Potpuno električni Ford E-Transit pokreće budućnost poslovanja unaprijeđenim softverom, uslugom i sposobnostima

Ford je na digitalnoj premijeri predstavio svoje novo gospodarsko vozilo: Ford E-Transit - potpuno električnu verziju najprodavanijeg teretnog kombija na svijetu. Ovaj pametni radni stroj kupcima će ponuditi poboljšanu produktivnost koju omogućuju: u potpunosti električni pogonski sklop, softverska rješenja, usluge i Pro Power mogućnosti. Ciljana korisna nosivost je do 1.616 kg za kombi i do 1.967 kg za modele šasija s kabinom (chassis cab).Zelenija vožnja

Iako raste potražnja za dostavnim vozilima, gradovi širom svijeta obvezuju se stvoriti zone bez emisija, smanjiti razinu stakleničkih plinova i smanjiti zagađenje bukom. S tim ciljem u vidu, Fordov ekosustav gospodarskih vozila širi se uključivanjem softvera za nadzor električnih vozila i rješenjima povezivanja za flote, kako bi ih neprimjetno integrirali u svakodnevne operacije. To je dio strategije za postizanje drugog cilja: ugljične neutralnosti do 2050. godine.

Rješenja za punjenje prilagođena poslovanju

Procijenjeni domet vožnje s jednim punjenjem baterije Ford E-Transita je do 350 km što je otprilike tri puta veća udaljenost od one koju dnevno napravi prosječni flotni vozač. To čini E-Transit idealnim za urbano okruženje, stalne rute vožnje i isporuke unutar gradskih zona. Uz to, nudi i jasne poslovne prednosti: E-Transit može smanjiti servisne troškove za približno 40% u usporedbi s modelima opremljenim motorima s unutarnjim izgaranjem, što je rezultat manjih troškova održavanja.


Kako vozač ne bi ovisio o punjenju, punjenje baterije odgovarat će voznom parku i potrebama vozača, bilo kod kuće, na mjestu posla ili na putu.

Predstavljanje potpuno novog Ford E-Transita na hrvatsko tržište u planu je za proljeće 2022. godine. Jedva čekamo!