Udobnost i praktičnost

Profinjeni i suvremeni dizaj izvana. Prilagodljivi i svestrani prostor iznutra. Potpuno nova Ford Kuga savršen je automobil koji će potaknuti vaš unutarnji osjećaj avanture. 
 
Od fluidnih linija i profinjenih unutarnjih završnih dijelova presvučenih kožom do panoramskog pogleda koji pruža stakleni krov - osjećaj dinamike pokreta prisutan je kroz svaku dizajnersku značajku potpuno nove Ford Kuge. 

Dinamičan unutarnji dizajn potpuno nove Ford Kuge daje vam krajnju slobodu prilagodbe svakom putovanju.

Pruža impresivni kapacitet vuče do 2,100 kg s Plug-In hibridom. S nizom dostupnih dodataka za krovne nosače, nova Kuga više je nego sposobna nositi se s vašim vikend putovanjima.


VAŠ OSOBNI ASISTENT U VOŽNJI

Ford Co-Pilot 360 sustav kombinira čitav niz tehnologija koje zajedno čine vaše iskustvo vožnje komfornijim i ugodnijim.

Prilagodljivi tempomat automatski prilagođava vašu brzinu ovisno o vozilu ispred vašeg automobila. Sustav čak može prepoznati znakove ograničenja brzine te u skladu s njima prilagoditi brzinu vaše nove Ford Kuge.
 
Sustav za zadržavanje vozila unutar prometnog traka (Lane Keeping Alert) koristi kameru usmjerenu prema naprijed kako bi otkrio ako se nehotice udaljavate iz prometnog traka. Sustav za zadržavanje vozila unutar prometnog traka pruža vam blagu pomoć pri upravljanju tako što će vas vratiti u vaš prometni trak.

Ako vaš kotač dodiruje liniju ili rub ceste, Lane Keeping Alert će zavibrirati upravljač i prikazati vizualno upozorenje. Tehnologija se automatski deaktivira pri brzinama nižim od 64 km/h, a može se ručno isključiti. 
Kuga vam pomaže da ostanete u svom prometnom traku

FORD SYNC 3 sustav

Ford SYNC 3* vrhunski je sustav koji vam omogućuje da uvijek ostanete povezani i kontrolirate svoj telefon, glazbu i navigacijski sustav prirodnim glasovnim naredbama.

Možete čak i izlistati popis lokalnih restorana te nazvati jedan od njih samo govoreći „I am hungry“. Može čitati i vaše tekstualne poruke. Dodirni zaslon u boji omogućuje i upravljanje gestama (pinch-and-swipe), odnosno povećanje i pomicanje slike prstima za intuitivnu navigaciju.

SYNC 3 također se povezuje s Apple CarPlay i Android Auto**, a pomoću AppLinka možete pristupiti nekim od svojih omiljenih aplikacija za pametne telefone.
 
*Ford SYNC 3 sustav za sada je dostupan samo na engleskom jeziku.
**Android Auto aplikacija trenutno nije dostupna na hrvatskom tržištu. 
Ford SYNC 3* vrhunski je sustav koji vam omogućuje da uvijek ostanete povezani i kontrolirate svoj telefon, glazbu i navigacijski sustav

Punjenje u pokretu

Unutrašnjost nove Ford Kuge dizajnirana je kako bi vam mogla pružiti maksimalnu prostranost i udobnost. 

Primjerice, veliki medijski spremnik u središnjoj konzoli dovoljno je velik i za najveće pametne telefone. 

A s bežičnim punjenjem, dostupnim za kompatibilne pametne telefone, nikad nije bilo lakše osigurati da vaši mobilni uređaji budu uvijek spremni za upotrebu. 
Prilagođeni zvučni sustav tvrtke Bang & Olufsen (B&O) znači da upravo to možete očekivati od svoje potpuno nove Ford Kuge

Vaša omiljena glazba u iznimnom ozvučenju

Bez obzira na vaš glazbeni ukus, zaslužujete iznimnu kvalitetu zvuka u svom automobilu. Prilagođeni zvučni sustav tvrtke Bang & Olufsen (B&O) znači da upravo to možete očekivati od svoje potpuno nove Ford Kuge. 

Stručni B&O inženjeri zvuka posebno su osmislili, razvili i prilagodili visokokvalitetni audio sustav, snage 575 W s 10 zvučnika, za novu Ford Kugu. Stoga, pojačajte zvuk za vrijeme vožnje i uživajte u omiljenim bendovima i pjesmama u svojoj osobnoj koncertnoj dvorani. 
Head-up zaslon projicira ključne informacije u vašem vidnom polju

BRZ I LAKŠI PREGLED VAŽNIH INFORMACIJA

Head-up zaslon projicira ključne informacije u vašem vidnom polju tako da možete biti usredotočeni na cestu ispred vas. 

Kompatibilna s polariziranim sunčanim naočalama, jasna i svijetla slika, može prikazati vaš omiljeni odabrani sadržaj. 

