• Elegantna i prostrana potpuno nova Ford Kuga je najelektrificiraniji Ford ikada i prvi Ford SUV koji dolazi uz mild, full i plug-in hybrid pogone. Kuga plug-in hybrid imat će raspon vožnje veći od 50 km, predviđenu potrošnju goriva od 1,2 l/100 km i emisiju CO2 od 29 g/km.

  • Jedinstvene potpuno nove inačice modela odražavaju osobine kupaca: Kuga Titanium, Kuga ST-Line i Kuga Vignale.

  • Kuga je također prvi SUV koji se temelji na novoj Fordovoj globalnoj C2 arhitekturi, a koja daje 10 posto veću torzijalnu krutost i smanjenje težine do 90 kg u odnosu na prethodni model.

  • Napredna praktična tehnologija uključuje FordPass Connect, 12,3-inčnu digitalnu instrument ploču, bežično punjenje, SYNC 3 s 8-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir, B&O zvučni sustav i još mnogo toga.

  • Potpuno nova Kuga dolazi u 12 boja, uključujući nove metalik Diffused Silver i Sedona Orange boje. Blue Panther, nova završna obrada koja se nudi isključivo na Vignale modelima, pridružuje se vrhunskim bojama s trostrukim premazom: Lucid Red i Star White Pearl.

Ford je predstavio potpuno novu sofisticiranu Kugu Titanium, sportsku Kugu ST-Line i luksuznu Kugu Vignale uz naprednu paletu hibridnih pogonskih sklopova. Sveobuhvatna ponuda uključuje Kugu plug-in hybrid, Kugu EcoBlue hybrid (mild-hybrid) i Kugu hybrid (full-hybrid), zajedno s Fordovim 2,0-litrenim EcoBlue dizelskim, 1,5litrenim EcoBlue dizelskim i 1,5litrenim EcoBoost benzinskim motorima i inteligentnim novim automatskim 8-stupanjskim mjenjačem.

Kuga je Fordov najprodavaniji SUV u Europi i treće najprodavanije Ford vozilo u regiji nakon Fieste i Focusa. Kupci su kupili 153.800 Kuga modela 2018. godine, što je doprinijelo povećanju prodaje Fordovih SUV vozila za više od 19 posto u odnosu na prethodnu godinu.

Potpuno nova Kuga uz nove sigurnosne tehnologije nudi još intuitivnije značajke udobnosti i pomoći vozaču, što omogućuje kupcima još bolju povezivost u pokretu. Sofisticirane tehnologije uključuju ugrađeni modem FordPass Connect, tehnologiju bežičnog punjenja i Fordov SYNC 3 infotainment sustav koji podržava 8inčni središnji zaslon osjetljiv na dodir. Vrhunski B&O sustav proizvodi visoko kvalitetno audio iskustvo, a nova 12,3-inčna instrument ploča s "istinskim bojama" nudi više informacija, intuitivna je i jednostavnija za čitanje.

Kuga Plug-in Hybrid
Pogonski sklop ukupne snage 225 KS sastoji se od 2,5-litrenog, četverocilindričnog Atkinson benzinskog motora, električnog motora, generatora te litij-ionske baterije od 14,4 kWh i imat će raspon vožnje veći od 50 km uz potrošnju goriva od 1,2 l/100 km i emisiju CO2 od 29 g/km. Baterija se puni pomoću priključka za punjenje postavljenog na prednjem blatobranu, a automatski se dopunjuje u pokretu, tehnologijom regenerativnog punjenja. Predviđa se da će do potpunog punjenja baterije, električnom energijom jačine 230 V, trebati oko 4 sata.

Kuga EcoBlue Hybrid
Potpuno nova Kuga EcoBlue Hybrid snage 150 KS dolazi uz 2,0litreni EcoBlue dizelski motor, 48-voltni sustav i Auto Start-Stop sustav koji omogućuje dodatnu uštedu goriva, doprinoseći očekivanim emisijama CO2 od 132 g/km i potrošnji goriva od 5,0 l/100 km.

