Novi Ford Focus osvojio je prvo mjesto u izboru za hrvatski automobil godine i nagradu Zlatni volan

Jučer je novi Ford Focus, najsuvremeniji i tehnički najkompetentniji Ford Focus ikad, pobijedio u izboru za hrvatski automobil godine i osvojio titulu HR Auto 2019. Članovi Žirija hrvatskih automobilskih novinara izabrali su pobjednika između šest finalista.

Novi je Ford Focus, zahvaljujući top glasovima Žirija, osvojio prvo mjesto i nagradu Zlatni volan uz uvjerljivih 112 bodova. Iza Ford Focusa, na drugom mjestu nalazi se Peugeot 508 sa 70 bodova dok je Mercedes A klasa sa 69 bodova na trećem mjestu.

Hrvatski automobilski novinari glasanjem su izabrali šest finalista ovogodišnjeg jubilarnog 25. izbora HR Auto, a Zbor žirija hrvatskih specijaliziranih novinara iz područja je automobilizma, prometa i sigurnosti. Svi članovi Žirija prethodno su testirali automobile, a selekcija prema najvažnijim kriterijima ne podrazumijeva samo novitet na tržištu, već uzima u obzir i vrijednost za novac uz također bitne elemente kao što su udobnost, dizajn, kvaliteta, tehnički napredak i ekološka prihvatljivost.

Pobjednik i dobitnik Zlatnog volana, Ford Focus, je i na europskom nivou hvaljen za produženo jamstvo i dinamičnu vožnju jer je nakon 20 godina i dalje je na samom vrhu.

Žiri je dodijelio i desetak posebnih priznanja koja se odnose na razne kategorije, od ekologije do tehnoloških dostignuća.

Službeni početak prodaje hrvatskog automobila godine - novog Ford Focusa, očekuje se početkom 2019. godine.