Brzinu vozila, navigaciju, obavijesti tempomata i podatke o prepoznavanju prometnih znakova, sada možete još lakše vidjeti. 

Vaš se svijet otvara

Uživajte u pogledu iz udobnosti vaše nove Ford Kuge. Panoramski krov s dvostrukom pločom na električni pogon doista vam omogućuje da se povežete s krajolikom. 

Krov se nalazi iznad prvog i drugog reda sjedala. Kroz njega u unutrašnjost dolazi prirodno svjetlo, a kada se krov otvori u kabinu dolazi obilje svježeg zraka.  

Klizno staklo ima sunčevu reflektirajuću prevlaku koja pomaže u održavanju unutrašnjosti rashlađenom kada je krov zatvoren, dok unutarnje sjenilo pruža dodatnu hladovinu kada vam je potrebna. 
Panoramski krov s dvostrukom pločom na električni pogon doista vam omogućuje da se povežete s krajolikom

Nema više traženja ključeva

Vrata prtljažnika koja se mogu otvoriti bez pomoći ruku omogućavaju jednostavan pristup prtljažniku vaše nove Ford Kuge, čak i kada su vam ruke pune. 

Ako vam je ključ ostao u džepu ili torbi, jednostavno laganim pokretom noge ispod središta stražnjeg branika otvorite svoj prtljažnik bez muke. 

Vrata prtljažnika mogu se otvoriti ili zatvoriti i dok sjedite u automobilu. 
Vrata prtljažnika mogu se otvoriti ili zatvoriti i dok sjedite u automobilu.
Nova Ford Kuga, s poboljšanim aktivnim Sustavom pomoći pri parkiranju, čini parkiranje lakšim nego ikada prije.

Prilagodljivo stražnje sjedalo

Trebate više prostora za prtljažnik za duže putovanje ili više volite luksuz dodatnog prostora za noge straga? 

Fleksibilno stražnje sjedalo klizi prema naprijed ili nazad prema vašim potrebama, povećavajući kapacitet prtljažnika za 67 litara (ili ukupno do 645 litara stražnjeg spremišta) kada je pomaknuto prema naprijed - tako da nećete imati problema spakirati sve što vam treba. 
Moderni satenski aluminijski ili crni krovni nosači naglašavaju dominantni SUV karakter vaše potpuno nove Ford Kuge

Uzdužni krovni nosači

Moderni, aluminijski ili crni krovni nosači naglašavaju dominantni SUV karakter, a ujedno čine bazu za brojne prijevozne krovne dodatke. 

Čist i uredan dizajn interijera stvara obilje korisnog prostora za odlaganje. Medijski pretinac na središnjoj konzoli ima dovoljno mjesta i za najveće pametne telefone. 

Tu su i veliki držači za čaše za vozača i suvozača. Čak i dizajn vrata povećava unutrašnju prostranost. 
Fleksibilno stražnje sjedalo nove Ford Kuge omogućuje i do 1530 litara prostora za pohranu

Prostrano i praktično

Veliki šoping?Jurnjava po djecu u školu? Ili pak vikend avantura s bajkovima u prtljažniku? 

Sve može. 

Fleksibilno stražnje sjedalo nove Ford Kuge omogućuje i do 1530 litara prostora za pohranu.  Uvijek ćete imati mjesta za sve što vam je potrebno. 

Ozbiljan kapacitet vuče

Od male prikolice do jedrilice ili pak velike kamp prikolice!

S impresivnim kapacitetom vuče do 2.100 kg*, potpuno nova Ford Kuga više je nego sposobna nositi se s vašim vikend putovanjima. 

Opcionalna, uvlačiva kuka za vuču na električni pogon može se ručno spremiti izvan vidokruga kada vam nije potrebna. Otpustite je pritiskom na gumb, a zatim je povucite brzom i laganom radnjom.

Dostupna je i opcionalna potpuno odvojiva kuka za vuču.
 
*2,100 kg kapaciteta vuče s opcionalnim dodatkom za vuču
Opcionalna, uvlačiva kuka za vuču na električni pogon može se ručno spremiti izvan vidokruga kada vam nije potrebna.
Brzo očistite vjetrobransko staklo, uz Quickclear

Quickclear

Ova pametna značajka nove Ford Kuge razvijena je za brzo kretanje u hladnim jutrima. Samo dodirnete gumb i ultra tanke niti vrlo brzo se zagriju kako bi vam odmrznule i odmaglile vjetrobransko staklo, kao i odledile brisače. 

Sustav radi za nekoliko sekundi, čak i ako je vani sve smrznuto. 
Grijana sjedala dostupna su za vozača i suvozača, a za dodatnu razinu udobnosti

Dodatna razina komfora

Grijana sjedala dostupna su za vozača i suvozača, a za dodatnu razinu udobnosti, upravljač nove Ford Kuge grije vozačeve ruke u ona hladna jesenska i zimska jutra. 

CJENIK I BROŠURA

Više informacija o Vašoj novoj Ford Kugi pronađite u cjeniku, brošuri i priručniku za vlasnika.