Kuga Hybrid
Kuga Hybrid koristi full-hybrid pogon i kombinira 2,5-litreni benzinski Atkinson motor, električni motor, generator, litij-ionsku akumulatorsku bateriju i Fordov automatski mjenjač uz potrošnju od 5.6 l/100 km i emisiju CO2 od 130 g/km. Kuga Hybrid bit će dostupna kasnije u 2020. godini s pogonom na prednje kotače i pametnim Fordovim pogonom na sve kotače.

Kuga EcoBlue
Kuga EcoBlue snage 180 KS dolazi uz 2.0litreni EcoBlue motor prosječne potrošnje goriva od 5,7 l/100 km i emisiju CO2 od 150 g/km. Fordov 1,5-litreni EcoBlue motor nudi 120 KS i predviđa potrošnju goriva od 4,8 l/100 km uz emisiju CO2 od 127 g/km.

Kuga EcoBoost
1.5-litreni EcoBoost motor donosi 120 ili 150 KS uz prosječnu potrošnju goriva od 6,5 l/100 km i emisiju CO2 od 149 g/km. Fordov prvi sustav deaktivacije za 3-cilindarski motor može automatski zaustaviti jedan od cilindara kada nije potreban puni kapacitet, kao što je spora vožnja ili vožnja pod svjetlima. Deaktivacija cilindra može isključiti ili ponovno uključiti jedan cilindar za 14 milisekundi – 20 puta brže od treptaja oka - bez kompromisa u radu ili profinjenosti.

Fordov novi automatski 8-stupanjski mjenjač s brzom promjenom, osmišljen je kako bi dodatno optimizirao potrošnju goriva i brzinu odziva. Dostupan je uz 1,5-litreni EcoBlue motor snage 120 KS, 2,0-litreni EcoBlue motor od 150 KS i 2,0-litreni EcoBlue motor od 180 KS, i koristi Adaptive Shift Scheduling te Adaptive Shift Quality Control sustave.

Nova Kuga nudi normalan, sportski i ekološki način rada, zatim način vožnje u skliskim uvjetima (koji vozačima pruža povećano samopouzdanje na površinama sa smanjenim prianjanjem poput snijega i leda), dok režim dubokog snijega/pijeska pomaže održavanju okretnog momenta na mekim i nestabilnim površinama.


Udobnost, prostranost i fleksibilnost
Potpuno nova Kuga je 44 mm šira i 89 mm duža od prethodnog modela, dok je međuosovinski razmak povećan za 20 mm, što znači više prostora za ramena i više prostora na prednjim i stražnjim sjedalima te više prostora za glavu.

Za putnike na stražnjim sjedalima, grijana sjedala dostupna su po prvi put, a cijeli drugi red sjedala može se pomicati unatrag ili prema naprijed kako bi se povećao prostor za prtljagu za 67 litara. Nova funkcija daljinskog spuštanja omogućuje jednostavno sklapanje sjedala drugog reda.

Po prvi puta, Kuga se nudi s ugrađenom modemskom tehnologijom FordPass Connect koja pretvara vozilo u mobilnu WiFi pristupnu točku s mogućnošću povezivanja do 10 uređaja. Osim što pomaže vozačima u planiranju bržih i manje stresnih putovanja, FordPass Connect omogućuje niz praktičnih značajki putem mobilne aplikacije FordPass, uključujući:

  • Lokator vozila koji pomaže vlasnicima da pronađu svoj SUV u prostranim parkiralištima trgovačkih centara

  • Status vozila za provjeru razine goriva, alarma, razine ulja i još mnogo toga

  • Otključavanje vrata kako biste pristupili vašem vozilu s određene udaljenosti

  • Udaljeni start za Kuga modele s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem

  • eCall funkcionalnost, koja automatski bira hitne službe u slučaju ozbiljne nesreće i omogućuje korisnicima da budu izravno povezani s hitnim službama pritiskanjem SOS gumba na konzoli iznad glave