Ford u Europi radi potpuni zaokret prema električnim vozilima na putu prema održivoj profitabilnosti


Tvornica u Kölnu započinje s transformacijom vrijednom milijardu dolara

Ford je poduzeo značajan iskorak u svojoj europskoj transformaciji ka potpunom zaokretu prema električnim putničkim vozilima te prema značajnom rastu i elektrifikaciji svojih gospodarskih vozila.

Fordovo ulaganje od milijardu dolara u centar u Kölnu 

Usmjeravanje Fordova napretka u potpuno električnu budućnost nova je investicija od milijardu dolara za modernizaciju pogona za sklapanje vozila u Kölnu u Njemačkoj, jednom od Fordovih najvećih proizvodnih centara u Europi i sjedištu europskog Forda. Investicija će postojeće postupke sklapanja vozila transformirati u Fordov centar za elektrifikaciju u Kölnu (Ford Cologne Electrification Center) za proizvodnju električnih vozila, prvo takvo Fordovo postrojenje u Europi.

Ford je također potvrdio da će se njegovo prvo potpuno električno putničko vozilo za europske kupce, koje će biti proizvedeno u Europi, proizvoditi u kölnskom pogonu od 2023. godine, s time da se razmatra potencijalna mogućnost proizvodnje i drugog potpuno električnog vozila ondje.

„Naša najava da ćemo transformirati naš pogon u Kölnu, domu našeg poslovanja u Njemačkoj već 90 godina, jedna je od najznačajnijih Fordovih odluka koja je donesena u više generacija. Naglašava našu predanost Europi i modernoj budućnosti s električnim vozilima u središtu naše strategije rasta“, rekao je Rowley.

„Odluka da se mjesto proizvodnje i razvoja u Kölnu prenamjeni u centar za e-mobilnost Forda u Europi važan je signal cijeloj radnoj snazi“, rekao je Martin Hennig, predsjednik Općeg radničkog vijeća Ford-Werke GmbH. „Našim zaposlenicima nudi dugoročnu perspektivu i istovremeno ih potiče da pomognu u oblikovanju električne budućnosti.“

Rowley je zaključio: „Nudit ćemo iznimnu paletu elektrificiranih vozila, potpomognutu digitalnim uslugama i iskustvima usmjerenim na kupca, omogućujući našim kupcima da krenu s nama na putovanje u potpuno električnu budućnost, počevši odmah s lansiranjem električnog Mustang Mach-E modela. U kombinaciji s našom liderskom pozicijom na tržištu gospodarskih vozila, ovo će biti osnova održivo profitabilnog Fordovog poslovanja u Europi.“Ubrzanje poslovnog rasta Fordovih gospodarskih vozila

Ford je 2020. godinu šestu godinu zaredom završio kao vodeća marka gospodarskih vozila u Europi. Rast snažnog Fordovog poslovanja s gospodarskim vozilima ključan je za njegovu europsku profitabilnost, potpomognut novim proizvodima i uslugama.