Ford proglašen „Najinovativnijom markom s masovnom proizvodnjom 2023. godine“ na dodjeli AutomotiveINNOVATIONS nagrada

  • Ford je dobio priznanje na godišnjoj dodjeli nagrada AutomotiveINNOVATIONS osvojivši onu za „Najinovativniju markom s masovnom proizvodnjom“, prvi put od 2014. godine

  •  Ford je slavio u još dvije kategorije: „Autonomna vožnja i ADAS“ te „Usluge povezivanja“

  • BlueCruise, dostupan u Mustang Mach-E modelu, naveden je kao poseban primjer inovacije u autonomnoj vožnji i naprednim sustavima za pomoć vozaču

Ford je proglašen „Najinovativnijom markom s masovnom proizvodnjom 2023.“ na godišnjoj dodjeli nagrada AutomotiveINNOVATIONS, a osvojio je i najviša priznanja u kategorijama za „Autonomnu vožnju i ADAS“ i „Usluge povezivanja“.

The Centre of Automotive Management i PricewaterhouseCoopers GmbH sa sjedištem u Njemačkoj proglasili su Ford pobjednikom kategorije nakon razmatranja inovacija 29 globalnih grupacija koje predstavljaju više od 80 marki automobila. Tijekom procesa ocjenjivanja razmatrano je ukupno 1088 inovacija. Ford je dobio ukupnu ocjenu od 91.2 boda, ispred drugoplasiranog VW-a (82 boda) i trećeplasirane Toyote (64.6 bodova).

Uvođenje Fordovog hands-free naprednog sustava za pomoć vozaču, BlueCruise (1), dostupnog u Mustangu Mach-E modelu te isključivo na autocestama u Velikoj Britaniji od travnja, pomoglo je Fordu da slavi u kategoriji „Autonomna vožnja i ADAS“ na putu do glavne nagrade. F-150 Pro Trailer Hitch Assist također je posebno spomenut tijekom dodjele.

SYNC 4 (2) navigacija povezana s oblakom na Ford Focusu bila je još jedna istaknuta inovacija koja je postavila Ford na vrh kategorije „Usluge povezivanja“, dok je tvrtka također bila dobro plasirana u preostale dvije kategorije: „Električna vožnja“ i „Sučelje i povezivanje“, zauzevši visoko drugo mjesto u obje.

„Tijekom naše 120 godina duge povijesti dosljedno se bavimo inovacijama, proizvodeći vozila i tehnologije prema potrebama naših kupaca koji su nam na prvom mjestu“, poručila je Silke Seitz, direktorica Digital Products Europe, koja je preuzela nagradu za Ford. „Današnja automobilska industrija mijenja se dosad neviđenom brzinom i zato smo jako ponosni što je naša inovacija prepoznata u takvim vremenima. To je i potvrda agilnosti, sposobnosti i stalne ambicije tvrtke Ford“, zaključila je.

Center of Automotive Management je neovisni institut za istraživanje automobila i mobilnosti te strateško savjetovanje pri Sveučilištu primijenjenih znanosti u Bergisch Gladbachu u Njemačkoj. Nagrade AutomotiveINNOVATIONS prepoznaju inovacije u automobilskom inženjerstvu sa žirijem predvođenim direktorom centra, prof. Dr. Stefanom Bratzelom, u suradnji s PricewaterhouseCoopers AG.

„Prvi put od 2014. godine, Ford je ponovno najinovativnija marka među automobilima masovne proizvodnje“, rekao je Bratzel. „Visoka ravnoteža inovativnih snaga u najvažnijim tehnološkim poljima bila je jedan od faktora uspjeha“, zaključio je.

Nagrade su dodijeljene 13. srpnja 2023. u Frankfurtu, a organizacija je tada proslavila 11 godina priznavanja inovacija u automobilskoj industriji.

***

1 Ford BlueCruise značajka omogućava vožnju autocestom bez korištenja ruku. Maknite ruke s upravljača samo kada ste u Hands-Free plavoj zoni. Uvijek pazite na cestu i budite spremni u svakom trenutku ponovno preuzeti kontrolu nad vozilom. Ova značajka ne zamjenjuje sigurnu vožnju. Za detalje i ograničenja pogledajte korisnički priručnik. Zahtijeva kupljenu pretplatu na BlueCruise kako bi se pokrila potrošnja podataka, redovito ažuriranje karte i poboljšanja značajki. Za korištenje BlueCruise značajke morate aktivirati svoj Mustang Mach-E pomoću aplikacije FordPass.

2 Nemojte voziti dok ste ometeni ili dok koristite ručne uređaje. Koristite glasovno upravljane sustave kad god je to moguće. Neke značajke mogu biti zaključane dok je vozilo u brzini. Nisu sve značajke kompatibilne sa svim telefonima.

Deklarirana WLTP potrošnja goriva/energije, emisije CO2 i električni domet određeni su u skladu s tehničkim zahtjevima i specifikacijama europskih uredbi (EC) 715/2007 i (EU) 2017/1151 s posljednjim izmjenama i dopunama. Primijenjeni standardni ispitni postupci omogućuju usporedbu između različitih tipova vozila i različitih proizvođača.