FORD PRO UDVOSTRUČIO JE NAGLASAK SVOG VODSTVA NA EUROPSKOM TRŽIŠTU 

Ford Pro osvojio je nagradu za Međunarodni furgon godine (IVOTY) te međunarodnu nagradu za Pick-up (IPUA) za nove modele Transit Custom i Ranger. 

Ford Pro sada se može pohvaliti s tri osvojene nagrade IVOTY-a i IPUA u istoj godini – više od bilo kojeg drugog proizvođača, nakon dvostrukih pobjeda 2013. i 2020. godine. 
 
Nagrade su uručene tijekom posebne ceremonije na sajmu komercijalnih vozila Solutrans u Lyonu, Francuska čime je dodatno potvrđeno kako je Ford Pro vodeći na europskom tržištu gospodarskih vozila. 
 
Preuzimajući nagrade u ime Ford Pro tima, Tim Slatter potpredsjednik Product Programa u Fordu rekao je: „Ovo je ponos za naše Ford timove diljem svijeta koji se trude isporučiti proizvode visoke kvalitete našim kupcima. Raduje nas što žiri prepoznaje snagu naših najnovijih komercijalnih vozila, izrađenih s ciljem podrške poslovnim kupcima u svim djelatnostima.“ 

Transit Custom osvaja IVOTY titulu

Stručni žiri koji uključuje 25 novinara za komercijalna vozila proglasio je novi Transit Custom pobjednikom IVOTY-a 2024. Nova generacija vodećeg segmenta (3) Ford Pro furgona puštena je u prodaju ranije ove godine, nudeći širi izbor verzija modela. 

 „Ponosni smo što je žiri IVOTY-a dodijelio ovu prestižnu nagradu novom Transit Customu. Kao vodeći izbor za europske kupce u kategoriji furgona od jedne tone, novi Transit Custom dizajniran je kako bi zadovoljio sve potrebe kupaca. Osim nagrađivanog dizelaša, kupci će uskoro birati i između električnog i PHEV modela. Svaki model dolazi s nizom inovacija i bržom povezanošću s Ford Pro softverom te dodatnom produktivnosti kako bi se maksimalno olakšalo poslovanje naših kupaca“, rekao je Hans Schep, generalni direktor Ford Pro za Europu. 
 
Jarlath Sweeney, predsjednik za nagradu Međunarodni furgon godine rekao je: „Ovo je odlično za Ford Transit koji je osvojio nagradu međunarodnog furgona za 2024. Ovo je peti put kako Ford Transit osvaja IVOTY, prvi puta 2001. godine, pa 2007. s tada sveobuhvatnim modelom. Nedugo nakon lansiranja, Transit Custom osvaja naslov i 2013. godine, a zatim 2020. i sada 2024. godine. Čestitke svima koji su uključeni na ovom značajnom postignuću.“ 
 
Transit Custom bio je najprodavaniji furgon od jedne tone u Europi prošle godine te najprodavanije vozilo u Velikoj Britaniji 2021. i 2022. 
Novi Transit Custom godine 2024.

Ranger donosi kući nagradu za najbolji pick-up

Nakon napornih on-road i off-road testiranja koje je IPUA žiri provodio u Grčkoj ranije ove godine, Ford Rager odnio je krunu IPUA nagrade po treći put – čime je postavio novi rekord. 
 
Ranger je najglobalniji proizvod tvrtke Ford, razvijen od strane dizajnera i inženjera u Fordovom australskom inženjerskom centru, izgrađen u šest Ford tvornica na četiri kontinenata, a vole ga kupci diljem Europe. U posljednjih osam godina, Ford Ranger je najprodavaniji kamionet u regiji i čini gotovo polovicu ukupne prodaje pick-upova u Europi. 
 
Terenska sposobnost novog modela, rafinirana izvedba na cesti i neviđena razina povezivosti i tehnologije čine ga popularnim među poslovnim i privatnim kupcima. Ford Pro nedavno je najavio i PHEV model – prvi PHEV pick-up koji će kombinirati sposobnost električne vožnje s Rangerovom svestranošću spremnom za rad. 
 
