti poslovanju diljem Europe ne mogu se precijeniti.“

Električna energija na dohvat ruke

Među značajkama koje su razvijene zahvaljujući detaljnom uvidu korisnika kombija kako bi se osiguralo da E-Transit Custom pruža jedinstveno korisničko iskustvo, ProPower Onboard tehnologija osigurat će izvoznu snagu za alate, svjetla i uređaje na licu mjesta.

S ekspresivnim i skulpturalnim dizajnom, Ford E-Transit Custom je radno vozilo koje će svakog vlasnika učiniti ponosnim. Uz balansirane proporcije, samouvjeren stav i potpuno LED osvjetljenje, novi će model postaviti prepoznatljivo mjerilo dizajna u segmentu lakih komercijalnih vozila.

Ranije ove godine Ford je najavio kako će se do 2024. četiri potpuno nova električna vozila pridružiti E-Transit kombiju kao dio kultne Transit obitelji, uključujući kombije Transit Custom i Transit Courier te Tourneo Custom i Tourneo Courier za prijevoz ljudi.

Potpuno električni E-Transit Custom ući će u proizvodnju u drugoj polovici 2023., kao dio najopsežnije ponude Transit Custom ikad ponuđene europskim kupcima. Daljnji detalji o proizvodu biti će objavljeni u rujnu ove godine.

Sve varijante Transit Customa proizvodit će se u Ford Otosan – Fordovo zajedničko ulaganje u Turskoj, na njihovoj lokaciji u Koaceliju, domu eurposke Transit proizvodnje.

Ford, SK On Co., Ltd. i Koç Holding također su nedavno potpisali Memorandum o razumijevanju za vodeće zajedničko ulaganje u industriji za stvaranje jednog od najvećih europskih pogona za baterije za gospodarska vozila, ciljajući početak proizvodnje sredinom desetljeća i godišnji kapacitet u raspon od 30 do 45 Gigawatt sati.