Grand Auto, ovlašteni Ford partner, od sada nudi mogućnost kupnje automobila kriptovalutama

U Grand Auto salonima kupci svoje željene Ford automobile mogu kupiti na siguran, brz i inovativan način jednom od 7 podržanih kriptovaluta (BTC, ETH, EOS, XRP, XLM, DAI, BCH) putem elektroničkog platnog servisa tvrtke Electrocoin PayCek.

Objavljeno: 03. svibnja 2021.

Kriptovalute postaju sve prihvaćenije sredstvo plaćanja raznih proizvoda u svijetu pa tako i onih luksuznijih – u našem slučaju, automobila. Ni Ford Hrvatska ne zaostaje za tim trendom pa je tako prošle godine ovlašteni Ford prodajno-servisni partner, Karić automobili, prvi u Hrvatskoj prodao automobil, i to Ford Focus, za neku kriptovalutu, točnije Bitcoin.

“Svjesni smo da se budućnost automobilskog poslovanja mijenja i da je trendove potrebno ne samo pratiti, već i stvarati. Zato nam je iznimno drago reći kako ovlaštena Ford mreža nastavlja pozitivan trend prihvaćanja noviteta na tržištu pa tako, uz Karić automobili, od sada i naš ovlašteni partner Grand Auto ostvarivši suradnju s tvrtkom Electrocoin na sve tri svoje lokacije kupcima nudi mogućnost plaćanja svojih proizvoda i usluga u kriptovalutama”, izjavila je Patricija Topić, Voditeljica marketinga i komunikacija Ford Hrvatske.

Uvođenjem plaćanja automobila kriptovalutama Ford Hrvatska nastavlja pratiti najmodernija rješenja kako bi bila u koraku s potrebama svojih kupaca, ali i tržišta vozila koje se susreće s novim tehnološkim izazovima.

“Vjerujemo da upravo ovakvim koracima radimo promjene na tržištu te svojim kupcima omogućujemo način kupovine koji njima najbolje odgovora, a sve s ciljem najbolje moguće usluge za naše potencijalne kupce”, rekao je Matija Pintarić, direktor ovlaštenog Ford partnera Grand Auta. “Istina je da kriptovalute sve više postaju dio naše svakodnevnice pa smo mi u Grand Autu i u tome prepoznali priliku da se približimo našim kupcima te im omogućujemo da dožive „kripto-sadašnjost“ u našim poslovnicama”, nadodao je.

Ovlašteni Ford partner Grand Auto, prepoznajući potrebu za tržišnom evolucijom ostvario je suradnju s tvrtkom Electrocoin koja svojim sustavom PayCek omogućuje plaćanje proizvoda i usluga putem kriptovaluta. Ford Hrvatska kontinuirano radi na unaprjeđenju ovlaštene mreže te aktivno sudjeluje u stvaranju novih trendova kod potrošača.