Ranger je proglašen pobjednikom od strane žirija stručnih novinara iz Europe ali i Južne Afrike, koja je dom Ford tvornice Silverton gdje se Ranger proizvodi za europske kupce.
 
Hans Schep rekao je: „Oduševljeni smo što je Ranger prepoznat od strane žirija IPUA po treći put, to je dokaz njegove dugotrajne privlačnosti kao najdražeg pick-upa u Europi proteklih osam godina. Novi Ford Ranger ima najopsežniji izbor verzija do sada, nudeći kupcima rafiniranost na cesti i sposobnost izvan ceste koja odgovara radnim danima i slobodnim trenucima. Spreman je za rad i igru.“ 
 
Jarlath Sweeney, predsjednik žirija za Međunarodnu nagradu za pick-up rekao je: „Ford je sada postigao hat-trick osvajanjem tri Međunarodnih nagrada za pick-up sa svojim najprodavanijim Rangerom. Ovogodišnje sedmo izdanje IPUA dodalo je novu titulu šestoj generaciji Rangera nakon osvojenih nagrada 2013. i 2020. godine. Čestitke globalnom Ford timu na stvaranju ovog iznimnog vozila.“ 
Ford Ranger pick-up godine
(1)    Ford Transit Custom EcoBlue CO2 178-296 g/km WLTP, potrošnja goriva 6.8 – 11.3 l/km. 

(2)    Deklarirane WLTP potrošnje goriva/energije, CO2 emisije i električni doseg određuju se prema tehničkim zahtjevima i specifikacijama europskih propisa (EC) 715/2007 I (EU) 2017/1151. Primijenjeni standardni postupci ispitivanja omogućuju usporedbu između različitih vrsta vozila i različitih proizvođača. 

(3)    Austrija, Belgija, Velika Britanija. Češka, Danska, Finska, Francuska, Njemačka, Grčka, Mađarska, Irska, Italija, Nizozemska, Norveška, Poljska, Portugal, Španjolska, Rumunjska, Švedska, Švicarska, Turska.

(4)    Za udaljene značajke potrebni su FordPass Connect, FordPass aplikacija (vidi FordPass uvjete za detalje). Povezane usluge i značajke ovise o dostupnosti kompatibilne mreže. Razvijena tehnologija mreže mobilnih uređaja/ mogućnosti vozila može ograničiti funkcionalnost i spriječiti rad povezanih značajki. Povezana usluga isključuje Wi-Fi hotspot. 

(5)    Sedam europskih tržišta – Austrija, Francuska, Njemačka, Irska, Italija, Španjolska i Ujedinjeno Kraljevstvo. Alexa će biti dostupna samo na engleskom, francuskom, njemačkom, talijanskom i španjolskom na podržanim tržištima. Alternativno tržište ne može pristupiti Alexi unatoč mogućnosti korištenja podržanog jezika. Da biste koristili Alexa Built-in vozači moraju aktivirati FordPass Connect unutar svog vozila pomoću FordPass aplikacije za pametne telefone ili postavki u vozilu. Pristup Alexi zahtijeva Amazon račun, SYNC 4 ili SYNC 4, FordPass Connect i besplatnu povezanu uslugu putem FordPass aplikacije (vidi FordPass uvjete za detalje). Mogući su potrebni dodatni proizvodi i postavljanje.

(6)    Ford Ragner CO2 217-340 g/km, WLTP, potrošnja goriva: 8.3 – 13.8 l/km WLTP. 

(7)    Uvijek provjerite Priručnik za vlasnika prije vožnje izvan ceste, upoznajte svoj teren i teškoće staze te koristite odgovarajuću sigurnosnu opremu.

(8)    Službeno homologirani doseg vožnje, učinkovitost goriva i emisije CO2 bit će objavljeni bliže datumu prodaje. U skladu s postupkom ispitivanja vozila usklađenog diljem svijeta (WLTP). Ciljani doseg od više od 45 km može se postići s potpuno napunjenom baterijom – ovisno o postojećoj seriji i konfiguraciji baterije. Stvarni doseg može varirati zbog različitih uzoraka (npr. Vremenski uvjeti, stil vožnje, profil rute, stanje vozila, starost i stanje litij-ionske baterije).