Ford je već šestu godinu zaredom najprodavanija marka gospodarskih vozila na tržištu 20 tradicionalnih država EU. Među njima, nagrađivani Ford Ranger bio je najprodavanije pick-up vozilo u Europi u 2020. godini te značajno doprinosi uspjehu Fordovog europskog programa gospodarskih vozila.

Zbog toga se odluka Ford Motor Company o ulaganju u modernizaciju i proširenje tvornice  u Južnoj Africi čini itekako opravdanom. Ulaganje od 1,05 milijardi američkih dolara u tvornicu Ford Silverton Assembly Plant najveće je ulaganje u Fordovoj 97-godišnjoj povijesti u Južnoj Africi. Također, to je jedno od najvećih ulaganja u automobilsku industriju Južne Afrike ikada!


Naime, godišnji kapacitet tvornice Silverton povećat će se s dosadašnjih 168.000 na 200.000 vozila te će uz uvođenje nove tehnologije biti jedna od prvih Fordovih tvornica na svijetu koja će postići status "Island Mode" - potpunosti energetski samoodrživa i ugljično neutralna do 2024. godine! Uz to, proširena proizvodnja pomoći će u postupnom stvaranju 1.200 novih Fordovih radnih mjesta u Južnoj Africi, dodajući procijenjenih 10.000 novih radnih mjesta u Fordovoj lokalnoj mreži dobavljača.

Ulaganje u tehnologiju, nadogradnje i nove pogone podržat će visokokvalitetnu i učinkovitu proizvodnju potpuno novog Rangera čime će postati još pouzdanije vozilo.